Balkonska plastična vrata: samopodešavajuća

Jamstveno razdoblje još nije isteklo, tvrtka koja ga je instalirala otklonila je kvar na balkonskim vratima. Ali ako nakon isteka navedenog roka bit će potrebno prilagoditi vrata, sve probleme riješit će kupac, kao iu slučaju prilagodbe plastičnog prozora. Pozivanje stručnjaka je skupo, stoga je preporučljivo znati kako sami riješiti problem.

kontrolne značajke

Nakon ugradnje novih plastičnih vrata stručnjaci provode njezino podešavanje. Dugo vremena sve radi bez ikakvih pritužbi. No, tijekom vremena, gustoća susjednih smanjuje, i kroz mikroskopske pukotine u sobi počinje primati hladno. Ako ne obratite pozornost na to, neugodnost će početi zatvaranjem i otvaranjem balkonskih vrata. Najbolje je da prvi znakovi problema odmah nazovu stručnjaka ili podesite gustoću stezanja.

Podešavanje plastičnih balkonskih vrata jednostavno je pitanje. Da biste započeli, pokrenite mali eksperiment:

 1. Uzmite komad običnog papira ili malu novčanicu i stavite je na okvir otvorenih vrata.
 2. Čvrsto zatvorite vrata.
 3. Pokušajte izvaditi plahtu.

Ako se papir može lako izvaditi, tada je gustoća kompresije vrlo slaba. Ova provjera se mora obaviti na obodu vrata. Slabosti treba odmah označiti olovkom.

Ako mislite da se vratno krilo nosi u usporedbi s kutijom, potvrdite svoju sumnju. Zatvoreno čvrstovrata i zaokružite njegove granice jednostavnom olovkom ravno na okvir. Zatim otvorite vrata i provjerite ravnopravnost na razini linije. Možete izmjeriti širinu izvučene trake (idealna veličina od 7 do 9 mm). Ako je krilo vrata jako pritisnuto, to će biti vidljivo čak i bez razine. Ako je širina traka mala sa strane šarki i velika je na strani ručke, tada su vrata oštro sužena i neispravna. U ovom slučaju, regulirajte nešto besmisleno.

potrebni alati

Za razliku od drvenih proizvoda, plastična vrata se uvijek mogu podesiti ako je potrebno.U tu svrhu pripremite sljedeće alate:

 • set hex ključa;
 • konvencionalni odvijači;
 • rulet ili ravnalo;
 • posebne plastične brtve;
 • leteći mornari.

Upravljanje balkonskim vratima: slijed postupaka

Za početak, pregledajte vrata i vizualno procijenite stanje brtvene gume i zatvarača. Otvorite i zatvorite nekoliko puta, provjerite je li ručka potpuno obrnuta, ili je potreban napor za otvaranje vrata. Ako se gumena brtvila deformiraju ili razrjeđuju, treba je zamijeniti.

 1. Ako naiđete na poteškoće pri otvaranju i zatvaranju, morate podesiti hod krpe za vrata. Vrata se otvaraju široko, odvijaju šesterokutni (tri) vijak koji drži bijelu oblogu.Vrata se zatvaraju, a zatim uklanjaju ukrasne pokrove. Iza njih su dugi horizontalni vijci za podešavanje. Standardna krila vrata imaju tri takva vijka. Lako podešavaju krpu na vratimavodoravno.
 2. U slučaju da trebate pomaknuti krilo vrata horizontalno na bilo koju stranu, odmah morate podesiti tri šarke. Ako su vrata nasuprot donjem rubu spuštena, samo su dvije donje šarke zategnute (vrh se ne dodiruje).
 3. Ako krilo vrata nije pravilno postavljeno okomito, morate zavrnuti vijke na dnu svake petlje s šesterostrukim (pet).
 4. Odgovarajuće trake možete podesiti ispod i iznad pomoću običnog ravnog odvijača i šesterokuta (2,5 mm). Za podešavanje glavne šipke potreban je križni odvijač.
 5. U slučaju da je pregledom otkrivena deformacija gume brtvila, bit će potrebno podesiti donje ili gornje šarke, ovisno o mjestu udubljenja. Ako zakrenete vijak u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, vrata će se podići, dolje strelicom sata.

Redoslijed podešavanja gustoće uređaja za stezanje u mnogo čemu ovisi o samoj izvedbi balkonskih vrata. Ako gustoća stezanja odgovara odgovarajućoj vrpci na profilu, u ovom slučaju možete napraviti šesterokut koji ćete morati zakrenuti za 180 stupnjeva. Ako pinovi odgovaraju, samo će nož za spašavanje spasiti situaciju. Kako biste osigurali maksimalno stezanje, zatik morate postaviti okomito na sam profil. Ako to ne pomogne, morate povući vrata. Morate ukloniti crvenilo, zatim staviti posebne jastučiće na profil ispod profila.

Ako su vrata teška, preporučuje se ugradnjakompenzator za spuštanje. Inače se zatvarač može pokvariti pod težinom vlastite težine.

podešavanje gumba

U slučaju da se kvaka vrata olabavi, okrenite plastični čep oko baze na 90 stupnjeva. Iza poklopca se nalaze vijci koji se moraju pažljivo zategnuti. Ako to ne pomogne, postoji šansa da je došlo do pukotine u kućištu kvake. Jedan izlaz iz ove situacije je zamjena olovke.

Lako je namjestiti plastična balkonska vrata. Glavna stvar je imati alat na dohvat ruke i razumjeti što točno treba regulirati.

Kako podesiti plastična balkonska vrata: video