Bonsai vrt, Fox Bonsai

Bonsai vrt se pojavio u Kini. Ova umjetnost uključuje uzgoj pravih minijaturnih stabala. Prvi spomen bonsaija odražava se prije dvije tisuće godina. Nakon nekog vremena Japan je odlučio uzeti ovu umjetnost i savršeno ih savladali.

Preporuke za stvaranje bonsaija

Fox Bonsai je stekao ogromnu popularnost među cvjećarima i vrtlarima. Preporučuje se uzgoj kod kuće, jer je ovo minijaturno drvo potpuno nepretenciozno. No, u japanskoj suvremenoj klasičnoj umjetnosti, bonsai iz Ficusa nije popularan.

Stablo se može stvoriti iz različitih biljaka. Ali posebno za kultiviranje stane dosadan fikus i Benjamin. Razvijaju se vrlo brzo, tako da gotova stabla možete dobiti doslovno za nekoliko godina.

Popularnost Ficusa je jasna: oni gotovo da i nisu tipični za mirnoću zimi, bez problema preživljavaju u svakoj sobi. Međutim, za bolji razvoj bolje je uzgajati ih u vrtu.

Bonsai iz Ficusa mora se presaditi jednom godišnje. Ako je počeo padati na krunu, razlog leži u slabom osvjetljenju ili oštrim temperaturnim kolebanjima. Ova se biljka brzo razvija pri temperaturi od +17 stupnjeva. U zimskoj sezoni, fikus se nalazi pored aparata za grijanje, a ljeti se stavlja na svježi zrak.

Bonsai je umanjena kopija pravog stabla, ali ga također treba rezati i tako oblikovati krunu. Uzgajati biljku u posebnomlonac, čija dubina ne bi trebala biti velika, ali područje treba odabrati što je više moguće. Dno spremnika prekriveno je pijeskom, koji djeluje kao drenaža. Nakon sloja zemlje, stabla pažljivo sjecaju korijenski sustav i stavljaju ga u lonac. Tlo za sadnju ne bi trebalo biti teško.

Kako uzgajati bonsai iz fikusa

Potrebno je podijeliti nekoliko grana biljke i inkubirati ih u vodi, a zatim staviti u ravnu nosivost jedna do druge, u mjeri u kojoj je to moguće, korijenski sustav mora biti međusobno isprepleten. Nakon jačanja, korijeni počinju noktiju. Da bi grane rasle, potrebno je ostrugati kožu na mjestima njihova spajanja i spojiti žicu.

Obratite pozornost! Žica treba mijenjati tako da ne raste s biljkom. Svatko tko oblikuje krunu ovisi o vašoj želji, jer je biljka vrlo elastična i lako se savija. Budite strpljivi i ne podrezujte grane previše radikalno, jer se bubrezi mogu probuditi i dati će male bočne izbojke.

Kako se brinuti za bonsai stabla iz ficusa

Tijekom navodnjavanja pazite da voda odmah ode na tlo, ne bi trebala stagnirati. Tlo treba povremeno prosuti, bonsai treba prskati vodom.

Nekoliko puta tjedno u proljeće biljka treba redovito hraniti. Bonsai treba transplantirati jednom svake dvije godine. Tijekom ovog postupka, lišće može pasti u Ficus, ali ne brinite, nakon nekoliko tjedana ponovno će vas usrećiti sa svojim zelenilom.

Bonsai fikusa, kao i druga mini-stabla, ne voli prehlade, propuh i oštre temperaturne promjene.

Slijedite sve preporuke za uzgoj lisica i možete uživati ​​u njegovoj ljepoti dugi niz godina.