Instalacija tople vode s vlastitim rukama

Svatko tko živi u umjerenoj klimi pokušava ugrijati kuću i staviti dobar sustav grijanja. Zašto, čak iu zagrijanoj sobi, noge se i dalje smrzavaju, osobito kod djece? Ako je baterija u stanu ili u sustavu za zrak, topli zrak se uglavnom koncentrira ispod stropa, a dolje pada ohladi. Ugradnjom podova koji su topli u vodi lako je riješiti takvu nelagodu i hladnoću. Njihov raspored je dosta dugotrajan, ali nakon što ste se uhvatili u koštac s nijansama, instalaciju možete sami obaviti.

Proračun vodnog sustava

Za određivanje promjera i materijala vodovodnih cijevi, sheme rasporeda, kao i izračuna koraka, poželjno je provesti odgovarajuće izračune. Budite sigurni da uzmete u obzir marginu temelja, jer možda neće moći izdržati težinu betonske kravate. Ako je pod vode glavni sustav grijanja, vrijedi voditi računa o dobroj toplinskoj izolaciji objekta.

Za izračun sustava grijanja potrebno je:

  • Određivanje gubitka topline. Potrebno je uzeti u obzir područje prozorskog bloka, kvalitetu krovnog grijača sa zidovima, visinu stropova. Prilikom izračunavanja bolje je koristiti posebne kalkulatore i programe ili se obratiti stručnjacima.
  • Usporediti indekse gubitka topline zgrade s snagom sustava grijanja. Izračunajte površinu zagrijavanja svih prostorija (oko 70% ukupnog kvadrata), pomnoženu s pokazateljem gubitka topline.

Ugradnja toplog poda mokrom tehnologijom

Pod koji se zagrijava vodom, učinjen mokrim, je najotporniji, ali jeftin. Zbog vanjskog opterećenja u cijevima mogu se pojaviti defekti. Beton ih čuva od deformacija, stoga je u prostoriji moguće staviti bilo koji namještaj ili opremu. Napetost igra ulogu grijaćeg elementa, tako da će u sobama biti toplije nego kod sustava (suhih) nekažnjeno.

Faze instalacije grijanja:

  1. Montaža kolektora na zid, koji raspodjeljuje protok zagrijane vode preko svih krugova. Za to je potrebno donijeti okretanje i cijev za hranjenje.
  2. Crpka mora biti instalirana tako da se voda glatko kreće duž sustava.
  3. Hidroizolacijska folija postavljena je u podnožnu podlogu, a na obodu se nalazi traka za prigušivanje, nakon čega se postavlja toplinski izolacijski sloj (mineralna vuna, pjena, posebni vodeni pod za pod). Debljina materijala izračunava se pojedinačno (2-25 cm), ali njena gustoća ne smije biti manja od 35 kg /m3.
  4. Ugradite mrežicu za ojačanje, po mogućnosti s promjerom šipki od 5 mm. Nakon što su cijevi učvršćene stezaljkama, ostavljajući male zazore. Uzorci slaganja mogu biti različiti: zmija, dvostruka zmija, spirala.
  5. Spojite sustav i izvršite prešanje, ali tlak vode ne smije biti veći od 0,6 MPa.
  6. Izraditi betonsku vezu debljine 7-10 cm (zajedno s visinom cijevi). Mjesec dana kasnije možete napraviti čistu podnu oblogu.

Faze ugradnje podnog sustava

Polaganje poda s toplom vodom sa suhom tehnologijom je male težine, lako se postavlja, ali dobiva maloskuplje. Na pripremljenu podlogu rasporedite polistirenske ili drvene ploče s posebnim utorima ispod cijevi. Nakon što je OPS ili šperploča stavljena na, i bilo koji podne obloge se nalazi na vrhu. Ako se planira staviti linoleum ili crijep, tada se unaprijed postavi GVLV.

Kada se organizira seksualna pita, potrebno je koristiti kvalitativne materijale tako da toplina ne ide na tlo.