Ispušna peć: 4 varijante gradnje

Peć na istrošenom ulju je jeftina, tako da svatko može priuštiti, a među velikom količinom grijača i peći koje smo sami izradili podsjećamo na vrlo zanimljiv dizajn grijača, kao što je rad peći na ulje iz utrošenog tipa. Gotovo svi vlasnici automobila u garaži imaju određenu količinu ulja. Za daljnje punjenje motora takvo ulje više nije prikladno, ali kao da će se gorivo za peć savršeno uklopiti.

Homogene peći na otpadnom ulju: glavne vrste

Ako pogledate izgled peći koja radi za neku vrstu otpada, ova peć nije oduševljena, ali je samo po izgledu. Gotovo sve peći za razradu, koje se izrađuju samostalno, rafinirane su i prerađivane više puta za trajniji rad i bolji povrat topline. Kako bi se procijenila i razumjela pouzdanost takve pećnice, potrebno je barem jednom pokušati samostalno ili testirati već gotovu pećnicu u jakom mrazu.

Ako ste u mogućnosti koristiti zavarivač, nakon proučavanja teorije možete napraviti pećnicu na otpadnom ulju

Najčešće čine najjednostavniju i najlakšu konstrukciju grubog rada, ali ako postoji želja može se napraviti i složenija.

Složene konstrukcije peći na obradi postoje 4 vrste:

 • Peći na gasne peći s ulazom zraka u komoru za izgaranje;
 • peć za rad s reguliranom snagom grijanja;
 • Peć za peći s dovodom vodekontura ili puhanje grijane površine prisilnog tipa;
 • Peć kaplje na izratak.

Loše isparavanje i visoka viskoznost istrošenog ulja uvelike povećava požarnu sigurnost grubog, ali sve je lako održavati i puniti spremnik, kao i kontrolu nad procesom sagorijevanja i isparavanja iscrpljenih plinova.

Za izradu većine varijanti peći na izradi bit će potrebno: list metala, čija debljina treba biti 3 ili 4 milimetra, bugarski s rezervnim diskovima koji rade s metalom, uređaj za zavarivanje i elektrode 4-ka.

Sipanje peći za kuhanje vlastitim rukama

Na završnoj obradi još uvijek postoji jednako zanimljiva konstrukcija. Dizajn ovog tipa naziva se: grubi s vrućom šalicom. Na dnu cilindra nalazi se mali otvoreni spremnik s punilom. Na cijevi, koja se nalazi u uspravnom položaju, od vrha prema dolje nalazi se rad. Vježba, koja ide do vrućeg metala, isparava i razgrađuje teški naftni proizvod u lakši. Savršeno gori, i jedva da ima letećih jedara. Izlaz topline izgaranog otpadnog ulja dovodi se kroz kućište peći u spremnik za vodu ili izmjenjivač topline.

Peć na kapanje je pogodna za grijanje garaže

Takva konstrukcija peći za izradu je teška i teška u proizvodnji vlastitih ruku. Ali s takvim složenim i teškim dizajnom daje lakoću upravljanja, kvalitetu spaljivanja i nije osjetljiv nakvalitetu ulja.

U slučaju da dimenzije hrapavosti nisu važne tijekom obrade, bolje je odabrati peć s pladnjem za kapanje.

Kako napraviti pećnicu na radu s napuhavanjem

Lako je napraviti takvu izvedbu kao pećnicu na radu s napuhavanjem vlastitim rukama. Prilikom prve izrade potrebno je izrezati izratke iz lima metala.

Druga se faza sastoji u kvalitativnom zavarivanju električnog zavarivanja materijala u gotovu konstrukciju.

Za pokretanje proizvodnje peći vijamo lim i izrezujemo dno bugarske 4 za donju i gornju komoru peći. Za obradu rezanog materijala, ostavite rezervu 1mm u promjeru za svaki rezani element. Rezane dijelove izrežemo na mlin prije nego što dosegnemo veličinu, kao što je uzorak koji ste odabrali. Isti zahtjevi vrijede i za bočne stijenke komore za izgaranje. Za vatrogasne komore mogu se koristiti: debele cijevi ili stari plinski cilindri debljine ne manje od 4 milimetra. Koristeći jezgru označavamo mjesto otvora i izbušimo ih bušilicom ili, ako imate, na bušilici.

Rad zavarivača nije imao nikakvih poteškoća s ispravnim izborom načina električnog zavarivanja.

Prije početka zavarivanja pripremljenih elemenata vrijedi raditi na rezanju metala.

Za proizvodnju hrapavih materijala na obradi treba koristiti debeli metal

.

Ovaj trening će vam omogućiti podešavanje normalnog protokai brzinu gorenja elektroda.

Daljnje akcije su sljedeće:

 • Točke zahvaćaju dno i zidove koji se nalaze sa strane, šav treba kuhati dvaput, samo u tom slučaju dobivamo čvrstoću i nepropusnost tijekom zavarivanja;
 • Izvodimo ugradnju vatrogasne komore i njezino pričvršćivanje zavarivanjem, a zatim uz pomoć lampe za lemljenje zagrijavamo mjesto polaganja šava i također proizvodimo dvostruki šav;
 • Cijev stavljamo na dno dna gornje komore i vršimo zavarivanje na isti način kao u prethodnom odlomku;
 • Zavaruje bočne zidove i poklopac gornje komore, nosač, adapter za cijev dimnjaka.

Za spremnik u kojem se izratak uliva u poklopac, potrebno je ukloniti poklopac koji se lako može ukloniti, a poklopac se mora čvrsto uklopiti u spremnik, a taj izbor nije potreban za podešavanje usisnog zraka u peć.

Kako bi se provjerila pouzdanost zavara, potrebno je provesti toplinska ispitivanja svitka. Termička ispitivanja provode se kako bi se provjerila pouzdanost zavarenih spojeva pod djelovanjem deformacija u zagrijanom stanju. Za takvu provjeru potrebno je postaviti par radnih svjetiljki za lemljenje u smjeru vatrogasne komore i zagrijati komoru 30 minuta. Ako proizvod ne povlači šav za zavarivanje kada se zagrijava i deformira, pećnica je spremna za uporabu.

Mini peć za punjenje goriva iz plinske boce

Kako bi se samostalno obavila proizvodnja pećnice s ispušnim plinovima, najbolja opcija će biti uzimanje plinske bocekvalitetu glavnog materijala. Plinske boce imaju odgovarajuću debljinu stijenke, što znači dugi vijek trajanja proizvoda.

Izrađena pećnica iz plinske boce može zagrijati prostor do 100m2. Također, ova se peć lako prerađuje i zagrijava pod vodom. Ova peć zahtijeva prisilni dovod zraka. Morate odabrati crtež koji će vam omogućiti da napravite dizajn koji neće biti zagrijan na opasnost od požara.

Da bi se peć pri izvođenju vlastitih sila iz spremnika za plin trebala izraditi, potrebni su sljedeći alati i materijali:

 • rulet i razina;
 • datoteke;
 • bugarski;
 • bušilica;
 • stroj za zavarivanje;
 • Plinska boca;
 • Željezni uglovi;
 • Cijevi za dimnjak i plamenik;
 • Kapacitet goriva, ali ne manji od 10 litara.

Prije nastavka proizvodnje mini pećnice za izradu plinske boce, treba pročitati preporuke stručnjaka

Sada je potrebno samo razmotriti sheme ili crteže za proizvodnju peći.

Plinski cilindar ima debljinu zida od 15 mm. U slučaju da je debljina stijenki plinske boce veća, ona neće osigurati potrebno zagrijavanje ulja za isparavanje. Komora će imati temperaturu od približno 600 stupnjeva, a gorivo će morati zagrijavati 300 stupnjeva.

Kako bi se izradio kvalitetan dizajn, potrebno je voditi brigu o uklanjanju ostataka plina. Da bi to učinio, on posebno dodaje parfem kako bi odredio propuštanje. Preostalu kondenzaciju u cilindru treba isprazniti. nekiu slučajevima kada je potrebno isprazniti kondenzat, potrebno je napuniti balon tekućom vodom, a zatim ga spojiti. Nakon odvodnje kondenzata plinski cilindar mora biti zakopan u tlo, a zatim odrezan.

Nemojte rezati donji dio jer će poslužiti kao kamera, a rez će biti korišten kao poklopac. Tada su željezni uglovi zavareni na dno cilindra, oni će postati kamenje peći.

Nakon označavanja dna 10 cm, izrežite rupu koja će biti potrebna za ispušnu cijev. I baš kao što je rupa koja je izrezana namijenjena za napu, potrebno je uzeti u obzir promjer cijevi.

U radnu rupu umetnite cijev u uspravan položaj i zavarite je. Kako bi cijev stajala okomito, provjerite i podesite razinu cijevi.

S mjesta gdje je cijev ugrađena u cilindar, potrebno je povući 10 cm na vrhu cijevi, za te otvore za rezanje. Da biste napravili rupu, možete upotrijebiti zavarivač, otvori trebaju biti oko 10 s razmakom od 5 mm.

Također, u istoj cijevi napravimo rupu promjera 80 mm. Takav promjer je potreban za zavarivanje cijevi duljine do 4 metra, a postavljen je u vodoravnom položaju. Na vrhu cilindra nalazi se otvor za punjenje, otvor za punjenje treba biti promjera 8 cm

Imajte na umu da čak ni u peći za vlastite potrebe, koja u svakom slučaju radi na razradi, nije moguće napuniti ulje koje nije očišćeno. Inače, izlijevanje neočišćenog ulja može rezultirati izbijanjem i eksplozijom.

Osiguratizagrijavanjem vode, jesti je potrebno napraviti pladanj. Da biste napravili pladanj, možete koristiti kanal koji treba zavariti na poklopac.

Koje značajke ima kapaljka za peći

Ispuštanje peći je idealno za sobe koje nisu velike. I izgradnju takve jedinice sa svojim vlastitim rukama je vrlo pristupačna, i što je najvažnije proračun. Samousisna mini pećnica s nadtlakom je izvrstan grijač ne samo u garaži, već iu kući. To je ne samo sigurno, ali lako konstruirati ako imate gotov krug. A da biste dobili vatru, možete koristiti strojno ulje. U trošku možete uzeti bilo kakvu konzistenciju ulja.

Prilikom ugradnje aparata za sušenje pećnice, morate se uvjeriti da nema lako zapaljivih materijala

Sakupljena četka ima brojne prednosti:

 • ušteda goriva;
 • Takva peć može biti izrađena od bilo koje veličine koja će odgovarati Vašoj sobi;
 • S lakoćom se možete kretati;
 • Jednostavan za uporabu;
 • Mogućnost uporabe za kuhanje, ali za to, prilikom brušenja, cijev treba postaviti sa strane.

U procesu sagorijevanja može postojati neugodan miris i stoga je potrebna dobra ventilacija prostorije.

Kada se obavljaju radovi na izradi pećnice kapaljke, potrebno je vlastitim rukama slijediti tehniku ​​zaštite od požara:

 • Ugradnja peći treba se provoditi u prostoriji u kojoj nema odvoda;
 • Stavke koje su lako zapaljive ne bi trebale postojati kao takva tepihpotreban je prostor;
 • Zabranjeno je korištenje vode za gašenje ili hlađenje peći.

Potrebni materijali za proizvodnju peći: metalni lim; bakrene cijevi; razdjelna cijev; gumena cijev; plinski cilindar; dizalice; medicinski plamenik Alati potrebni za proizvodnju: bušilica, aparat za zavarivanje, stezaljka.

Kako je pećnica radila na otpadnom ulju (video)

Jedino je moguće napraviti ili kupiti pećnicu koja radi na razradi ako imate mogućnost kupiti ili zamijeniti gorivo za nju na jeftin način. Naravno, s obzirom na trenutne tržišne uvjete, moguće je pronaći i do 200 litara goriva, ali ako često koristite peć, trebate puno više goriva, pogotovo ako je vaš izvor topline moćan. Stoga, ako namjeravate napraviti ili kupiti sličnu peć, obratite pozornost na njegove tehničke značajke.