Izolirana drvena ulazna vrata: ulični proizvodi za privatnu kuću za odabir grijača s zagrijavanjem vlastitih ruku

Toplina je sastavni dio svakog doma, a problem nije samo u kvaliteti instalacije grijanja. Jednako je važna briga o izolaciji pojedinih konstrukcija kuće, uključujući i vrata. Nije bitno: izlazi na ulicu ili na ulaz.

Postoji nekoliko odluka kako bi se uštedjelo na ovom pitanju. Na primjer, moguće je na ulazu ugraditi predizolirani drveni model vrata ili izolirati postojeći.


Prednosti i nedostaci

Drvena izolirana vrata imaju nekoliko prednosti i nedostataka. Samo po sebi, stablo je izdržljiv materijal, savršeno čuva toplinu. Međutim, takvi modeli zahtijevaju posebnu njegu u obliku redovitih antiseptičkih tretmana.

Pozitivna svojstva konstrukcija izrađenih od prirodnih materijala uključuju:

 • drvena vrata - ekološki sigurna za ljudsko zdravlje;
 • da su pouzdani i otporni na habanje;
 • Takvo gusto obavljanje estetske funkcije;
 • održavati toplinu i izolirati zvukove izvana.


Nedostaci drvenih izoliranih vrata uključuju sljedeće parametre:

 • Neke vrste drva slabo su podložne promjenama vlažnosti i temperature, pa će zahtijevati posebnu impregnaciju;
 • potrebu za stalnom njegom drva;
 • visok rizik od mehaničkih oštećenja.


pregleda

Ulazna vrata su podijeljena u nekoliko tipova.

 • Prije svega, razlikuju se u materijalima: platno je sličnodrveni i metalni. Ulazna vrata također se dijele na nekoliko podvrsta: stan, ulica, kao i uzorke za seosku kuću, seosku i privatnu kuću.
 • Postoje nestandardna vrata koja se mogu dodijeliti gore navedenim slučajevima. Primjerice, model s dva kruga će štititi stanovnike stana ili vile od hladnog zraka, kao i neugodnih mirisa i buke. Dužina svake konture je 2 mm, a zbroj obiju kontura dostiže 4 mm.


 • Vrata su izrađena finskom tehnologijom, od ekološki prihvatljivih materijala. Razlikuju se posebno estetski i praktično. Imaju izvrsnu hidro, buku i toplinsku izolaciju.
 • Vrata se također mogu izraditi od balkona. U pravilu su izrađene od plastike i stakla. Takvi modeli mogu dugo ostati u normalnom stanju, ali se lako mogu pokvariti. Njihove su podvrste brojne: okretanje, ljuljanje, školjke, klizna i povremena harmonika vrata.
 • Ne zaboravite da drvena vrata mogu biti u kućici, kao iu privatnoj seoskoj kući i seoskoj kući. Osim toga, topla vrata često se nadopunjuju presvlakama.


materijali

Prvo biste trebali govoriti o materijalu od kojeg je napravljeno krilo vrata. Svaka instanca ima određene prednosti i nedostatke. Štoviše, neki mogu biti čvrsti niz ili lijepljeni materijal (sastavljen od nekoliko ploča).

 • Bor je primjer proračuna. Osjetljiv je na temperaturne promjene i vlažnost.Vrata od bora su učinkovitija u obliku lijepljenog drveta.
 • Bor je bolji od jednog, jer je otporan na fluktuacije temperature vlage.
 • Hrast je jedna od najjačih i najplemenitijih vrsta drva. Otporan je na promjene vlažnosti i temperature. Jedini nedostatak je visoka cijena.
 • Orah je izdržljiva sorta koja ima trajnost i dug vijek trajanja. On također ima estetsku strukturu. Zbog činjenice da je orah široko rasprostranjen u našoj zemlji, on je jeftin. • Pepeo je vrsta drva koja se lako obrađuje i rijetko se lomi. Ako ovaj materijal uspješno prođe sve faze sušenja, on će dugo vremena služiti vlasniku kuće.
 • Merbau je egzotično drvo. Takvi proizvodi nisu zastrašujuće deformacije zbog prisutnosti visokog sadržaja ulja.
 • Javor, kao i guma, lagan je za rukovanje i ima pristojnu snagu.
 • Bukva ima estetsku strukturu i veličanstven izgled. No, nažalost, ovaj materijal ne tolerira temperaturne fluktuacije i fluktuacije vlažnosti.


plašt

Jedna od vrsta izolacije drvenih ulaznih vrata je obloga, dorada ili presvlaka. U prošlosti je granata pokazivala obilje i status stana. Još uvijek nije izgubila svoju važnost, a sada može biti zadovoljna svakim prosječnim vlasnikom kuće.

U trgovinama možete kupiti zasebne materijale ili tipične komplete koji se sastoje od grijača, presvlaka i čavala s dekorativnom funkcijom. takođermoći će pronaći materijale potrebne za izradu valjaka koji se mogu postaviti kroz perimetar vrata.

Obloga (ili završna obrada) prednjih vrata varira. Ispravno odabran materijal oplemenjuje vrata iznutra i izvana, osobito u privatnoj kući.

Obloga se može sastojati od prirodnog ekoturizma, drvenih obloga, laminata, drva i kamena.

Slična se vrata mogu odbiti. Za to će stati jeftin samoljepivi film. To je jeftino i praktično. Također, dekorativni film je raznolik u izboru boja i omogućuje vam stvaranje željenog interijera.

Ako vlasnik kuće želi da grijač u vratima služi što dulje, on ne smije zanemariti Dermatina. Moraju pokriti tretirano područje. Ovaj materijal je vrlo tražen, jer je jeftin, otporan na temperaturu i oštećenja.

Dodatni plus - mnoštvo opcija boja. Vlasnik stana može kupiti dermantin gotovo u bilo kojoj hladovini.


Za vrijeme oblaganja trebat će vam olovka, škare, ravnalo i meka tkanina. Svaki element obloge može se kupiti zasebno ili možete kupiti kompletan set, koji uključuje dermantin, udaranje, ukrasne nokte i upute.

Koje je bolje odabrati grijač?

Odabirom visokokvalitetnih toplih vrata, mnogi kupci postavljaju pitanja: koji grijač treba preferirati? Pogledajmo to pitanje detaljno.

 • Najfiniji grijač za ulazna vrata je pjenasta guma. Ovaj materijal je u oblikupod bilo kojim okolnostima, tako da se može pričvrstiti ne samo iznutra, nego i izvana.
 • Mineralna vuna je također dobar grijač, ali za nju je potrebno uspostaviti rebra za krutost, koja sprječavaju da se vuna počne skupljati. Također je vrijedno zalijepiti područje vrata, koja je namijenjena za primjenu vate.


 • Pinolex je široko rasprostranjen materijal za izolaciju. Nije podložan paljenju, elastičnom u kompresiji, ima izuzetno nizak koeficijent toplinske vodljivosti, svijetao je u suspendiranom položaju, razlikuje se od otpornosti na agresivne tvari. Također, ovaj materijal je ekološki prihvatljiv i ne upija vlagu.
 • Pjena - jedan od najoptimalnijih materijala. Ima malu težinu i zadržava svoj oblik, ali zagrijava vrata svojom pomoći na nestandardni način.
 • Izolon se smatra dostojnim grijačem nove generacije, ali ima svoje nedostatke koji će biti opisani u nastavku.Načini zagrijavanja vlastitim rukama

Prvo morate razumjeti koliko materijala trebate da biste izolirali vrata. Da biste to učinili, izmjerite visinu i širinu tkanine, a nakon - vanjska strana ispada.

Prilikom mjerenja potrebno je povući se sa strane od 1 cm, a također nije potrebno ignorirati debljinu proreza.

U kuću se mogu grijati valjci u slučaju da vlasnik stana ne želi ukloniti vrata iz šarki. Valjaka treba napuniti, prateći rub tkanine iznutra. U tom slučaju, vrata će izgledati atraktivno i ostati toplo. Valjci se stvaraju pomoćugrijač, zamotajte u materijal za ukrašavanje. Ovi predmeti moraju biti prikovani pomoću noktiju.

Za tapeciranje vrata će biti potrebna dekorativna dekoracija. Ona može poslužiti kao koža ili njezina jeftina zamjena. Za rukovanje vratima iznutra, mjerenja se moraju obaviti kada su vrata zatvorena. U tom slučaju morate se povući 1 cm od kutije. Za učinkovitost se preporuča izolirati platno na obje strane.


Nakon što ste napravili sva mjerenja i kupili ukrasne materijale, možete početi pripremati i izravno izolirati strukturu vrata:

 • Vrata se moraju pripremiti. Treba ga ukloniti iz šarki, staviti na stolicu. Zatim se demontiraju pribor, uključujući olovku, oko i bravu. Vrata se moraju skinuti s prethodnog premaza, obraditi antiseptičkom smjesom i odmašćiti. Tkaninu treba položiti na horizontalnu površinu. U različitim slučajevima koriste se ljepilo, metalne kopče i mali čavli. Na površini grijača potrebno je pričvrstiti materijal za presvlake koji premašuje veličinu.
 • Također se na površini izolacijskog materijala preporuča ispuniti alat za estetiku. List karbonata može se prekriti dekorativnim furnirom. Zatim je krilo vrata uokvireno profiliranim okvirom. Ali će zadržati trup i ukrasiti pokrov.
 • Na rubovima tkanine potrebno je pričvrstiti Dermantin sa spajalicom. Poželjno je uključiti asistenta u rad, u suprotnom će se na dekorativnom materijalu pojaviti nabori.
 • Vrata možete ukrasiti za gradski stan ili seosku kućukod kuće. Za vrijeme rada potrebno je izraditi kredu na crtežu presvlake s ulice i ubiti nokte. Između njih su se pružale kožne trake.Ako vlasnik kuće želi izolirati vrata pjenom, to može učiniti na dva načina:

 • Za završnu obradu jedne strane, pjenu treba rezati tako da su njezine dimenzije identične, zatim se materijal prekriva dermatitisom i lijepi na tekuće nokte.
 • Kako bi se folija izolirala iznutra, pjena se mora rezati u skladu s dimenzijama lumena kutije.
 • Također, vlasnik može zakucati drvene tračnice duž perimetra kutije. Rezultirajuće područje treba napuniti pjenom, nakon čega se struktura može prekriti furnirom. Debljina tračnice mora odgovarati pjeni. No, ova metoda ima minus: dizajn dodaje težinu i postoji potreba za dodatnim petljama.
 • Osim toga, preporuča se zgušnjavanje utora. To zahtijeva posebnu gumenu brtvu. To je vrpca smotana u roli. Neće biti teško kupiti ga, jer je jeftin. Montaža ovog materijala olakšana je činjenicom da traka na jednoj strani ima bazu kanala.


Poseban savjet za one koji trebaju izolirati predvorje u privatnoj kući: njegove zidove i pod treba pokriti izolirajućom izolacijom od valjaka.

Na ovom materijalu morate napuniti trake debljine 1,5-2 cm i pričvrstiti ih na slova OSB-a. Za učinkovitost je potrebno ostaviti razmak između dekorativnog premaza igrijač folije.

Dobri primjeri i opcije

Radi veće jasnoće, potrebno je dati neke opće ilustracije izolacije drvenih vrata:

 • Izolacija pjenastih plastičnih vrata za prosječni stan.
 • Za ladanjsku kuću ili seosku kuću prevladava prisutnost par vrata na ulazu.
 • Proces izolacije vrata na balkonu se ne razlikuje mnogo od ulaznih vrata.
 • Tako su vrata prekrivena grijačem.Poznati proizvođači i povratne informacije

Razmotriti nekoliko poznatih proizvođača izvrsnih proizvoda:

 • Preporučuje se za kupnju izolacije od tvrtke "Comfort". Mnogi korisnici primjećuju da je materijal ove tvrtke "bestežinski" i da se može iskoristiti na onim mjestima gdje je visoka vlažnost. Udobni proizvodi su ekološki prihvatljivi, a također mogu zagrijati pod i strop. Međutim, korisnici se podsjećaju da su ovi grijači skupi. Ako kupite ovaj proizvod, vlasnik stana ili privatne kuće neće požaliti.
 • Ako je vlasniku stana potrebna brtvilo, preporuča se kupiti uzorak Q-Lon iz Schlegela. Kupci na to reagiraju pozitivno. Često potrošači primjećuju da nakon ugradnje brtvila u prostoriju postaje primjetno tiši, a za šest mjeseci niti jedan od propuha ne prodire u dom. Također, proizvođač ističe da može odbiti prljavštinu, a rok trajanja je 10 godina.


O tome kako vlastitim rukama napraviti zagrijana ulazna drvena vrata, pogledajte sljedeći video.