Izrada metalnih vrata (52 fotografije): kako napraviti vlastitu rukom ulaznu grupu, kako napraviti model željeza

Izbor metalnih vrata na tržištu je dovoljno velik i može se odabrati najbolja ponuda za sebe. No, to često plaši daleko visoke cijene tvornice proizvoda, a njegovi programeri ne mogu odrediti sve potrebe kupca. Osim toga, izrada po mjeri, jedinstvenog geometrijskog oblika ili upotreba netipičnih materijala, može se pretvoriti u značajno povećanje troškova i vremena. S istom izradom možete biti više nego ikada sigurni u kvalitetu i savršenstvo vrata koja kreirate.

U prisustvu odgovarajućih materijala i alata i barem minimalnih vještina rukovanja njima, priprema dobrih metalnih vrata može biti dovoljno brza. Glavna stvar - strogo pridržavanje slijed tehnoloških operacija i zahtjeve za svaku od njih.


Značajke

Proizvodnja metalnih okvira vrata počinje tek nakon mjerenja. Na svim stranama uvijek ostavite razmak od 2 cm tako da kutija može lako i slobodno ući u rupu. Od platna do kutije, također, trebate praznine, a list metala mora ići malo prema rubovima okvira. Zavarani šav ne smije biti duži od 4 cm, s najmanje pet spojeva po metru. Da biste napravili petlje, trebate uzeti metalnu šipku promjera 2 cm, koja je s jedne strane zavarena na kutiju, as druge na platno. Nezaobilazan uvjet za uspjeh i dugotrajnost vlastitih vrata je temeljita antikorozivna obrada.Odabir materijala za oblaganje i njegove značajkeuvelike se razlikuju, u stvari, ograničeni ste samo na vlastitu stilsku sklonost.

Kako napraviti: korak po korak

Sastavljanje metalnih vrata vlastitim rukama nužno će zahtijevati uporabu:

 • čelična ploča (debljina ne manja od 1,5 mm);
 • metalni uglovi;
 • Šarke (koliko im je potrebno za određivanje čvrstoće zasebne petlje i mase bloka);
 • brava, ručke i ostali pribor;
 • materijal za pokrivanje vanjske površine;
 • montažna pjena;
 • Sidreni vijci i električne bušilice;
 • oprema za zavarivanje;
 • stol za zavarivanje;
 • sastavljanje koza;
 • UHM s diskom na metalu.

Ali ovaj popis je samo približan i prethodni, može se modificirati i rafinirati ovisno o vrsti ulaznih vrata koja su vam potrebna. Visoka pouzdanost osigurana je samo debelim čeličnim limom ili varijantom "sendviča", odnosno parom listova, razdvojenih izolacijom.

Gvozdena vrata nužno su izrađena s točnim dimenzijama. Standardni otvori u širini dosežu 80-90 cm, visina - 200 cm

Kako bi se u potpunosti uklonile pogreške u mjerenju, potrebno je doći do samog dna zidova, pri čemu se na određeni dio njih siječe dekorativni slojevi premaza. Ili izrezati vertikalnu ploču čekićem i dlijetom. Potrebno ga je izmjeriti na svakoj od četiri strane, unutar i izvan.

Ako ostavite razmak od 2 cm, ne trebate se bojati - to će pomoći ispraviti pristranost otvaranja, a kada će potreba za montažom pasti, lako jeće zatvoriti montažnu pjenu. Strogo dimenzionirane kutije izrezane su u kut, postavljene su na bilo koju pravokutnu ravninu, idealno - na stol za zavarivanje. Ako koristite stalak za koze, provjerite njihovu geometriju. Samo pod uvjetom da se duljine dijagonala poklapaju jedna s drugom, moguće je zavariti uglove.

U većini slučajeva dovoljno je stvoriti konstrukciju s hodom od 1,5 mm ili ravnim kutom od 45 x 3 mm - debljina konstrukcije još uvijek neće biti stvarno oklopljena, ali će se pokazati nepodnošljivo teškom. Uz nisku razinu vještine zavarivanja vrijedi kupiti list od 0,2 cm, što je manji rizik od spaljivanja.


Zatim, u profilu s bugarskim, zaključava se. U okviru potrebno je zabilježiti drvene tračnice određene duljine, što će onda omogućiti pojednostavljenje konstrukcije ploče. Petlja i kutija su zavareni na blok petlje od metalnog profila, što znatno olakšava druge radove zavarivanja. Obratite pozornost na točnost mjerenja udaljenosti između petlji, oni bi trebali biti isti na kutijama i okvirima, inače će ugradnja vrata na ulazu u stan biti previše komplicirana.

Klizna vrata nisu mnogo teža nego inače. Ovo rješenje će uštedjeti mnogo dragocjenog prostora u malim kućama. Klasični sustav rasipanja (odjeljak) može biti ovješen, kaseta; Neke varijante su opremljene gornjim i donjim vodilicama. Drugi je tip koji se preporuča onima koji rade sami, jer onpouzdaniji od drugih. Ali trebat ćete se pobrinuti za ispravne podatke o razgraničenju i popravljanju.


Praznine bi trebale biti minimalne, montaža bi trebala biti što je moguće točnija. Ispod praga ili udubljenja, tako da se mogu montirati tračnice.

Potrebno je mnogo vremena da se provede čišćenje vodiča, inače, pod djelovanjem malih ostataka, brzo će se zaprljati i neće uspjeti.


Viseći sustavi mogu se pričvrstiti na vrh vrata ili na sam strop, ovisno o tome koliko su visoka vrata i soba. Platno u ovoj varijanti nalazi se 1-1,5 cm od zida i stavljeno u ovaj prostor, niti jedan komad namještaja neće raditi. Lažne ploče koje maskiraju gornje tračnice mogu se postaviti i na samom mjestu, koje premješta vrata, te preko rupe od jednog zida do drugog. Više vremena, ali i zanimljiviji od dizajnera položaj opciju - postavljanje "rubnik" duž perimetra sobe. Bit će potrebno odbiti takvu odluku ako je nemoguće postaviti smjernicu prilično visoko.


Vratašca za kazete mogu se izraditi ako je posebna konstrukcija (niša) na koju se tkanina treba očistiti, izvorno predviđena za izradu zidova ili pregrada. Možete koristiti dodatni blok suhozida, ali će apsorbirati prostor od 10-12 cm. Kada je na prvom mjestu čvrsto montiranje kraja vrata pri zatvaranju i pojačanoj zvučnoj izolaciji, a prostorija je dovoljno velika, to se može zanemariti. Nažalost, čak i najjednostavniji programi kliznuVrata kaseta, kreirana samostalno, bit će prilično skupa u izvedbi.


Kaskadni tip se razlikuje od tradicionalne uporabe ne jednog, nego nekoliko platna, od kojih svaka ima posebne štapove. Ako želite podijeliti sobu na dva dijela, uređaj se mora razlikovati kao particija. Skupina pored jednog zida moći će blokirati ulaz u sobu samo na širini jednog platna.

Još je teže sastaviti proizvod pod shemom "harmonika". Ne preporuča se to samostalno, bez profesionalnih vještina instalacije. Osim toga, "harmonike" gotovo ne sprječavaju širenje zvukova i brigu o toplini.


Za montažu radijusa kliznih vrata morate izgraditi polukružni zid suhozida; instalirajte ga na vrata ili je upotrijebite kao potpunu pregradu do pune visine, kako biste odlučili samo za vas. Ako želite, možete dodati takav dizajn kazeta, unutar koje će "sakriti" platnu. Najčešće se formira iz udubljenja unutar zidova. Kao iu slučaju "usne harmonike", ako nema dovoljno iskustva i vještina, ne treba raditi.


Najlakši način izrade kliznih spuštenih vrata. Izračunajte elemente armature onako kako bi trebali. Bolje je staviti višak zalihe sigurnosti nego naići na iznenadnu destrukciju proizvoda. Tkanina će neizbježno biti veća od samog ulaza. Duljina gornjeg vodiča određena je kao dvostruka širina od 1-2 krpe.

BifurkiranaVrata počinju raditi, kao i obično - od mjerenja postojeće rupe. Trebao bi biti širi od kutije, 90-110 mm.


Ako želite suziti pretjerano veliki prolaz, primijenite:

 • Rezana građa;
 • kit;
 • Žbuka.

Kupujući petlje leptira, nećete ih moći uvrnuti u zid. Pri okretanju oko vrata morate uzeti u obzir razinu poda, strogo se pridržavajte vodoravnih i vertikalnih osi. Kada su praznine, one su zapečaćene uz pomoć montažne pjene. Ne zaboravite pažljivo ukloniti višak koji nužno pada na slobodnu površinu.

Maskiranje pukotina vrši se pomoću platbands; Rupice za ugradnju olovaka i brave izrađuju se do konačnog vješanja. Po završetku instalacije odmah provjerite jesu li vrata ravna ili otvorena, otvorena ili ne. Za odabir ulaza je sigurna brava s cilindričnim ili polužnim uređajem, a dodatna zaštita od bušenja zajamčena je oklopnom podloškom. Nemojte stavljati brave na rubove vrata, jer će ovaj raspored učiniti kuću gotovo bespomoćnom protiv bilo kojeg uljeza.

Kako bi se izolirala metalna vrata, preporučuje se uporaba mineralne vune koja slobodno prolazi vodenu paru i ne akumulira vlagu.


Ugradnja vrata s prozorom gotovo je jednaka kao kod uobičajenog rada. Potrebnu rupu lako može izrezati Bugarin. Pripremaju se obvezna rebra, uključujući i dijagonale.

Ova rupa je ispunjenaukrasne rešetke, a kada je platno naslikano, možete početi raditi sa staklom.

tehnologija zavarivanja

Lako je kuhati svoja metalna vrata, ali to učiniti u malim komadima. Nemojte praviti šavove dulje od 4 cm, od početka jednog do početka drugog, točno 20 cm, a rad se odvija od središta do ruba metodom obrnutog koraka i sa različitih strana. Varya vrata kod kuće, ne žuri, pauze s vremena na vrijeme, tako da se proizvod hladi.

Zatim se obradak mora podići iznad stola za zavarivanje i staviti ispod cijevi dijelove cijevi i profila. Šarke su izrađene od čeličnih šipki promjera 2 cm, koje su nakon spajanja kutije bolje funkcionirale, unutar petlje je postavljena kuglica ležaja. Pažljivo osigurajte da se gornji i donji dio šarki podudaraju. Vrh petlje je pričvršćen na plahtu, a donji dio mora biti zavaren na kutiju.

Izvlakači se moraju rezati odmah nakon šavnih šarki. Ulazna vrata dovode do savršenstva, čišćenja šavova i nanošenja boje. Brava možete umetnuti bez problema: iz ugla okvira odrezali su fragment tako da je bilo moguće bez problema ući u zatvor, ali nije bilo praznine. Nakon postavljanja brave označite rupe za pričvršćivače, ključeve, olovke. Ova oznaka pomoći će izbušiti rupe.


Kako postupati?

Dekoracija vrata može naglasiti asketske i rigorozne oblike ili stvoriti osjećaj lakoće i elegancije uprostora. U oba slučaja može se koristiti niz drva i furnira. Budući da je neovisna zbirka vrata dizajnirana kako bi uštedjela novac, onda je pokrivenost izabrana jeftinije, često se koristi toplinski obrađena presvlaka od MDF-a, što nipošto nije inferiornije od skupljih proizvoda elitnih vrsta drveta.

Može se uzeti u obzir alternativa:

 • dermatitis;
 • Plastične ploče;
 • Vinylizhou.

Imajte na umu da čak i ako je odabran materijal za rukovanje unutarnjim vratima, mora biti dovoljno otporan na mehaničke i toplinske utjecaje.

opcije dekoracije

S nestandardnim metalnim vratima mora se postupati na originalan način.

Najčešće:

 • prekriven drvenim trakama;
 • presvlake s mekim materijalima;
 • Zalijepite film koji reproducira izgled prirodnog stabla;
 • Jednostavno obojena u sličnoj boji.Detalji od kovanog željeza mogu izgledati vrlo elegantno i privlačno. Oni su u stanju da radikalno promijene izgled cijelog dizajna. U svakom slučaju, bez obzira na metodu dizajna, morat ćete početi ukrašavati s temeljnim premazom i bojanjem.


Za ukrašavanje metalnih vrata može se koristiti nadvratnik ili druga drvena podloga, pričvršćena na vijke. U drugoj izvedbi, tkanina je prekrivena dermatitisom, koji skriva sloj izolacijskog materijala.

Dobri primjeri i opcije

Izgleda dobrokorištenje čeličnih odljevaka, obojanih u boji glavnog dizajna. Ako primijenite SSP, morat ćete spack površinu ako želite zalijepiti film. Brušenje neće učiniti ništa, bez obzira kako pokušavate postići pozitivan rezultat!

Najlakši način je pokriti grubu prevlaku ne na samim vratima, nego prije pričvršćivanja na nju.

Prekrasni dekorativni filmovi koji simuliraju film. Nikada nemojte koristiti vanjski obojeni MDF, vrlo je mali. Gdje su bolje osobine potrošača u laminiranim pločama, što može biti sa zanimljivim otiscima ili uzorcima. A ako imate slobodan novac i želite dobiti trajnu oblogu, kupite furnir od hrasta ili breze, bukve, mahagonija.

Kako napraviti metalna vrata, pogledajte sljedeći video.