Kako napraviti vlastiti štand za pse iz dasaka

Za omiljenog četveronožnog prijatelja trebate dobru kuću. A možete napraviti štand za psa iz dasaka vlastitim rukama.

Za proizvodnju borovih ploča potrebna je debljina 3 centimetra. Isprva, ploče su posađene na alatnom stroju, a zatim provezene kroz osovinu valjka kako bi postigle istu debljinu duž cijele dužine. Nakon toga unaprijed izračunajte veličinu kabine, uklonite ploče za dno kabine. U tom slučaju njihova dužina mora biti strogo ista, kao što je prikazano na fotografiji.

Ako duljina ploča varira, u budućnosti ćete dobiti ravnu zidnu kabinu, ali neće uspjeti. Da ne bi bilo pukotina, na rubovima ploče bira se četvrtina, jednaka polovici debljine ploče. Na dnu dna, kao što se može vidjeti na slici ispod

... šipke su podijeljene 45 prema 45 milimetara. Ove šipke igraju ulogu pričvršćivanja dna i dodatno podižu kabinu iznad tla. To je potrebno kako bi se osiguralo da dno ne zamrzne zimi, a ne zaliti vodu za vrijeme kiše, nije podleglo truljenju. Osim toga, na taj način će kabina imati manje prašine i prljavštine.

Na krajeve dna, zavrnite ploče koje čine bočne stijenke kabine. Pričvršćuju se običnim drvenim vijcima. Prije zatezanja potrebno je za njih izbušiti otvore. Promjer otvora je oko 3 milimetra. Ako to ne učinite, onda rub ploče kada povlačite vijak je gotovo sigurno pucanje.

Nakon sastavljanja bočnih zidova skupite stražnju stijenku kabine. U tome nema ništa komplicirano, samo su ploče čvrsto usidrene jedna od druge i pričvršćene vijcima.

Za nagib krovapoduprite bočne zidove piljenja pod pravim kutom. Na isti način pričvrstite i prednji zid.

Nakon toga idite na proizvodnju krova kabine. Izrađuje se na isti način kao i zidovi. Ploče su složene jedna na drugu i vijci su pričvršćeni na prednju stranu zidova.

Krov kabine napravljen je od izračuna širine kabine plus deset centimetara na svakoj strani. Također izračunati duljinu krova. Takve izbočine dopuštaju da se kišnica odvodi ne na zidu kabine, nego izvan njenih granica. Nakon izgradnje zidova dovršena je zatvorena kutija.

Da biste psu mogli ući u kabinu, morate odrezati laz. Neka bude najbolji okrugli oblik i na udaljenosti od središta prednjeg zida. Izbor ovog oblika je zbog očuvanja topline unutar kabine. Položaj lize za psa nije postotak zbog činjenice da se zimi skriva od snijega i hladnog vjetra u zatvorenom dijelu kabine. Istovremeno s ljetnom vrućinom, životinja će spavati bliže litici, gdje je svjež zrak i hladnoća. Osim toga, travnjak bi trebao biti na visini od tla, jednaka duljini psećih stopala. To je potrebno kako bi u kabini bili što čistiji. Ako je strop na razini poda, sve smeće iz dvorišta će na kraju povući u kabinu. Također, visoki položaj litica smanjuje propuh, koji se može pojaviti u kabini pod jakim vjetrovima.

Nakon izrade kabine, oni su prekriveni slojem prajmera izvana i zatim obojeni. Primariranje je potrebno kako bi sloj boje ležao ravnomjernije, jer je kvalitativanVrlo je teško obojiti uklješteno drvo bez prethodnog premazivanja. Pokrijte krov papirom, pokrivač na vrhu.