Kako napraviti vrata za izolaciju buke?

Učinite svoj dom mjestom odmora i odmora, sigurnim utočištem od buke velikog grada i susjedne taštine - to je ne samo moguće, već i nužno. Ako postoji mnogo različitih članaka o zvučnoj izolaciji zidova i stropova, onda o tome kako napraviti zvučno izolirana vrata, informacije su manje.

Bez obzira da li su to stara ili nova vrata, ulazna vrata ili interijeri, uvijek ih možete zaštititi od buke. Zvuk se uvijek širi zrakom, stoga što su akustični mostovi u obliku pukotina i otvora manji, to će biti tiši u sobi.

U idealnom slučaju, najbolje je uključiti zvučnu izolaciju vrata u fazi ugradnje. No, ako su traktori već instalirani, ali izolacija buke nije dovoljna, onda je možete ojačati.

Nekoliko točaka koje treba razmotriti:

 • tretman otvaranja vrata;
 • izolacija proreza duž oboda vrata;
 • gustoća ugradnje naočala;
 • ispravnu ugradnju olovaka i brave.

Izolacija šupljine od buke

Jedan od izvora prodora buke je slabo osiguran ulaz. Kada loša instalacija ne zapečati cijeli perimetar, već samo neka njegova područja. Da biste napravili zvučno izoliranu rupu, morate pažljivo izolirati sve otvore. Bolje je obaviti rad na obradi tijekom sljedećeg kozmetičkog popravka.

Izolacija buke rupe zahtijeva montažnu pjenu ili akustičnu brtvu, kit, odgovarajući alat.

Redoslijed djelovanja ako su vrata postavljena:

 • za uklanjanje ukrasnih pokrova (akotakve su);
 • uklonite tapete, boje, žbuku po rubu rupe - sve što sprečava rad;
 • očistiti površinu;
 • ispuniti razmak između zidova i kutije vrata izolacijskim materijalom;
 • , nakon sušenja, izrezati zvučnu izolaciju na razini zida;
 • zashpatlevat;
 • za ugradnju ormara na mjesto.

Bolje je izolirati pukotine između okvira vrata i zida s brtvilom, jer ne pomiče kutiju i bolje postavlja sve otvore. Ali ponekad su pukotine preširoke, onda morate koristiti montažnu pjenu. Za napraviti posao onda je potrebno pažljivo: nakon primjene pjene, zatvorite vrata za potpuni sušenje, inače okvir može "priča" i vrata neće zatvoriti.

Zvučna izolacija proreza duž oboda vrata

Najpristupačnija zvučna izolacija vrata je naljepnica na obodu brtvila.Danas se u građevinskim radnjama mogu pronaći samoljepljive brtve različitih boja i profila. Da ih bolje zalijepimo na kutiju za vrata na mjestu prianjanja krpe za vrata. Važno je pravilno odabrati debljinu brtvila tako da nema problema s zatvaranjem vrata.

U unutarnjim vratima, slabi dio perimetra krila vrata je donji dio. Brtvilo neće pomoći. Ovaj jaz može se postaviti, na primjer, s valjkom od pjene, pričvršćen na vrata sama, ali rješenje ne izgleda dobro. Najbolje je najprije ugraditi vrata s minimalnim razmakom odozdo.

Ako izolacija buke u prostoriji nije potrebna stalno, već samona primjer, za vrijeme spavanja u vrtiću možete stvoriti poseban jastuk koji štiti bebu od intravaginalne buke. Ona također štiti i skicira. Iako je takva odluka više nego potrebna.

Poboljšanje izolacije krila vrata kod ugradnje prozora i brave

Zvučna izolacija unutarnjih vrata poboljšat će se čak i ako ih uklonite s malim otvorima i pukotinama. U unutarnjim vratima sa staklenim umecima morate obratiti pozornost na gustoću ugradnje naočala. Također, događa se da nakon zamjene brave ili ručke postoje male pukotine koje također propuste zvuk. Da bi se postigla bolja izolacija od buke, potrebno je riješiti sve te nedostatke.

Izolacija prednjih vrata vlastitim rukama

Izolacija buke vrata koja vode do ulaza je najčešća nužnost, kao da se na razinu buke unutar vašeg stana još uvijek može nekako utjecati, a onda se zvukovi stepenica sa stuba uopće neće promijeniti.

Pri rješavanju problema zvučne izolacije ulaznih vrata, postoji nekoliko mogućnosti ovisno o tome koja su vrata ugrađena. Ako je drvena, onda je potrebno izolirati oplatu vrata. Lako je to obaviti vlastitim rukama.

Najjednostavnije rješenje za zvučnu izolaciju drvenih ulaznih vrata bit će presvlaka od pjenaste gume i umjetne kože.Ova metoda bila je relevantna čak iu sovjetskim vremenima i koristila se za zvučnu izolaciju i toplinsku izolaciju vrata. Umjesto pjenaste gume, češće su se koristili udarci ili stari pokrivači.

Sada značenje takvog oplata ostaje isto, ali, prvo, zahvaljujući boji itekstura raznih presvlaka materijala, vrata će izgledati mnogo više estetski, i drugo, unutar će koristiti pravi kvalitetne izolacije buke.

Najbolje rješenje za zvučnu izolaciju drvenih vrata bit će samoljepljivi limeni materijali. Dobro prilagođeni materijali dizajnirani za izolaciju buke automobila. Na primjer, vibrofilter na bazi bitumena ili splined je samoljepljivi pjenasti materijal. Možete ih i kombinirati.

Mogućnost izvođenja radova:

 • ukloniti bravu, ručku, oko - sve izbočene detalje koji ometaju postavljanje izolacije buke i presvlake;
 • na obrađenoj i odvojenoj površini vrata sloj Vibrofiltera (veličina lista je 1 - 2 cm manja od vrata na svakoj strani - ta je udaljenost potrebna za završnu obradu);
 • žigosan je s namještajem ili malim klinčićima od pjenaste gume željene debljine (obično ne više od 1 cm);
 • ukrašen je ukrasnim namještajem noktiju dekorativnom završnom obradom od umjetne kože s formiranjem oboda vrata valjaka;
 • postavite bravu, oko, ručku vrata;
 • ako je potrebno, a ovisno o tome kako se vrata otvaraju, moguće je hraniti valjke za brtvljenje s umjetne kože pjenastom gumom na okviru vrata po obodu.

Ako su vrata metalna, sve će ovisiti o njezinom rasporedu. Tipično, metalna vrata već pretpostavljaju punjenje izolacije od buke (ona također obavlja i funkciju toplinske izolacije). No, neka jeftina metalna vrata su šuplja, pa je nemojte držatizvuka, ali ga čak i pojačavaju, zahvaljujući principu bubnja. Takva vrata, na sreću, često se mogu rastaviti u dvije polovice i ispuniti unutrašnjost zvučnom izolacijom.

Materijali za zvučnu izolaciju su lagani i dobro ispunjavaju udaljenost između rebara krutosti. Najbolje je na svojoj osnovi koristiti mineralnu vunu i materijale.Lagan je i kompaktan, ima izvrsna zvučna izolacija i izolacijska svojstva, i što je najvažnije, ne gori.

Ne preporučuje se upotrebljavati kao materijal za izolaciju zvuka s unutarnje strane pjenastih i pjenastih polistirenskih ploča - oni će samo osigurati izolaciju vrata, ali neće poboljšati apsorpciju zvuka. Štoviše, nepravilno zatvorene, ove ploče povećat će učinak bubnja.

Zvučna izolacija unutarnjih vrata vlastitim rukama

Izolacija unutarnjih vrata od buke može se rasporediti po istom principu kao i izolacija buke drvenih ulaznih vrata - uz pomoć samoljepivog materijala za izolaciju od tankog lima i dekorativne završne obrade gumenom gumom (što također smanjuje osjetljivost).

Ako je važno ne dopustiti da zvukovi izlaze iz prostorije, na primjer, za kućni glazbeni studio, onda, osim zvučne izolacije perimetra, akustičnu pjenu možete zalijepiti na cijelu površinu vrata. Potrebno je držati se izvora zvuka. Visina reljefne pjene ne smije ometati otvaranje - zatvaranje vrata.

Materijali za izolaciju buke na bazi bitumena vrlo su teški, kao kožna zamjena, tako prijeIzvođenje radova na zvučnoj izolaciji na unutarnjim vratima je bolje pojačati petlje.

Međutim, najljepše rješenje, koje se skladno uklapa u unutrašnjost i ne zahtijeva dodatne mjere, bit će tvornički zvučno izolirani interijeri vrata.

zvučno izolirana vrata

Prilikom prvog ili prvog popravka bolje je ne štedjeti na vratima (i ulaznim i unutarnjim) i odabrati ih ne samo po izgledu, već i po zvučnoj izolaciji i izolaciji. To će vam uštedjeti novac, novac i živce.

Zvučna izolacija vrata mora biti izrađena od metala debljine lista najmanje 2 mm. Listovi trebaju biti čvrsto pričvršćeni ili ne vibrirati.

Važno je da su vrata i kutija za ugradnju ispunjeni zvučno izolirajućim materijalom (mineralna vuna, izolator itd.). Idealno ako proizvođač primjenjuje nekoliko izolatora buke. Jedan od njih se lijepi na čelične limove za vibriranje, a drugi se koristi kao punilo.

Moraju se izraditi najmanje dva kruga za brtvljenje duž oboda dobrih vrata koja izoliraju buku.

Unutarnja vrata sa zvučnom izolacijom također bi trebala biti opremljena brtvilom. Ako se vrata sastoje od dva sloja furnira i punila između njih, tada punilo mora biti zvučno izolirano.

Drvena vrata iz polja dobro čuvaju zvuk, osobito ako se koristi masivno drvo. Što su vrata deblja, to je bolja izolacija od buke.

Ako je stanje dobrozvučna izolacija je važna, bolje je da ne zaustavljate svoj izbor na vratima sa staklenim umetcima. Staklo nema dovoljno zvuka.

Ono što se koristi za materijale za izolaciju buke može dati dodatne prednosti: postoje protupožarna vrata i vrata s pojačanom toplinskom izolacijom.

Naravno, uzimajući u obzir sve moguće zahtjeve za vrata, bolje je u fazi njihovog izbora u trgovini. Ali, ako je izbor pogrešan, onda se ispravna izolacija buke vrata može ostvariti vlastitim rukama. samo trebate pažljivo proučiti tehnologiju ugradnje, pronaći odgovarajući zvučno izolirani materijal i - za uzrok!