Kako objesiti suhozidnu bateriju ili radijator

Upravo ste završili sa zidovima suhozidom. Ali pred nama je hladna zima i vrijeme je da razmislite o grijanju vašeg stana. To može biti radijator ili baterija. No, sve to je prilično teška struktura, koja će se tada još uvijek izliti vodom, tako da se projektni podaci ne mogu lako pričvrstiti na suhozidom zbog nedostatka snage. Ali to je sasvim moguće. Pogledajmo kako objesiti bateriju na suhozid.

Prvo, utvrdimo postoje li razlike u ugradnji baterije od montaže radijatora do suhozida. Da, postoje, a to se događa zbog različitih struktura težine (masa baterije je mnogo veća od radijatora).

izbor montaže

Važan detalj u ovom slučaju je privitak, odnosno, zagrada. Koji će čimbenici biti presudni pri odabiru?

  • Tip baze na koju je pričvršćen radijator ili baterija

U našem slučaju, to je ono što je pravi zid pod suhozidom. Bilo bi vrlo dobro da je beton ili cigla, jer ti materijali mogu izdržati velika opterećenja.

  • vrsta radijatora

Najteže su staromodne baterije od lijevanog željeza. Zbog njihovih masa mogu postojati problemi s instalacijom, pa ako postoji takva mogućnost, razmislite o zamjeni aluminija ili čelika. Učinkovitost je ista, a težina se značajno razlikuje.

  • Dimenzije konstrukcije

Ovdje sve ovisi o površini i volumenu prostora za grijanje: što je prostorija veća - više odjeljaka mora biti u radijatoru. Broj odjeljaka trebao bi bitiZatvoriti prilikom odabira kvalitete i količine zagrada.

  • značajke dizajna

Ako plan dizajnera uključuje neka nestandardna rješenja u obliku specijalnih radijatora, onda trebate voditi računa o odgovarajućim pričvršćivačima. Pa, kad idu u paketu s baterijom.

Kako pričvrstiti bateriju na suhozid

Počnimo s dokazanom opcijom, koju mnogi već smatraju zastarjelom, ali ne gubi na zemlji. Ovo je uobičajena baterija za grijanje lijevanog željeza.

Nijedan GKL ne može izdržati težinu ove baterije, tako da je neće morati pričvrstiti za lažni zid suhozida, već da dođe do izvornog, obično betonskog ili ciglenog zida. Samo ona osigurava pouzdanost nosača.

Možete kombinirati zavarene noge i nosače, a može se stegnuti ne u zidu, nego u profilu, jer će sva opterećenja biti na nogama, a nosač je potreban za sprečavanje "odlaganja". Osim toga, vlastita baterija će također održavati cijevi za grijanje same. Ali sada razmatramo mogućnost instaliranja na suhozidu.

U ovoj fazi moramo izbušiti rupu u suhozidu, doseći zid. Ovisno o konstrukciji lažnog zida, razmak između suhozida i betona može biti u rasponu od 3 do 10 cm, budući da moramo napraviti rupu iu samom zidu bušilica trebala biti duga 15-20 centimetara kako bi sigurno učvrstila nosač. Promjer je oko 10 mm.

Završavajući rupe, začepimo držač baterije. To je metalni štap, savijen na jednom krajuponavlja oblik odjeljka baterije, as druge je malo sužen. Mnogo točniji će biti urezan u rupu sječke sa stabla i već je pogodio brdo. Ali listovi suhozida ne daju nam takvu priliku.

Ako nosač ne može ući ili se kretati duboko, onda izrežite rupu tako da ima promjer od 12. Sada, točno u sredini duge sječke sa stabla, pričvrstimo pričvršćivač, a zatim - na zid.

Bateriju objesimo na nosač, ako je neujednačen, nosač se može stegnuti čekićem. Ovdje smo također shvatili kako popraviti bateriju na suhozidu. Suočimo se sada s montažom radijatora za grijanje na zid suhozida.

Kako objesiti radijator grijanja na suhozidu

Radijator - novo i progresivno rješenje problema grijanja. Kako objesiti radijator na suhozidom?

To je još jednostavnije, jer je masa radijatora mnogo manja, jer pruža mnoge vrste pričvršćivača: od željeza iz SSSR-a do modernih euro-standarda. Sada ćemo koristiti učvršćenje za grijanje radijatora na zid suhozida, koji se naziva nosač s utikačem.

Ugradnja radijatora za grijanje na suhozid također započinje bušenjem rupa: bušilicom na 8 treba napraviti rupu, koja bi trebala biti u dužini od 7 cm u betonskom zidu. Zatim utaknite utikač u nosač i zabijte ga u otvor. Opet, uz pomoć čekića, savijte rub čepa u ovu rupu i, posljednji put, okrenite držač. Ako ga ubiješ, uzmi drvenubar ili nešto slično, tako da boja ne leprša i ne pokvari izgled.

Postoje i učvršćenja za radijatore grijanja na suhozidu, koji su pričvršćeni izravno na lim suhozida. Pogodni su za svjetlosne radijatore. Pričvršćena dugim vijcima koji nemaju šešire. Oštri dio je zaboden u ploču suhozida, a na drugom kraju nosač je pričvršćen maticom. Dio vijka može ukloniti Bugarin.

Ovdje smo također smislili kako popraviti radijatorsko grijanje na suhozidu. Glavna stvar, ne žuri i pažljivo i kvalitativno izvršiti instalaciju, tako da nije bilo kolapsa pod težinom dizajna.