Kako popraviti polikarbonat - metode i upute korak po korak!

Polikarbonat - lijep moderan materijal. U privatnoj gradnji obično koriste stanični polikarbonat, a za izradu dekorativnih pregrada, barijera unutar prostorija, dizajneri za oglašavanje odabiru monolitni i celularni list. Ugradnja ove stvari je jednostavna, za rad pomoću pristupačnog alata, a tehnologija pričvršćivanja može se ovladati u kratkom vremenu.

Polikarbonat se koristi za pokrivanje lakih zgrada, garaža, tendi, staklenika i kosih krovova. Ćelijski karbonat, za razliku od monolitnog, može se saviti, stvarajući ne samo ravne, već i lučne elemente konstrukcija. Budući da ovaj materijal ne podnosi pritisak snijega, krovovi zgrada i građevina moraju biti kosi. To je posebno važno za područja u kojima zimi pada snijeg. Nagib rampe bi u idealnom slučaju trebao biti takav da snijeg ne ostane na mekom plastičnom krovu i skliznuo na tlo.

Kako popraviti polikarbonat

Pravilnim izborom dizajna, čvrstim kosturom, pravilnom orijentacijom karbonatnih limova i njihovim brtvljenjem, ovaj materijal će zadržati lijep izgled dugi niz godina. Ispravno fiksirane ploče neće dopustiti da se polikarbonat uništi izvana ili iznutra, unutar ćelije i učvršćenje neće nakupiti vlagu, kroz koju se pojavljuju žumance i crni kalup.

Posljedice polikarbonatne instalacije niske kvalitete

Alati i oprema

Za radove na pričvrsnim pločama su potrebnealati, osnovna i pomoćna oprema. Izbor ovisi o tome koji je okvir pričvršćen i kako je materijal montiran, kao i složenost dizajna.

Za obavljanje posla potrebno je:

 • odvijač;
 • električna bušilica (sa svrdlima za drvo ili metal);
 • električna šablona za rezanje polikarbonata;
 • usisivač za skupljanje malih mrvica i prašine iz saća nakon rezanja;
 • uređaj za obrezivanje aluminijskog profila;
 • vijci;
 • vijci s maticama;
 • različite podloške;
 • gumene, plastične, silikonske brtve za podloške (kišobran ili plosnati);
 • ljestve;
 • metalna linija;
 • mjerna traka (mjerna traka);
 • razini.

zatvarači

Polikarbonatne toplinske ploče, podloške od nehrđajućeg čelika, polipropilenske podloške, normalni vijci s maticama i razni vijci koriste se za pričvršćivanje krpe.

Komponente za staklenike od polikarbonata

Termovka za polikarbonat

Termoparovi od polikarbonata

Termo-tresilica je potrebna za pouzdano učvršćenje polikarbonata na okvir i sastoji se od tri dijela:

 • plastična konveksna podloška sa širokom nogom koja je prigušena u rupi u polikarbonatu;
 • brtveni prsteni od elastičnog polimera;
 • ostaci.

Toplinski sudoper za ugradnju staničnog polikarbonata

Pričvršćivanje polikarbonata, zbog njegovih značajki, treba biti pritisnuto širokom podloškom

Samorezanje obično nije moguće na termo-shaifeudobavljači, njezini graditelji stječu zasebno. Perilica ne samo nježno i sigurno pritisne plahtu na okvir i ne prolazi vlagu unutar materijala, već ima i lijep izgled i obavlja dekorativnu ulogu.

Termoelementi od polikarbonata

Napomena! Izrađene su od prozirne plastike - kao i polikarbonat. Podloške od polikarbonata izrađene su u velikoj paleti boja i odabrane su za svaki polikarbonat koji se prodaje. Oni su jači u usporedbi s polipropilenom. Vijek trajanja polikarbonatnih termoskoša je 20 godina.

podloške od polipropilena

Polipropilenske podloške se proizvode oko 10 godina. Sastoje se od poroznog plastičnog zaptivnog prstena i obojenog polipropilenskog poklopca sa čepom. U usporedbi s polipropilenskom Thermoshapeom, imaju niz nedostataka. Poklopci ovih podložaka nisu pod utjecajem UV zaštite, pa brzo blijede. Nekoliko godina kasnije servis na krovnom materijalu gubi snagu.

Boje polipropilenskog termoskopa

Takve podloške preporučuju se za zasjenjene krovove i unutarnje prostore. Oni cijene ove zatvarače jeftinije od polikarbonatnih termosheeta, imaju kratak životni vijek, ali su jeftini. Pričvrstite takve podloške s vijcima debljine 6 mm.

podloške od polipropilena

Podloške od nehrđajućeg čelika (pocinčane)

Za učvršćenje se koriste čelične i pocinčane podloškekarbonatne listovi velike površine na metalnim profilima. Oni drže i pismo i gotovo labav, što je posebno važno za područja s jakim vjetrovima. Te pločice imaju oblik konkavne ploče, koji pada pod pokroviteljstvom brtva pjenaste gume ili poliuretan obložen plastike EMDR. Ova guma ostaje podatna i oko -15 stupnjeva. Vežite nehrđajućeg čelika podloške na vijcima i svornjacima.

s metalnim razmaknicama Thermowashers

Pomoć! Pranje je izrađen od nehrđajućeg čelika materijala s gumenom brtvom kišobran pruža najbolju nepropusnost. Gumeni čvrsto na površinu lista i uklanja vlagu u stanicama platna.

Ako je dizajn koristi u suho pod baldahinom, lišće se može pričvrstiti vijcima na konvencionalne tanku podlošku sa istim tankom gumenom brtvom. U nekim slučajevima, vi nikada ne možete koristiti perilice. Na otvorenom, pod širokom pak nositi debelu gumenu brtvu.

Tablica. Vrste Thermowashers za pričvršćivanje polikarbonata.

Naslovni materijala Promjer mm debljine mm
Thermowashers polikarbonat polikarbonat, brtve - poliuretanske pjene 33 8
Thermowashers polipropilen Polipropilen, brtve - poliuretanske pjene 35 12
od nehrđajućeg materijala za pranje nehrđajući čelik, galvanizirani čelik, brtve - poliuretana, fleksibilne plastike, gume EMDR 22 2

spojni profil

Koristi se poseban profil za pričvršćivanje listova jedan na drugi i na okvir. Izrađen je od istog materijala kao i polikarbonat. Industrija proizvodi profil za ploče standardne debljine platna - 4,6,8,10,16 mm.

Profili za polikarbonat

Važno! Između unutarnje stijenke profila i umetnute ploče mora biti razmak od 3 mm. Namijenjen je proširenju ljetne vrućine polikarbonat ne smeće i ne narušava dizajn.

Profil može biti odvojiv i nedjeljiv. Listovi su umetnuti u utore profila i tamo učvršćeni. Tkanina se može učvrstiti u polikarbonatne, plastične ili aluminijske profile. Profil različitih profila ima različite oznake - N, HP, HCP, U, RP, UP, FP, SP, L.

polikarbonatni profili

Vrste aluminijskih profila za polikarbonat

Profil čeone strane od aluminija

Važno! Potrebno je upotrijebiti brtvljenje i perforiranu traku za brtvljenje krajeva mreže, a nakon toga se ploče učvrste unutar profila.

Platno, pričvršćeno na rešetku, može se zabrtviti brtvilom. Ali takva veza s jakim vjetrovima neće biti dovoljno jaka. Potrebno je odabrati kvalitativno brtvilo koje zadržava snagu i elastičnost već nekoliko godina.

Profili spajanja polikarbonata na zasunima

Kako učvrstiti polikarbonat u profilu na metalnom okviru

Elementi, rogovi i piste metalnih okvira trebali bi biti strogo u istoj ravnini. Takav okvir nema performansi, tako da ojačavanje platna na njemu neće biti teško. Udaljenost između rogova treba biti jednaka širini polikarbonata.

Pričvršćivanje polikarbonata na metalni okvir

Postupak fiksiranja polikarbonata u profilu na metalni kovčeg bit će sljedeći.

Korak 1. Na površini metalnih greda konstrukcije postavljena je termo-traka.

Korak 2. Na rešetku zavijte profil vijcima.

Korak 3. Paneli su postavljeni na ćelije. Završni list treba imati završni profil. Gornji dio je fiksiran kombiniranjem i prešanjem bez mnogo napora. Zasuni padaju na svoja sjedala i čvrsto drže ploču.

Montaža kroz spojni profil

Shema montaže monolitne plastike

Korak 4. Prije postavljanja limova, uklonite zaštitni film s dna ploče i savijte gornji rub tako da ne ometa bušenje.

Korak 5. Rubovi panela moraju biti zaštićeni od vode i prašine. Na vrh (smješten iznad) rub tkanine, zalijepljena je traka za pakiranje. Perforirana traka lijepi se na donji rub. Nakon toga, tkanina se umetne unutar profila.

Perforirane i brtvene trake

Zanimljivo! Paneli od celularnog polikarbonata lako se presavijaju u luk. Pritisak unutar zakrivljene ploče čini ga krutijim i izdržljivijim. radiusDobiveni zavoj ovisi o debljini polikarbonata.

Kako premjestiti polikarbonat desno

Dvostruka krovna naprava od polikarbonata

Proizvođači prekrivaju listove zaštitnim filmom. Stranka, na koju se stavljaju tehnički podaci i logotip poduzeća, je vanjska. Obično je film s vanjske strane bijel i neproziran. Površina lica listova prekrivena je posebnim sastavom koji štiti polikarbonat od ultraljubičastog zračenja. Prozirni film se lijepi na unutrašnjost ploče. zaštita se uklanja nakon instalacije konstrukcije. Moguće je ostaviti film na platnima nakon ugradnje, jer ljepilo, na koje je pričvršćeno, mijenja svojstva ne na bolje i, ako kasnije uklonite film, može ostaviti tragove.

Druga mogućnost - pričvršćivanje polikarbonatnih limova na metalni okvir pomoću termosatice

Video - Pričvršćivanje polikarbonata na metalni okvir

Kako popraviti polikarbonat na drvenom okviru

Redoslijed pričvršćivanja ploča na drveni okvir bit će kako slijedi.

Kako popraviti računala

Korak 1. Ploča se postavlja na okvir i uz pomoć električne bušilice izvodi rupe za pričvršćivače (podloške) i vijke (ili vijke). List bi trebao stajati izvan okvira okvira od 2,5-3 cm.

Brtvilo se stavlja u ThermoShayeb

bušotina

Korak 2. Pranje se pričvršćuje na okvir vijcima pomoću odvijača.

Termo-osovina se postavlja na položaj ugradnje

zavijte vijak

Korak 3. Uzastopno slagajte i pričvrstite druge panele.

Korak 4. Na isti način pričvrstite listove na krajevima i vratima.

Korak 5. Brtve rubova platna pomoću termalne trake, profila ili drugih materijala. Ako je potrebno, izrađuje se dodatan tretman zglobova brtvilom.

Rupe treba bušiti kruto okomito. Iskusni majstori na velikim listovima polikarbonatne bušilice nisu cijele, već ovalne rupe, izdužene duž duljine lista. Razmak između otvora ispod termoskopa i druge montaže ovisi o debljini materijala, površini premaza i prosječno je 30-50 cm.

Primjer ugradnje profiliranog polikarbonata na drveni okvir

Perilica mora u potpunosti pokriti rupu. Za bušenje je moguće koristiti poseban rezač s pilotnom bušilicom. Rupa za bušenje bušotine, tek tada uvrnite vijak kroz otvor Thermoshake. Odozgo stavite štap koji ne dopušta vodu i stvara gotov izgled.

Shema učvršćivanja celularnog polikarbonata uz pomoć termosatice

Drveni okvir se gradi za staklenike, sjenice, ljetne paviljone, lake garaže, nadstrešnice i kućne zgrade. Okvir mora biti jak i stabilan, a svi elementi konstrukcije moraju biti dobro pričvršćeni. Stablo treba biti impregnirano posebnim sastavom koji sprječava truljenje drva i jesti ga s kukcima-crvima. Na drvenom okvirustaklenici i kućne zgrade često su pričvršćeni staničnim polikarbonatom, rjeđe - monolitnim. Za takve konstrukcije radite lake metalne okvire.

Video - Učvršćivanje polikarbonata na drveni okvir

Mokro učvršćivanje platna na drvenom okviru

Ova metoda fiksiranja koristi se uglavnom za ugradnju monolitnog polikarbonata. Postupak je praktički isti kao i postupak postavljanja stakla u drveni okvir.

Korak 1. Izrežite polikarbonatne ploče tako da na svakoj strani između njih i drvenog okvira bude razmak od 2 mm.

Kao iu slučaju bušenja, potrebno je čvrsto pritisnuti polikarbonat na površinu, izbjegavajući napetost i vibracije

Korak 2. U žljebovima drvenog okvira nanesite brtvilo.

Polikarbonatna brtvila

Korak 3. Platno je postavljeno u okvir i blago pritisnuto. Na isti način ojačajte i druga platna. Ploče se dodatno pričvršćuju drvenim ili plastičnim trakama.

profilirani polikarbonat

Profilirani monolitni polikarbonat - relativno novi materijal na tržištu. Koristi se u izgradnji raznih struktura, uključujući gospodarsku namjenu. Više detalja - u ovom članku.

Kompetentno pričvršćivanje polikarbonata uz uporabu profilnih i profesionalnih spojnih elemenata pomoći će u stvaranju ne samo čvrste, pouzdane i lijepe strukture. Zgrade vlastitih ruku na okućnici u skladu sa svim pravilima građenja,će zadovoljiti vlasnike dugi niz godina.