Kako pravilno izrezati LED vrpcu?

LED trake se prodaju putem integriranih više tonova ili segmenata, višestrukih jedan metar. Ali što ako je dostupan raspon duži nego što je potrebno? Postavlja se pitanje - mogu li rezati LED vrpcu? Ako je tako, kako to učiniti kako treba?

LED traka sastoji se od više malih blokova, od kojih svaki ima 3 do 10 LED i nekoliko otpornika koji ograničavaju struju. Lako se razlikuju - svjetleće diode (LED) su bijele ili prozirne, otpornici su crni. U većini proizvoda između blokova je označen, što pokazuje kako rezati LED vrpce. Obilježavanje se u pravilu nanosi na prednjoj strani u obliku isprekidane linije i slike škare.Neke su marke pokrivene mat silikonom i nemaju oznaka na prednjoj strani. Obično se u ovom slučaju raspored putova i dijelova primjenjuje na poleđini.

Dosta često u trgovinama postoje LED trake, bez ikakvih oznaka odjeljka. U pravilu, to nije kvalitetan proizvod, koji se ne preporučuje za kupnju. Ali ako i dalje morate raditi s takvim proizvodom, vrijedi pogledati mjesto dijelova i kontaktnih jastučića koje treba strogo rezati u sredini.

U drugim slučajevima, ako je oznaka reza, postoji oznaka i što je moguće točnije izvršena rez. Važno je napomenuti da će rezanje zahtijevati ne samo mekani materijal, nego i bakrene trake. Stoga se preporuča rez s oštrim makazama ili nožem za tiskanje. Na posaoMorate pažljivo, čvrsto fiksirati proizvod.

Standardne LED trake se napajaju naponom od 12 ili 24 Volta kroz posebne energetske jedinice, ali postoje i izravni utični kabeli od 220 volti. Bez obzira na napon napajanja, važno je zapamtiti da je strogo zabranjeno rezati LED traku kada je stanje uključeno.