Kako pričvrstiti plastične ploče na suhozid

Ako odlučite koristiti plastiku kao materijal za obradu zidova, onda će biti korisno razumjeti kako pričvrstiti PVC panele na suhozid. Prilikom ugradnje potrebno je slijediti jasan plan rada, jer fiksiranje PVC panela na suhozid mora biti čvrsto i izdržljivo.

Kako lijepiti plastične ploče na suhozidu

Za učvršćivanje plastičnih ploča na suhozidu koriste se dva priključka:

  • zakrpe se mogu učvrstiti pomoću vijaka;
  • posebno ljepilo kojim se ploče mogu pričvrstiti na glatku površinu zidova.

Spojni elementi za vijke

Prva metoda zahtijeva pričvršćivanje nadzemnih ploča na zidove suhozida uporabom vijaka. Ovdje je potrebno točno pronaći nosive profile, kojima se GKL pričvršćuje - upravo oni će pričvrstiti plastiku. Plastične ploče su okomite na profile. Ako su profili postavljeni okomito, tada pričvršćivanje PVC ploča na suhozid mora biti vodoravno, pomoću vijaka.

Proces pričvršćivanja treba započeti odozdo. Ako su krpe okomito učvršćene, potrebno ih je pričvrstiti, počevši od lijevog kraja prema strani prozora ili vrata. I u prvom i drugom slučaju, češljevi platna trebaju slijediti jedan drugoga u smjeru kretanja.

Učvršćivanje ljepila

Drugi način rješavanja problema "fiksiranja PVC ploče na suhozidu" je montiranje pomoćuljepilo. Ovdje je moguće pričvrstiti PVC panele na suhozid u bilo kojem smjeru. Ova metoda obično ljepljene PVC ploče na suhozidom u kupaonici. Budući da je GCL materijal s ravnom površinom, tada nije potrebno dodatno izravnavanje zidova u prostoriji. Na isti način, tkanina se lijepi na strop.

Plastične ploče od gipsanih ploča mogu biti tekući nokti. Ljepljivi sastav treba nanijeti na stražnju stranu tkanine u sredini, kao i na perimetru. Kada se mješavina dobro upije, tkanina se treba zalijepiti za podlogu, čvrsto pritisnuti.

Budući da je moguće PVC panele pričvrstiti na kvačicu za suhu stijenu, upotrijebite je i za veću čvrstoću ako su pričvršćeni na tekuće nokte. Ali ploče moraju biti debele, inače se mogu razdvojiti.

Lijepljenje plastične tkanine na ovaj način, dobivate ravnomjernu površinu i dodajete atraktivan izgled sobi.