Kako zamijeniti unutarnja vrata, promijeniti kutiju i sam platno, video, kako su vrata instalirana

Bez obzira na visoku kvalitetu i pouzdanost unutarnjeg dizajna vrata, nakon vremena potrebnog za zamjenu. Drugi uzrok trošenja može biti pogrešan rad vrata. Naravno, kada se radi o kompleksnom popravku, radnici sami vrše zamjenu vrata. Međutim, izvođenje proračuna ili periodična kozmetička vrata za popravak mogu se instalirati i sama. I prije zamjene unutarnjih vrata, trebali biste se upoznati sa svim nijansama događaja.

Demontaža starih vrata

Naravno, da bi se stari proizvod zamijenio novim, potrebno je demontirati postojeće platno. Međutim, pogrešno je pretpostaviti da se ovaj postupak može provesti na bilo koji način, jer oštećenje utora može znatno otežati daljnju instalaciju. Stoga se demontaža starih vrata provodi dosljedno i pažljivo. Dakle, glavne faze procesa su:

  • Uklanjanje platna;
  • Uklanjanje ormara;
  • Demontaža kutije.

Uklanjanje platnenog krila s šarki vrši se podizanjem zatvarača nakon njegovog prenošenja u otvoreni položaj. Ostatak elemenata u obliku obloga, tipla i kutija treba demontirati ovisno o načelu njihovog pričvršćivanja. Prilikom pričvršćivanja proizvoda čavlima i vijcima, prvo ih morate ukloniti. U slučaju pričvršćivanja uz korištenje građevinskog ljepila ne možete bez uporabe čipa ili dlijeta.

Priprema otvora za vrata

Načelo pripreme vrata za ugradnju novih vrata ovisi o vrstiodabrano platno. Dakle, ako se odlučite za tip vrata (klizna), obavezna mjera je temeljito žbukanje zidova u području vrata sa strane zgloba mreže. Osim toga, treba uzeti u obzir dimenzije odabranog proizvoda. Vrlo često trebate proširiti ili smanjiti veličinu vrata.

Postupak proširenja se nikako ne obavlja čekićem. U tu svrhu treba upotrijebiti bušenje s posebnim nastavkom za oštrice. Produžetak se izvodi uzastopnim uklanjanjem manjih dijelova zidova na potrebnu razinu.

Smanjenje otvora vrši se izgradnjom zidova žbukom. Treba imati na umu da je postupak najbolje obaviti simetrično, na obje strane utora. Međutim, upotreba žbuke je dopuštena uz male razlike u dimenzijama. U drugim slučajevima, ispunite cementom, pa čak i opekom ili betonskim blokovima.

Važno je napomenuti da montažna pjena nema dovoljne karakteristike čvrstoće kako bi se osigurala dobra zadržavanja kutije vrata. Stoga, upotreba montažne pjene kao sredstva sužavanja rupe će dati kratki učinak. Slijedom toga, struktura vrata će ostati vrlo slaba i eventualno će proći do kraja.

Glavna stvar koju treba uzeti u obzir prilikom odlučivanja da se smanji prolaz je potreba da se dalje prenose cjelokupni namještaj i oprema. Nemojte suziti rupu između dnevnih soba. Također je potrebno uzeti u obzir odstupanjaza tehnološke i instalacijske praznine. U oraničnim vratima čine 70 - 100 mm širine i 50 - 70 mm visine.

Sastavljanje elemenata vrata

Budući da je platno obješeno na okvir, montiran u otvoru, prije svega za ugradnju, potrebno je pripremiti kutiju vrata. Prilikom odabira vrata obradivog tipa, oznaka se izvodi na zasunu. Označena drvena građa je skinuta, a najpogodnije je najprije pripremiti vrh okvira. Širina proizvoda treba premašiti vrata za 60 mm, kao i debljinu obje okomite šipke. Nakon toga se mjere vertikalni elementi. Njihova visina bi trebala biti veća od veličine platna za 30 - 50 mm.

Nakon rezanja svih potrebnih gredica izvodi se sklop kutije. Samonarezivanje se koristi za fiksiranje dijelova. U ovoj se fazi također izvodi uklanjanje mjerenja pod odabranim elementima. U tu svrhu mjeri se duljina posebnih udubljenja-utora, predviđenih za učvršćivanje u njima uzorkovanja.

Prilikom instalacije imajte na umu da će horizontalni element biti iznad okomice. U tom slučaju rubovi dijelova ne bi trebali odstupati od linije vanjskih strana vertikalnog uzorkovanja. Instalacija svih odabranih elemenata izvodi se strogo pod kutom od 45 stupnjeva u odnosu na kutiju.

Ugradnja kliznih vrata

S obzirom na činjenicu da su krilna vrata fiksirana na određenoj visini pomoću posebne vodilice i elemenata valjaka, sustav ugradnje zglobnog sustava se u početku instalira. Na toMontiraju se vodilice, strogo vođene nivoom. Nakon označavanja mjesta ispod elemenata za pričvršćivanje, u zidu iznad bušenih rupa. Usmjerene tračnice se na određenoj razini zavrnu vijcima u ubranim rupama s umetnutim tiplovima.

Valjkasti mehanizmi su pričvršćeni na gornji kraj krila vrata. Nakon toga se provodi probno otvaranje i zatvaranje platna pomicanjem po vodilici. Nakon toga, zatvaranje ukrasne grede vodilice, kao i valjkasti mehanizmi. Na rubovima su montirani gumeni elementi koji obavljaju restriktivnu funkciju. Zbog tih elemenata, tkanina ne puzi u procesu pomicanja izvan tračnica.

Ugradnja široko otvorenih vrata

Prije zamjene unutarnjih vrata potrebno je u konstrukcije obradivog tipa postaviti petlje. Na običnim, ne opterećenim masivnim umetcima i ukrasnim elementima proizvoda, potreban je mehanizam s dvije petlje. Najpogodnije za njihovo razmještanje je povlačenje od 200 mm od dna i vrha vrata. U slučaju kada su vrata prilično masivna, potrebno je postaviti dodatne spone.

Ugradnja petlji ima sljedeće uzastopne faze:

  • oznake mjesta jednostavnom olovkom;
  • Rezanje dekorativne prevlake trake kroz crtu za obilježavanje pomoću noža za tiskanje;
  • Priprema utora za mehanizam petlje. Koristi se za dlijeta ili električne rezače;
  • Liječenje gotovog produbljivanja s nitrolom. Da bi se osigurala dobra pokrivenost, potrebno je nanijeti 3 sloja;
  • Zavrnite šarke vijcima. Kada se koriste kao vijci za vijke za drvo, potrebno je za njih bušiti rupe.

ugradnja okvira

Prije ugradnje unutarnjih vrata, obavlja se rad na učvršćivanju okvira na vratima. Ovaj postupak ne predstavlja posebnu složenost i njegova detaljna implementacija može se vidjeti praktički na bilo kojem videu s ugradnjom vrata.

Okvir je postavljen tako da ni jedna strana nije odbijena. Nakon toga se u njoj pričvrste 3 otvora sa svake strane. Nakon postavljanja okomitih dijelova na razinu kroz pripremljene rupe izbušite u zidu. Tako se pripremaju rupe za montažu.

Sam postupak pričvršćivanja okvira provodi se postavljanjem tipli ili šindri u otvore i pričvršćivanjem kutije vijcima ili vijcima.

Ugradnja krpe za vrata

Rad se izvodi nakon pouzdanog pričvršćenja okvira u prolazu. Međutim, prije postavljanja proizvoda važno je povećati pouzdanost konstrukcije. Da biste to učinili, pukotine između okvira i zida su zaglavljene uz pomoć montažne pjene. U tom slučaju, potrebno je u kutiju postaviti posebne odstojnike, što će omogućiti izbjegavanje oštećenja i otklona konstrukcije s širenjem pjene.

Krilo vrata se upravlja iz otvorenih vrata. Za ovaj proizvod raste goreodgovarajući klin u okviru i posađen na njega. Ako je potrebno, položaj vrata na podu i zidovima se regulira zatezanjem spojnih elemenata petlji. Nakon toga, proizvod se nekoliko puta provjerava radi ispravnog otvaranja i zatvaranja.

Završna faza ugradnje novih unutarnjih vrata je ugradnja rešetki. Nakon obilježavanja dekorativne trake, ona se reže kroz kružnu pilu ili mali nazubljeni nož. Gornji dijelovi su izrezani pod oštrim kutom od 45 stupnjeva. Nakon postupka ugradnje vrši se ugradnja ploča. Za njihovo pričvršćivanje koristite ljepilo za gradnju ili završne nokte. Također, dopušteno je koristiti vijke s naknadnim maskiranjem s ukrasnim stubovima u tonu ploče. Nakon čitanja naših uputa, sada ćete lako razumjeti kako glatko mijenjati unutarnja vrata i izbjegavati pogreške.