Kako zatvoriti zglobove između stropova: 5 faza rada

Kako bi se osigurala kvaliteta šavova između ploča na stropu, potrebno je provesti pripremne radove. Valovi, koji se nalaze između stropnih ploča, smatraju se jednim od najsloženijih grešaka. Već se nekoliko desetljeća ljudi bore s ovim problemom, ali kao rezultat toga, pukotine su se ponovno osjetile. To se dogodilo iz više razloga, na primjer zbog skupljanja kuće ili kretanja tla. Sadašnji tržište građevinskih materijala može ponuditi široku paletu proizvoda koji mogu pomoći u ovoj situaciji. Jedno od rješenja za skrivanje ovog nedostatka je ugradnja napetog stropa, ali ne može svatko priuštiti taj luksuz. Što učiniti u ovoj situaciji?

Polaganje šavova na stropu između ploča: faze koje se preklapaju

Kako ukloniti deformacijske šavove, ako su jako vidljivi? Ako se odlučite za korištenje takvog materijala kao tapete ili tkanine za strop, onda je najbolja opcija za zatvaranje šavova upotreba montažne pjene i kita. Ako je strop obojen, bit će bolje koristiti metodu koja će biti kvalitetnija.

Prilikom polaganja stropova treba koristiti samo visokokvalitetne radne materijale.

Ako ne slijedite ovo jednostavno pravilo, šavovi će se ponovno pojaviti nakon određenog vremenskog razdoblja i strop će se morati ponovno poravnati.

Polaganje spojeva na stropu uz pomoć montažne pjene najjednostavniji je i najbrži

Stropni stropovi mogu se podijeliti u 5 faza:

  1. Prije svega, morate proširiti pukotinu. To možete učinitikoristite bušilicu ili posebno veslo;
  2. Nakon toga, pomoću konstrukcijskog noža, šav treba očistiti i pomiješati s posebnim prajmerom. Ovaj korak treba napraviti četkom;
  3. Zatim šav mora biti napunjen montažnom pjenom pomoću konstrukcijskog pištolja. Kada se pjena temeljito suši, pomoću građevinskog noža, višak se uklanja na ravnu površinu;
  4. Sljedeća stvar koju treba učiniti je pomiješati prvi sloj morta. Smjesa se pažljivo nanosi spatulom na šav. Pokreti moraju biti glatki i sigurni, tako da punilo potpuno ispunjava prazan prostor pjene;
  5. Nakon pola sata potrebno je nanositi dodatni sloj kita pomoću šire lopatice.

Ova je metoda prikladna ne samo za spuštanje stropova. Također se mogu koristiti u praznom prostoru između cijevi koje ulaze u strop.

Nakon što se smjesa osuši, mora se samljeti, a cijela površina stropa mora se obraditi kitom.

Držač između zida i stropa: odabir materijala

Još jedan problem s kojim se često može susresti je pukotina između zidova i stropa. Što učiniti s takvim šavom? Takav problem bit će prepreka kvalitativnoj obradi stropa. Naravno, možete koristiti gore opisanu metodu i zatvoriti šupljinu s građevnom pjenom, ali postoji još nekoliko materijala koji mogu spasiti situaciju.

Na primjer, za zatvaranje šava možete koristiti:

  • otopina gipsa;
  • flasteri sintetskog tipa;
  • kit koji je otporan na vlagu.

Najbolja mogućnost zatvaranja spoja između zida i stropa je građevna pjena jer se počinje širiti nakon nanošenja tijekom sušenja, čime se popunjavaju svi prazni prostori.

Ako postoje veliki zglobovi, tada možete koristiti armaturnu rešetku koja se treba staviti u napuknutu formu. Često se u tu svrhu koriste pamuk ili lan, koji se navlažuje ljepilom. Posljednji korak će biti nanošenje žbuke, što će pomoći u konsolidaciji rezultata.

Pripremna faza: kako razmazati šavove na stropu između ploča

Kako bi se osiguralo da šav u budućnosti ne bude vidljiv, potrebno je provesti neke završne mjere, koje uključuju uporabu posebnih materijala. Međutim, prvo morate pripremiti strop za rad. Budući da se temeljni premaz nanosi isključivo na čistu površinu, stari premaz se prvo uklanja, a stari cement i vapno se čiste.

Važno je zapamtiti da se sljedeći slojevi materijala ne mogu primijeniti sve dok prethodna ne presuši. Ovo je vrlo važna stvar koju treba slijediti. Ako ne obratite pozornost na to i zanemarite pravilo, kvaliteta završnog rada može biti ozbiljno pogođena.

Završno izvođenje radova

Nakon završetka glavnog rada možete nastaviti s poravnanjem površina. To se radi pomoću abrazivnih mješavina.

Flizelin može ukloniti sve male nejednakosti na stropu

To je vrlo važno zapamtiti prije slikanjaStropovi se mogu pokrenuti samo kada su svi popravci završeni.

Koristeći flizelin, možete dobiti lijepi strop. Morate ga staviti prije nego počnete koristiti kit. Na taj način dobivate jednaki strop. Nakon nanošenja završnog kita, strop se temelji na posljednjem. Na kraju stropa, možete dati apsolutno bilo koju vrstu, pomoću boje ili drugog materijala.

Odgovor stručnjaka: kako zatvoriti zglobove između stropova (video)

Spojevi između stropnih ploča su problem koji je nastao davno. Do danas, ova neugodna situacija je riješena vrlo jednostavno, dovoljno je pribjeći pomoći građevinskog materijala. Fokusirajući se na veličinu pukotina, odabiremo materijal i potrebnu metodu. Stvorite savršen strop bez realističnog pribjegavanja dizajnu. Što je najvažnije, slijedite upute korak po korak.