Kakvo je ovo zvono na vratima?

Vrata prozora ne brkaju s drugim. Oni pouzdano drže vodeće mjesto u prodaji, a raznolikost modela raste svake godine. No, što je to, zašto je vjerojatnije da će dati prednost onome što privlači kupce? Možda je ljepota, stil i širok izbor, ali možda pouzdanost i kvaliteta, doveli do njihove popularnosti?

sadržaj

 • Što su filter vrata?
 • Raznolikost filmova
 • Prednosti filtera
 • Dovršavanje filmova
 • Kako odabrati vrata s dugim ležajem?
 • Kako se brinuti za vrata filtra?

Što su zaslonska vrata?

Prije nego što odgovorite na pitanje, morate definirati pojam filtra. Izraz je ova zgrada, naziva sešperploča ili tanka ploča , umetnuta u okvir. Uzimajući kao osnovu ovaj algoritam, počeli smo proizvoditi filtrirana drvena vrata.

Koji dijelovi prikupljaju? Fotografija savršeno prikazuje sve komponente. Na prvom mjestu - to je drveni okvir, koji je izrađen od masivnog drva, ali je moguće i korištenje ljepljenih. Takvo stablo, u pravilu, pažljivo je odabrano i dobro drenirano. To je kombinacija 4 dijela na način da se dobije uobičajeni okvir. S unutarnje strane nalaze se žljebovi, au njih je umetnut klin.

Često je njegov donji dio okvira mnogo širi od bočnih i poprečnih detalja, on je kao platforma za cijeli dizajn.

Postoje dva načina za fiksiranje filma:

 • oni su smješteni u utore, koji su za njih namijenjeni.
 • ukrasne kapke, neke od njih dolaze na površinu vrata s daskom za surfanje. To je učinjeno kako bi se filtar lako zamijenio ako je staklo ili vanjska površina poderana.

Za veću izdržljivost i otpornost na habanje, dno nekih modela dizajniranih za ulicu prekriveno je metalom, nehrđajućim čelikom ili aluminijem. U skupljim kopijama možete pronaći ploče od mjedi i bronce. ove mjerepomažu u zaštiti donjeg premazaod mehaničkog naprezanja.

Raznovrsni Filonok

Ovisno o materijalu, podijeljeni su u 3 vrste:

 • mladice stabala, najčešće bora ili breza.
 • Za neke se uzimaju vrijednije vrste: tikovina, orah, hrast, grab. Filmovi u njimapričvršćeni su na principu trnovitog žlijeba , u tom smislu su trajniji.
 • Tu su i kombinacije, za njihovu proizvodnju koriste se stabla derivata: iverica, gusta vlakna ili šperploča. Odozgo su laminirani, prekriveni furnirom od drveta raznih stupnjeva. Prostor unutar okvira ponekad ostaje prazan ili je ispunjen staničnim punilom. Cijena takvih vrata je niska, što ih čini široko dostupnim kupcima raznih materijala.

Do posljednjeg tipa moguće je povezati vrata u koja je staklo umetnuto u različite tipove i konfiguracije. Vrsta modernih filmova je vrlo raznolika, raznovrsnost dizajnerskih odluka je zapanjujuća: mogu biti različitih oblika i veličina, reljef, rezbareno, oslikano, staklo je ponekad uređeno u obliku vitrajacrteži su prozirni ili matirani. Fillonka - glavni ukras vrata, s njima izgledaju iznimno lijepo i puno.

Prednosti filtera

Zahvaljujući mnogim pozitivnim osobinamatakva će vrata biti izvrstan dodatak interijeruprostora, bilo da se radi o uredu, stanu ili seoskoj kući.

Glavna i neosporna prednost, koja je u vlasništvu prednjih vrata, sigurno se može nazvati izvrsnom izdržljivošću i dugim vijekom trajanja.

Osim ljepote, ploče čine cijelu strukturu rigidnijom i stoga trajnom. S takvim sustavom zahvatnih dijelova, klizanje na vratima je minimalno.

S obzirom na izvrsnu izolaciju od buke, imaju malu težinu.

Ne padaju ni pod naglim promjenama temperature i visoke vlažnosti.

Dakle, ljepota, originalnost, kvaliteta, pouzdanost - glavna su obilježja filmova. Fotografija pokazuje koliko su skladno u interakciji s dizajnom interijera.

Vrata filmova: galerija fotografija
55)

Dovršavanje filmova

Najčešće opcije obrade su kontrastne i čvrste. U prvom slučaju, filtar se jasno razlikuje, razlikuje se u boji i teksturi. Druga vrsta uključuje sličan dizajn okvira i filtra.

Vrata iz polja impregnirana su antisepticima i sredstvima koja sprječavaju pojavu gljivica, a dodatno i skladišta koja osiguravaju vatrostalna svojstva. ovaobrada ne prikriva atraktivnu strukturu stabala , za razliku odobične emajle i boje.

Ponekad u sastavu antiseptika postoje pigmenti koji utječu na nijanse drva. Tada njegova slika postaje svjetlija, postaje privlačnija. Prethodno su ovu funkciju obavljali lakovi i lužine, u kemijsku reakciju ušli su drvom i zbog toga je došlo do promjene boje.

Kupac sam može odabrati nijanse pigmenta koje oponašaju bilo koju vrstu stabla. No, takvi sastavi prodiru samo u gornju površinu površine i, ako je vjerojatno da će ogrebotine ili oštećenja prodrijeti u donji, svjetliji sloj. Dakle, ako morate birati između prirodnog ili obojenog, morate znati o tim svojstvima unaprijed.

Dovršavanje se provodi akrilnim lakovima na vodenoj bazi. Od odgovarajućih alkidnih i nitrosu ekološkii ne utječu na boju vlakana drva.

Prilikom podizanja vrata na podstavu, potrebno je znati da će grmlja i prljavština biti vidljivi na matiranoj ravnini, više prigušeni, a sjaj će učiniti ton svijetlim i bogatim, ali sjaj "pojede" strukturu stabla i neće tako jasno prodrijeti. Stoga je boljezadržati se na prosječnoj inačici , kada se obilježja oba sastava spoje zajedno.

Kako odabrati vrata podružnice?

Pokupite ispravno postavljena vrata - pitanje je apsolutno netrivijalno, jer je važno ne samo njegovo lijepo izgleda, nego i pouzdanost. Na primjer, za gradske apartmane najpogodniji su objekti unutar aluminijskog okvira. Odozgodobro će izgledati od čvrstog i vrijednog drva. A za zemlju možete koristiti sorte od drveća mekog drveta. Obično, na taj načinproizvođači zadržavaju primarnu boju drva , pokrivajući je samo lakom i antikorozivnim materijalima, što čini unutrašnjost kućice jedinstvenom.

Voditi se i na nacrt obrade. Standardni dizajn je najpogodniji za klasični interijer stroge vrste. Jasne forme i lakonske izvedbe pridonijet će konačnosti i čvrstoći interijera, mnogi će reći ukus vlasnika.

Često se vrata često koriste za unutarnju ugradnju, ali raznovrsnost dizajnerskih rješenja omogućuje vam da ih postavite u bilo koji stil interijera.

Odabirom jeftinija staklena vrata, preporučljivo je obratiti pozornost na dizajne od MDF-a, oni će trajati duže od analoga drva, jer manje reagiraju na promjene temperature i vlažnosti.

Pri kupnji vrata morate obratiti pozornost na to kako se točno proizvođač pridržavao tehnologije proizvodnje. Ako je odstupio od procesa i koristio sirovine loše kvalitete, tada takva vrata neće dugo trajati.

Kako se brinuti za vrata filtra?

Vratavrata se razlikuju u pouzdanosti i služe dugo vremena , ali čak i najjača stvar mora biti odgovarajuća briga, inače će se vrijeme njezine službe značajno smanjiti. Utjecaj okoliša može negativno utjecati na kvalitetu materijala, a onda će izgubiti svoju privlačnost.

Najodgovorniji trenutak u čuvanju vrata od filtera je ispravno pranje. Deterdženti nužno moraju odabrati one koji su namijenjeni njihovom čišćenju, oni ne pružaju agresivne komponente koje mogu oštetiti površinu. Ako su vrata djelomično kontaminirana, ovo mjesto se može obraditi alkoholom razrijeđenim vodom 1:10.

Nije moguće prihvatiti sve vrste gelova, pasta, posebno zbog toga što su prašci za čišćenje lakiranih površina takvih vrata. To će nužno prouzročiti nepopravljivu štetu. Da, i izvorni sjaj laka je na kraju izgubljen. A za vraćanje prvobitnog izgleda potrebno je povremeno trljati po površini baze voskova i sredstava za poliranje. Da biste to učinili, koristite meku krpu ili poseban ubrus.

Mehanički utjecaj na folije je kontraindiciran. A ako se na mjestu gdje je instaliran planira popraviti, najbolja opcija je da se rastavi. No, postoje slučajevi gdje to nije moguće, onda je jedini izlaz -zatvoriti ga s gumenom gumom , a odozgo čvrsto omotati film.

Ne zaboravite na brave i šarke, to je također element brige za vrata, što može produljiti vijek trajanja dizajna. Ako je to učinjeno redovito, onda petlje neće biti potresen i škripati, a lijepa dobro njegovan vrata i dalje će zadovoljiti svoje gospodare za dugo vremena.