krov trave

Krovna trava je vodoravni element krova, drugim riječima, rub koji se sastoji od presjeka dvije rampe i dodatnih detalja koji se nalaze ispod njega. Uređenje trave na krovu metala nije teško, budući da proizvođači proizvode posebne selektivne elemente koji olakšavaju radove na ugradnji.

vrste klizaljki

Trava na krovu valovitog kartona je profilirana ploča od metala koja podsjeća na kut. Oba ruba ovog ugla imaju strane s prešanim pregibima od 15 mm na svakoj strani. Kompletan set odmah uključuje brtvene podloške i učvršćivače. Sve dodatne dodatke treba odabrati, vodeći računa o boji krova, arhitektonskom stilu i vrsti materijala. Široko koristi pocinčani skakavac, koji ima izdržljivost i trajnost, ali ne na svim krovovima, izgledat će prikladno.

Kompetentno postavljen skakavac ne udara u oči i ne ističe se kada se stapa s krovom. Postoje sljedeće glavne vrste klizaljki:

 1. polukružni konj . Koristi se za zaštitu spojeva krova s ​​dvostrukom ili više klizanja, s krajevima zatvorenim malim stubovima. To je skupo, ali i izgleda vrlo dekorativno.
 2. ravan konj . Manje privlačan od prethodnog, ali košta puno manje i nema potrebe za upotrebom stubova. Opseg primjene - različite vrste kosih krovova.
 3. uski skakavac . Njegova je funkcionalnost mala, ali izgleda jako punoučinkovito. Stoga, njegov najčešće instaliran u dekorativne svrhe na krovovima arbors i spires. Na fotografijama možete vidjeti njegovu atraktivnost.
 4. Posebno zakrivljeni klizaljkeu obliku slova T i U. Koristeći ih, izravne klizaljke povezane su na mjestima gdje se međusobno dodiruju.

Uloga i vrste brtvila

Vrlo je važno pravilno pokupiti uređaj za brtvljenje ispod klizaljki, taek ovisi o tome, da li padavine padaju unutar prostorije. Gornji rub krova treba maksimalno zatvoriti, što pomaže izbjegavanju curenja.

Postoje tri vrste brtvila:

 1. profil . Izrađena je od polietilena.
 2. univerzalna . Osnova materijala je poliuretanski film. Prolazi kroz zrak, ali sprečava prodiranje vlage, snijega i prljavštine ispod krovnog pokrivača.
 3. je samo-širenje . Obično je ova vrsta napravljena od poliuretanske pjene impregnirane akrilom. To se brtvilo lako montira jer ima samoljepivu traku koja je zaštićena filmom.

Mnoge ljude zanima kako izračunati visinu skakavca s dvostrukim krovom. Visina zgrade trebala bi odgovarati visini krova, inače će kuća izgledati neugodno. Izračun visine skakavca temelji se na geometrijskim formulama. Na primjer, kuća ima širinu od 8 m, kut nagiba krova je 40 stupnjeva. Potrebno je znati kut tangente u 40 stupnjeva (0.83) i postaviti vrijednost: 8/2 x 0.83. Visina skakavca bit će 3,32 m.

montaža pištolja

Zainteresirani su kako to učinitiSkakavac krov od metala, moramo se sjetiti da je glavna svrha tog elementa - zaštita zglobova između padine i pouzdanim fiksacije. Poželjno je da hir je obortovku, to mu daje dodatnu čvrstoću i više atraktivan izgled. Širina strana treba biti najmanje 15 cm, inače teške snježne zimski vjetrovi mogu uzrokovati mikroskopske pukotine kroz snijeg.

Kupnja metalne klizaljke obzirom na duljinu krova, mora uzeti u obzir obveznih preklapaju barem 50 mm. Rad tvrdi jedan, bolje da si jedan ili dva pomoćnika. Budući da je rad na visini je opasan i treba pripremiti ljestve osiguranja. Sa samo minimalno alate potrebne - odvijač (ili električna bušilica), zgrada žice i vijke za sidrenje.

zahtijevalo

Daljnji rad je kako slijedi:

 1. Provjerite jednakost konkovoy osi krov. Najveća dopuštena pogreška ne smije biti veća od 20 mm. Ako se stupanj zakrivljenosti prelazi tu brojku, nedostatak potrebe za ispraviti.
 2. Ako sve ide dobro, možete početi polaganje vune u konkovye utora. Sloj Dolen biti svjetlo, tako da ne poremeti ventilacija. Ni u kojem slučaju ne smije biti kompaktni sloj izolacije. Ova mjera je potrebno kako bi se spriječilo prodiranje snijega unutra. Umjesto toga možete koristiti vune industrijskih brtvila, ali su prilično skupe.
 3. Zatim se uzme jedan kut sljemena krova na jednoj strani, a drugi s druge strane.
 4. zaključiti klizaljke na vanjskom rubu u skladu sa slovimakrovište. U ovoj fazi potrebno je osigurati da se unutarnji rub odabranih stavki ne preklapa.
 5. Nakon provjere, vanjski rub klizaljki je fiksiran vijcima. Potrebno je provjeriti jednakost pomoću konstrukcijskog kabela. Ako nešto nije u redu, nejednakosti treba fiksirati i osigurati na unutarnjim kutovima.
 6. Zatim morate fiksirati druge trake, fokusirajući se na konstrukcijski kabel. Vijci se ne moraju prečesto pritezati. Ali ako koriste manje odgovarajuće količine, za vrijeme jakih vjetrova metal će pljeskati.

Nakon toga morate provjeriti je li sve ravnomjerno raspoređeno. Ako se ne otkriju nedostaci, možete se spustiti na tlo. Kao što možete vidjeti, da biste napravili skakavca vlastitim rukama, nema ništa komplicirano.