Kvarcni grijači: 6 pogodnosti

Kvarcni grijači su ekonomični i učinkoviti Svaki put u životu, suočeni ste s činjenicom da u nekoj hladnoj zimskoj noći ostajete bez grijanja. Mnogo je razloga za to: pucanje cijevi, tehnički kvarovi, neplanirani preventivni radovi, lom susjeda i još mnogo toga. I što učiniti ako se to dogodi? Možete se zagrijati s plinom, što samo po sebi nije sigurno i nije jeftino, moguće je zagrijati u toploj kupki, osim ako, naravno, s grijanjem ne isključite toplu vodu. No, najlakši i najučinkovitiji način borbe protiv prehlade u stanu ili kući je rad grijača. Mnogi ljudi znaju da je ovo odličan uređaj za grijanje prostorije, a možete ga koristiti ne samo kod kuće, već i na poslu.

Praktični kvarcni grijači za dom: pogledi

Kao što znate, kvarcni grijač radi na električnoj energiji, zbog čega posljednjih godina dobiva na popularnosti i ljubavi od ljudi. Takav grijač možete koristiti iu onim dijelovima naše zemlje, gdje nema plina.

Kvarcni grijači mogu se razlikovati po dizajnu i dimenzijama

Zapravo, u uvjetima visoke konkurencije na suvremenom tržištu tehnologije, posebice grijača, vrsta toplinskih elemenata ima mnogo:

 • kvarc;
 • ulje;
 • silicij;
 • Sjene (tzv. Sjene);
 • Možete odabrati konvektor topline i keramički grijač.

Razmotrit ćemo samo kvarcne grijače. Stručnjaci predlažu izdvojiti 2 glavne vrste kvarcnih grijača - monolitnog tipa, s vanjske strane, takav uređaj višePodsjeća na teksturu baterije, ali ne prelazi debljinu od 2,5 cm, a ploče koje čine grijač su samostalne. Tip infracrvenog grijača - razlikovna značajka takvih grijaćih elemenata je u takvim grijačima staklena cijev. Prije nego što pređemo na detaljniji opis svake vrste grijača, vrijedi li reći zašto se kvarcni grijači za grijanje domova i vikendica nazivaju kvarcni? Zapravo, sve je vrlo jednostavno.

Ovaj tip uređaja za grijanje nastaje korištenjem običnog pijeska, koji je dio različitih dijelova grijača.

Primjerice, cijev infracrvenog grijača, u kojem se nalazi grijaći element, izrađena je od kvarcnog pijeska, a monolitni električni grijači se ne sastoje od pijeska, jer je dio tvornice iz koje se lijevaju ploče grijača. Zato je ponekad moguće umjesto uobičajenog izraza "kvarcni grijači" pronaći drugu frazu: "grijači pijeska".

Monolitni kvarcni grijač: karakteristike

Takav monolitni grijač zraka u drvenoj kući ili kućici je modul spojen paralelno. Osnovna oprema također uključuje opremu za kontrolu temperature zraka.

Važno je upamtiti da je manja prostor u kojem se koristi kvarcni grijač monolitnog tipa, pa uz manje modula treba odabrati uređaj.

Odaberite monolitni kvarcni grijač, na temelju dimenzija prostorije

Sličnogrijači mogu biti instalirani, i na podu i na zidu, dok su apsolutno sigurni od požara. Sada razmotrite sve prednosti i mane ove vrste uređaja za grijanje. Što se tiče negativnih svojstava, sa sigurnošću se može reći da nedostaci ovog električnog grijaćeg uređaja nisu obilježeni, čak ni nakon brojnih različitih pregleda i pokusa.

pluses:

 1. Visoka stopa topline.
 2. Proizvođači jamče da će uređaj za grijanje trajati dugo vremena i sve to vrijeme pouzdano će grijati kuću.
 3. Budući da je u načelu postavljena svjetlosna shema, koja se sastoji u izravnom prijenosu električne energije u toplinu, ne može se sumnjati da se električna energija troši točno onoliko koliko je potrebno za grijanje prostorije.
 4. Prema mišljenju stručnjaka, jedan srednje monolitni kvarcni grijač može lako zagrijati prostoriju, čiji volumetrijski broj ne prelazi 15-16 m3.
 5. Jedinstvena legura koja koristi kvarcni pijesak omogućuje da uređaj emitira toplinu čak i dugo vremena čak i nakon odvajanja od mreže.
 6. Sigurnost u uporabi objašnjava se činjenicom da kvarcni monolitni grijači ne mogu zagrijati više od 90-95 ° C;
Poseban slučaj monolitnih grijača je kvarcna baterija, koja također ima brojne pozitivne kritike, kako od profesionalaca tako i od običnih ljudi.

Opis Teploque kvarcnih baterija

Kao i sve baterije, iako kvarcni od drugih proizvođača, iako obični klasicibaterije za sustavsko grijanje, monolitna kvarcna baterija Teplko se pričvršćuje za zid kuće. Princip rada uređaja je dovoljno jednostavan da se izbjegnu različite "zamke" u korištenju uređaja.

Osim toga, to je moglo negativno utjecati na električni grijač u uvjetima kao što su oštri skokovi temperature zraka, jake varijacije u indeksu vlažnosti.

Sam uređaj je pouzdan, što kupci nikada nisu primijetili, upravo zbog toga, ovaj grijač za grijanje prostorija je u velikoj potražnji. Osim toga, na određene karakteristike utječe porast potražnje.

Kvarcne baterije se lako instaliraju na posebne dodatke

Naime:

 1. Dugotrajno jamstvo na rad grijaćeg elementa. To je moguće zbog činjenice da grijaći element ne dolazi u dodir s zrakom, te stoga ne može započeti oksidaciju pod utjecajem kisika.
 2. Što se tiče brzog zagrijavanja kvarcne baterije. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u uporabi takvih baterija, kao i brojnim istraživanjima stručnjaka, bilo je moguće izračunati da se optimalna temperatura grijača postiže za manje od 21 minutu.
 3. Jednostavna montaža i pričvršćivanje na površinu zida.
 4. Sigurnost uporabe.
 5. Nedostatak glasne buke, jednostavno rečeno, kvarcne baterije čine njihov rad gotovo tihim.

Dakle, pri odabiru monolitnog grijača, najbolje je obratiti pozornost na broj modula, a također prvo odlučiti gdje instaliratiuređaj za grijanje

Koristiti li se kvarcni infracrveni grijači: nedostaci

Kao i kod drugih tipova kvarcnih grijača, infracrveni radijatori su raznovrsni u uporabi, ekonomični u smislu odnosa energija /toplina, u smislu trajnosti, praktički su izdržljivi.

Kvarcni grijač uključuje posebnu jedinicu, opremljenu posebnim grijačem - spiralom smještenom u cijevi od kvarca.

Upravo takvi radionuklidi distribuiraju toplinske zrake infracrvenog zračenja u prostorije. Osnovni komplet grijača uključuje i reflektor, zbog čega je tijelo, koje je okruženo svjetiljkom, zaštićeno od pregrijavanja.

Zahvaljujući modernom dizajnu, kvarcni grijači izgledaju dobro u secesijskom interijeru

Postoje neki nedostaci:

 1. Toplinski tok ide na jednu ravnu crtu, sve što prelazi tu liniju ne zagrijava se tako intenzivno.
 2. Izgleda izvana ne baš estetski.
 3. Ne može se instalirati u izravan pristup djeci.
 4. Za prostore velikog volumena jedan kvarcni infracrveni grijač bit će mali.

Pa ipak, prisutnost određenih prednosti infracrvenih grijača prelazi minuse, a svi proizvođači nastoje svoje proizvode učiniti dugotrajnijim i sigurnijim za rad.

Proizvođači aparata za gašenje požara

Po sebi, kvarcni grijači bilo koje vrste, bilo monolitni ili infracrveni, apsolutno susiguran za uporabu u kući ili stanu, čak iu drvenoj konstrukciji, na primjer, vikendice. Uređaji za grijanje mogu varirati u veličini, količini, izgledu i zemlji podrijetla.

Na suvremenom tržištu možete pronaći grijače kvarca u takvim zemljama kao što su:

 • Rusija;
 • Njemačka;
 • Kina;
 • Japan i drugi.

Izvrsno rješenje je izbor kvarcnog grijača proizvedenog u Njemačkoj

Najveća potražnja od kupaca nedavno je postala upotreba grijaćih kvarcnih uređaja za domaće proizvođače, kao i Kineza za kućne i kućne radove. Kako bi se osigurala zaštita od požara za aparate za grijanje, proizvođači poduzimaju korake.

Za monolitne kvarcne grijalice maksimalni toplinski indeks 95? C, dok prosječna temperatura paljenja ne može biti ispod 100 ° C, tj. Za požar, neće biti dovoljno dodijeljena grijaču topline, čak i ako je pričvršćen izravno na drvenu površinu.

Monolitni kvarcni grijač (video)

Za kvarcne grijače postoji sustav za sprečavanje pregrijavanja kućišta, kao i za monolitne aparate, temperatura emitirane topline bit će nedovoljna. Osim toga, kvarcni grijači su sigurni za vlasnike stanova i domaće životinje, jer pri ispuštanju topline nema dodijeljenih štetnih tvari. Postizanje takve sigurnosti postalo je moguće zbog činjenice da proizvođači, naizrada grijača kvarca, ne koristite nikakve kemikalije koje mogu naškoditi živim bićima.

Primjeri kvarcnog grijača (fotografija u unutrašnjosti))