Načini izrade rukohvata za stepenice

Nije bitno u kojem se stilu izrađuje vaš stan, ako ima stepenice, već je to vrhunac. A glavni element je neobična ograda koja svim stanovnicima stana osigurava poseban izgled. Često, stvaranje ograda za stepenice vlastitim rukama radi istodobno s ljestvama, ali postoje iznimke u životu.

Zašto nam je potrebna ograda

Obavljaju nekoliko važnih sastanaka. Naravno, prva stvar koju treba učiniti je osigurati sigurnost ljestava, a zatim stvoriti nevjerojatan dizajn prostorije. Stoga bi materijal koji će se koristiti trebao biti trajan, kvalitativan i estetski lijep. Za izradu rukohvata u stepenicama seoske kuće ili stana koristite sljedeće materijale: metal, staklo, drvo, kamen ili plastiku.

Sva pravila za ugradnju ograde

Nakon što odaberete materijal prikladan za vaš interijer, crteže treba pripremiti na temelju pravila. Radi se o poštivanju svih potrebnih parametara koji će vam pomoći da svojim rukama stvorite doista kvalitetnu ogradu za vaše stepenice. One uključuju:

1. Ograda bi trebala biti u blizini stepenica koje imaju više od 3 stupnja.

2. Visina ograde mora biti veća od 1 metra.

3. Ako je ograda postavljena između rukohvata i površine zida, razmak između njih ne smije biti manji od 8 centimetara.

4. Pokušavaju stvoriti savršeno jednake.

Obratite pozornost!Ako instalirate ogradu za stepenice vlastitim rukama u kući,tamo gdje su djeca, zatim napravite dodatne rukohvate za njih, pridržavajući se svih pravila koja se odražavaju u državnim standardima.

Kako napraviti ogradu za stepenice vlastitim drvenim rukama

Ovaj se materijal oduvijek koristio, koristio i koristit će se za izgradnju stepenica. Činjenica je da je drvo različito u smislu trajnosti, dostupnosti. Sve ove kvalitete čine materijal atraktivnim što je više moguće.

Za izradu ograda od drva potrebno je pripremiti sljedeći materijal:

1. Dva čekića.

2. Champs (set).

3. Nož.

4. Odvijač s setom mlaznica (set).

5. Dlijeto.

6. Šalica metala, ruleta, pravila i studija.

7. Nagib i razina.

8. Bušenje, ograda i odvijač.

Prije svega, nacrtajte crteže i tek tada kupite određenu količinu drva.

Obratite pozornost!Drvo se kupuje s zalihama od oko 15%.

Algoritam za izradu rukohvata za stepenice s drvom:

1. Prvo morate ugraditi bočne regale. Ako su ljestve s rasponima, tada se izvode instalacije i uspon. Oni će pričvrstiti kabel na željenu visinu, iza koje će se montirati balusteri.

Obratite pozornost!Svi elementi ograda za stepenice s vlastitim rukama pričvršćuju se što je moguće tvrđe, tako da se čak i mala pogreška nije tolerirala.

2. Balusteri se mogu montirati na šasiju ili stupanj. Ako odaberete drugu opciju, onda se krajevi moraju rezati pod pravim kutom.

Obratite pozornost!Druga mogućnost balustera značajno će smanjiti širinustubište, tako da se mora uzeti u obzir prilikom projektiranja stepenica.

3. Balusteri se pričvršćuju pomoću posebnih čavlića u unaprijed pripremljenoj oznaci olovke. Izrađuje se u središtu balustera (odozgo i odozdo). Da biste spriječili čak i minimalnu netočnost, razinu morate koristiti samo okomito.

Imajte na umu!Bolja montaža će se postići uporabom samoreznih vijaka. Nokti se ne mogu koristiti za postavljanje balustera.

4. Nakon ugradnje balustera na njih se montira posebna traka koja se smatra osnovom za ugradnju tračnice.

Kada je ograda potpuno instalirana, treba ih očistiti i lakirati. Ako je sve učinjeno ispravno, onda će vam ovaj dizajn služiti mnogo godina. I ograda NEĆE ogrebati, dosađujete sve članove obitelji.

Kako napraviti ogradu za stepenice vlastitim rukama od metala

Nakon drva drugo mjesto zauzima metal. Ali ovdje za stvaranje ove vrste ograda morat ćete pronaći zavarivača i Bugara s nizom priključaka.

Obratite pozornost!Vrlo je teško napraviti takav nelagodan dizajn vlastitim rukama, tako da je najbolje zaustaviti se na proizvodnji lijepih, ali običnih rukohvata. Za izradu takvog dizajna pogodan metalni profil.

Algoritam za stvaranje metalnih rukohvata vlastitim rukama:

1. Odaberite mjesto gdje možete napraviti dizajn dizajna u prirodnoj veličini. Ova mjera će vam pomoći da pojednostavite izradu crteža i neće napraviti pogreške prilikom izrade ograde.

2.Nakon toga izrežite metalni profil željene duljine s malim zalihama. Zatim se rezervni dio može ukloniti.

3. Kako bi se profilu omogućio željeni oblik, potrebno je upotrijebiti vitlo i razdjelni ključ, bolje je da bude cjevast.

4. Zatim uz pomoć aparata za zavarivanje započinje prikupljanje cijele konstrukcije. Potrebno je početi s okvirom i završiti elemente ograde.

5. U biti, konstrukcija je slična stvaranju drvenih rukohvata. Prije svega, instalirani su nosači za podršku.

Postavite balustere na stubama u metalnim rukohvatimau tri varijante:

1. Pričvrstite ih na sidro - to je najlakši način.

2. Nanesite prirubnice.

3. Nanesite posebne vijke.

Već montiranu konstrukciju treba očistiti pomoću sapnice za bugarsku, a zatim je obraditi temeljnom bojom i bojom. Ako želite stvoriti antički učinak, možete patinu. Možete napraviti ogradu za stepenice vlastitim rukama iz drugih materijala, algoritam za njihovo stvaranje sličan je prethodnim metodama. Razlika će biti samo u korištenju posebnih pričvršćivača i fitinga. Glavna stvar pri ugradnji tračnica je ispravno označavanje i pridržavanje svih kutova, što se smatra jamstvom kvalitete i trajnosti stubišnih tračnica.