Odvijač za suhu gradnju

Gipsana ploča je izvrstan materijal za unutarnju obradu prostora, ali je potreban veliki broj samoreznih vijaka za pouzdano pričvršćivanje na letvu. Ručno ugađanje metalnih proizvoda za jako dugo vremena, tako da morate koristiti odvijač za obavljanje ovog posla. Najprikladniji model alata za izvođenje takvih radova je odvijač za suhu gradnju s trgovinom. Alat trake omogućuje značajno ubrzavanje i pojednostavljenje instalacije.

Što je odvijač trake

Za razliku od klasičnog modela odvijača, pojasna verzija alata omogućuje rad s velikom brzinom. Produktivnost raste zbog prisutnosti posebnog "spremišta" u koje su postavljeni vijci. Takav sustav nalikuje napunjenom mitraljezu. Vijci, kao što su patrone, postavljaju se na posebnu traku, koja nakon ugradnje jedne metalne galanterije stavlja sljedeći vijak u kut. Odvijač trake za suhu gradnju ima sljedeće prednosti u odnosu na klasične modele:

  • Nije potrebno ručno instalirati hardver za zatezanje u suhomesnatoj ploči u bilo kojem trenutku, što rezultira povećanjem brzine montažnog rada više od 2 puta
  • Jedna ruka je potpuno oslobođena, što je posebno važno pri radu na visini
  • Smanjena vjerojatnost ozljede tijekom obavljanja posla

Sve ove prednosti odnose se na sve modele trakastih alata, koji se također mogu razlikovati jedan od drugoga prema drugim parametrima.

Glavni tipovi odvijača

U konfiguraciji se takvi uređaji mogu podijeliti u sljedeće varijante:

  • S odvojivom mlaznicom za konvencionalni odvijač

U takvim modelima skladište se može rastaviti i alat se koristi u normalnom načinu rada. Takav odvijač je prikladan jer se ne može svaki hardver smjestiti u spremište uređaja, a ako ne morate koristiti nestandardne vijke, ne morate imati drugi alat.

  • S trajno ugrađenim mehanizmom
Takav automatski odvijač za suhu gradnju može se koristiti samo ako ima "napunjenu" traku. Spremište neće biti moguće odvojiti, stoga je moguće raditi samo u načinu rada s automatskim ubacivanjem vijaka.

To su glavne razlike takvih uređaja, ali osim mogućnosti isključivanja automatskog mehanizma opskrbe hardvera, alati se razlikuju po snazi, masi i sposobnosti autonomnog rada.

Odvijač, opremljen baterijama, olakšava kretanje zajedno s alatom, tako da su posebno korisni za gipsane ploče koje pokrivaju stropnu površinu. Odvijači pojasa mogu se razlikovati u kvaliteti između upotrijebljenih materijala i sklopa, pa se prije kupnje takvog alata preporučuje proučavanje modela dostupnih na tržištu.

Gornji modeli odvijača s remenom

Među najčešće kupljenim modelima takvih instrumenata su sljedeći:

  • Makita 6844

Odvijač ima automatski mehanizam za napajanje metalnih proizvoda. Alat je izvrstan za ugradnju ploča od gipsanog kartona. Komplet sadrži standardnu ​​mlaznicu za gipsane ploče. Dizajn značajka ovog modela omogućuje vam da uviti vijak na udaljenosti od samo 15 mm od kuta, što vam omogućuje da u potpunosti napustiti korištenje dodatnih alata. Makita 6844 ima gumiranu dršku koja omogućuje uvrtanje samoreznih vijaka s jednom rukom na najnepristupačnijim mjestima. Uređaj ima jednostavno podesivi ograničivač dubine zavrtanja, kao i prostranu trgovinu koja je opremljena sa pilom za nokte. Ovaj model nema sposobnost samostalnog rada, ali kabel dužine 2,5 metara zapravo ne ograničava kretanje pri obavljanju posla. Alat ima relativno nisku cijenu za ovu klasu. Kupite automatski Japanski odvijač može biti za 10 000 rubalja.

  • Festool DWC 18-4500

Akumulatorski odvijač trake. Izveden u Njemačkoj. Ako se pravilno koristi, trajat će mnogo godina. Posebnost ovog alata je mogućnost preciznog kontroliranja brzine motora, što će posao učiniti što je moguće praktičnijim i učinkovitijim. Alat također ima i vijčanu spojnicu s korakom od 0,1 mm. Podešavanje je vrlo precizno i ​​pouzdano fiksirano tijekom cijelog trajanja alata. Festool DWC 18-4500 također ima povratnu funkciju koja će vam omogućiti da odvrnite po potrebi.montiran na vijku površine gipsane ploče. Priključak akumulatora se lako skida radi zamjene ili ako je potrebno koristiti alat samo u načinu pritezanja hardvera. Uređaj koristi modernu bateriju kapaciteta 5,2 A /C, koja je lišena efekta samopražnjenja, tako da ne možete dugo prekinuti posao kako biste uređaj dugo punili. Osim velikog broja pozitivnih osobina, Festool DWC 18-4500 ima i jedini minus - kupiti gumeni odvijač ovog modela može biti po cijeni ne manjoj od 35.000 rubalja.

  • Metabo SE 4000

Nedodijeljeni odvijač za remen kapaciteta 600 W i promjer uloška od 6,35 mm. Vrlo prikladan za ugradnju gipsanih kartona s jednom rukom. Težina uređaja je 1,1 kg, tako da ova vrsta rada neće biti previše zamorna. Uređaj sadrži magnetski držač bita i glavnu mlaznicu 2/25 mm, tako da se odvijač može koristiti kao što je predviđeno odmah nakon kupnje. Svi dodatni elementi, osim vijaka, neće biti potrebni. Uređaj se može jednostavno podesiti na maksimalnu brzinu motora, a također i vrlo precizno postaviti graničnik dubine, koji će zavrtati vijak. Traka s vijcima lako se uklanja i ugrađuje u odvijač bez upotrebe dodatnih alata. Posebnost ovog modela je inovativan dizajn ekscentra, koji na radnom mjestu proizvodi mnogo manje buke od sličnih modela alata, koji nisu opremljeni takvim sustavom. Trošak Metabo SE 4000 na ruskom tržištu - 15.000 rubalja.

  • Bosch GSR 6-45 TE

odvijač poznatog njemačkog branda. Proizvod je vrlo kvalitetnog sklopa, tako da neće biti problema s tehničkim stanjem ovog uređaja. Komplet alata sadrži vijak visoke kvalitete, kao i stezaljku za nošenje alata na remenu. Traka s vijcima u ovom uređaju ugrađena je bez ikakvih dodatnih napora ili alata. Sve montažne radove moguće je obaviti u jednoj ruci, što je posebno pogodno za rad na znatnoj visini. Odvijač ima obrnuti mehanizam i preciznu kontrolu dubine vijka i brzine električnog motora. Uređaj radi samo iz 220 V mreže, ali zbog prisutnosti kabela od 3,9 metara, rad se može obaviti na znatnoj udaljenosti od zidne utičnice. Snaga uređaja je veća od 700 vata, pa čak iu gustim materijalima, metalni hardver će se instalirati vrlo jednostavno. U Rusiji, Bosch GSR 6-45 TE odvijač se može kupiti za 20790 rubalja.

Odvijači opremljeni trakastim mehanizmom za opskrbu metalnih proizvoda mogu značajno ubrzati radni proces, tako da je za profesionalni rad s materijalima od gipsanih ploča kupnja takvog uređaja obvezna. Takvi alati mogu koristiti i privatni obrtnici za završne radove pomoću GKL ploča.