Prednosti i nedostaci kuće na gomilama u planinama

Nove tehnologije se ne primjenjuju samo u građevinskoj industriji, već je potpuno popunjavaju. Kada počnete graditi kuću, a posebno kuću u planinama, onda prvo morate razmišljati o tome na čemu će se nalaziti. A osnova za nas jamstvo je kvalitete i pouzdanosti zgrade. Preporučljivo je zaustaviti izbor na varijanti kuće na pilotima, jer ova podloga može izdržati bilo koje opterećenje, a za planinski teren je od neprocjenjive vrijednosti.

Što je temelj hrpe?

Ovaj problem možete lako riješiti. Vi samo trebate zamisliti kako izgledaju vijci. Zapravo, to su veliki vijci koji su uronjeni u tlo, a napravljeni su od drveta, ali ne od betona. Zahvaljujući tome temelj je sigurno pričvršćen za tlo. Ako se tlo ne razlikuje po kvaliteti nosivosti, onda se "rezbarenje" koristi u cijeloj hrpi.

Piloti su podijeljeni u tri skupine:

1. Uloge.Threading ima veliku pouzdanost, tako da ne morate brinuti o instaliranju.

2. Kombinirano.Naslov je dobiven spajanjem konusa i lopate. Maksimalno opterećenje - 45 t.

3. Zavariti.Proizvode se rezanjem plazmom.

Nitko ne može tvrditi da temeljni temelj ima prednosti i nedostatke, a temelj na pilotima nije iznimka. Da biste utvrdili trebate li takvu kuću u planinama na hrpi ili ne, morat ćete rastaviti sve njezine karakteristike.

Za kuću na šipovima

1. Brza instalacija.ŽeliteBrzo izgradite kuću u planinama, a zatim zaustavite svoj izbor na temeljima pilota. Instalira se vrlo brzo i bez poteškoća. I nakon njegove instalacije nije potrebno čekati dugo vremena čekati na njegovo skupljanje, sve se događa brzo i kvalitativno.

2. Konzola s malo provjetravanja.Zamislite - uobičajena temeljna traka ima jedan glavni minus - podna obloga nije emitirana i, prema tome, vrlo brzo se okreće i prekrivena je plijesni. Takvo okruženje je negativno ne samo za podove, već i za sve stanovnike ove kuće. Kuća na pilotima uklanja taj problem, jer je podrumski prostor savršeno ventiliran, što znači da u vašem domu neće biti gljivica.

3. Montaža na bilo kojem tlu. Očigledno, ne treba reći da kuća u planinama zahtijeva posebnu pažnju, jer je potrebno uzeti u obzir ne samo razinu sklonosti ili nešto slično, već i stanje i kvalitetu tla. Na bilo kojem tlu može se postaviti gomila. Ovaj popis uključuje čak i slaba tla. Nemojte se bojati da će hrpe teći i da će temelj biti uništen.

4. Mnogo je lakše na kuće na pilotima pričvrstiti zgrade bilo koje vrste.To je osobito važno za one koji sanjaju o gradnji arhitektonske građevine, odnosno da imaju sve potrebne prostorije. I nije previše teško pričvrstiti privitak na temelje pilota.

5. Instalacija u bilo koje doba godine. Temelj pilota može se postaviti tijekom zime, ljeta, jeseni ili proljeća. Nije bitnoRazdoblje ove akcije, u bilo koje doba godine, uspostavlja temelj, i trajat će mnogo godina.

Potrebe temelja pilota:

1. Prisutnost zaštitnog sloja. Svaka boja je zaštićena bojom i mora biti više nego dovoljna. Ako je količina znatno niža od normalne, onda će korozija početi na uglovima, a ubuduće će ovaj proces imati snažan negativan utjecaj na cjelokupno stanje zgrade.

2. Prisutnost u tlu snažnog kamenja,što je prilično karakteristično za sastav tla u planinama. Jednostavno je nemoguće pretvoriti u zemlju, pa ćete morati tražiti novo mjesto za izgradnju kuće u planinama, ili dati prednost drugim temeljima.

3. Susjedstvo s drugim zgradama.Ako odlučite graditi kuću pored drugih zgrada, to će biti problematično. Uostalom, nitko ne želi obnoviti kuću za vaše dobro, a sama zgrada ne uspijeva uvijek, pa izaberite najpravednija mjesta na kojima možete lako smjestiti svoju kuću u planinama.

4. Nepostojanje toplog podruma.U kući na hrpama ne može se urediti topli i veliki podrum. Ako i dalje očekujete takvu želju, tada će ona biti jednaka cijeni same zaklade na gomilama.

U članku smo razmatrali prednosti i nedostatke temelja kuće, a sada biste trebali obratiti pozornost na sam materijal. Koje su dobre hrpe? I što je njihova slabost?

Utikači s polovima:

1. Niska cijena. Za vijčane pilote dajete mnogo manje novca nego za ugradnju betonske ili kamene trake. Posebno za ugradnjuNjegova je okolica zgrade.

2. Morat ćemo zaposliti stručnjake.Naravno, sve možete učiniti sami, ali bolje je zaposliti stručnjake, a ipak temelj - za vas to nije šala.

3. Sposobnost instaliranja pilota u blizini inženjerskih komunikacija.Uz ispravnu ugradnju, ovaj građevinski materijal će vam poslužiti najmanje 100 godina.

4. Visoka nosivost.Kada se piloti zahvaćaju u tlo, ona ne samo da gubi svoju strukturu, nego se i zgušnjava.

Igle:

1. Kvaliteta.To je prvi i glavni nedostatak. Svi su izrađeni od metala, a ne uvijek visoke kvalitete. Korozija je stoga veliki problem.

Kao što ste primijetili, prednosti temelja na pilotima su mnogo više od nedostataka, tako da ne smijete odbiti takvu opciju podruma. Izgradite svoju kuću na hrpama planina, koja će vam dobro služiti više od 100 godina.