Različite sheme boja za vezenje za ukrštenje: 4 za početnike

Sheme boja za vez je vrlo lako samostalno izraditi računalnim programima ili ručno, a sheme boja za vezenje šavova izvršavaju se na temelju vlastitih skica ili već spremnih slika. Čak iu nedostatku značajnih praktičnih vještina u području rada s materijalima ili slikama, vrlo je lako samostalno učiniti sljedeće. Dovoljno je koristiti specijalizirani računalni program koji pretvara obične slike u shematske slike. Osim toga, sve se može učiniti i "kao i prije".

Odabir parametara boje za određeni materijal

Majstori s iskustvom savjetuju da se ne žuri kada je riječ o odabiru prihvatljivih boja za određenu osnovu - platno. Bilo bi pogrešno misliti da će platno s bilo kojom gustoćom podnijeti primjenu bilo koje boje. Prvo, proizvedeni krugovi moraju uzeti u obzir gustoću materijala. Za tkivo visoke gustoće dopušteno je koristiti 3-5 boja i nijansi.

Otvara popis toplinske gama, koja se, kada je izvezena križem, odbija od materijala. Kao dodatni elementi boje, koriste se pastelne boje.

Pri izradi kruga za križ za vez mora uzeti u obzir gustoću platna

Osim toga, postoji nekoliko preporuka za početne rukotvorine:

 1. Ne smije biti prekomjerne koncentracije boja u bilo kojem kutu veza. To podrazumijeva potrebu ravnomjerne podjele niti. Čak i ako izvorna slika impliciraprisutnost određenih gustih boja, ne bi trebale biti previše vidljive. Inače, čvrstoća materijala u jednom od uglova platna ostavit će mnogo željenog.
 2. Platno s niskom gustoćom tkanine dopušta do 3 boje unutar jednog sastava. Kompromisna opcija u ovom slučaju bit će upotreba kontrastnih nijansi. Zbog toga je lako prenijeti potrebnu sliku.
 3. Veličina platna igra ulogu. Kada je riječ o velikom materijalu, onda ne može biti više od nekoliko područja velikih boja. Inače, završeni rad se čini previše glup.
 4. S praktične točke gledišta, novaci ne moraju uzimati na platno tamne boje s bilo kojom razinom gustoće. Čak i kada je riječ o maloj količini nijansi, tijekom vezivanja pojavit će se mnogo poteškoća.

Osnova za dvobojni križ za vezenje: krugovi, savjeti i pravila

Pravilnim odabirom gama boje, uzimajući u obzir gustoću materijala na platnu, možete ići u fazu praktične provedbe projekta. Prije svega, struktura budućeg vezenja ovisi o ukupnom broju boja. Na drugom mjestu, prema stupnju pristupačnosti za početnike, postoji dvobojni model.

Za početnike, najbolja opcija bi bio jednostavan model s malim brojem boja

Pravilan prijenos svega na tkaninu pomoći će s jednostavnim praktičnim savjetom, koji se ne smije zanemariti:

 1. Za kuhinje, varijacije u jednoj boji koje neće biti aktivno apsorbirane staneprljavštine. Dopušteno je koristiti nijanse.
 2. Za dječje stvari prikladna su dvobojna djela, koja kombiniraju pastelnu gamut.
 3. Kombinacija boja ne smije biti previše "vikati".

Vez za križ: kombinacija uzoraka i alata

Novaci često uzimaju prevelike igle za crtanje pojedinih predmeta. Rezultat su neujednačene crte, da ne spominjemo neznatno oštećenje platna. Izbjegavajte takvo što će pomoći u vremenu utrošenom na odabir odgovarajućih alata.

Stvoriti uredan rad za vezivanje najbolji tanki Igol

Da bi vezeni rad udovoljio djeci i odraslima, morate koristiti sljedeće preporuke:

 • Bez obzira na boju, kontura se nanosi najtanjom iglom;
 • Objekti smješteni u središtu sastava uvijek se stvaraju pomoću srednje igle;
 • Da bi pozadina izgledala prirodno, potrebno ju je označiti samo tankom iglom;
 • Nije poželjno koristiti igle različitih veličina unutar jednog dijela pripravka.

Odabir niti i shema boja za vezenje uz križ

Praktična primjena stvorene sheme boja zahtijeva oprez i pravilan izbor niti. Treba imati na umu da važnu ulogu igraju ne samo njihova debljina i snaga, već i sjenila.

Prvo mjesto je razina korištene gustoće. Kao što je već rečeno, što je veća, to je boja zasićenija za buduće vezenje.

Daljnje akcije diktirane su vrstom niti koje se planiraju koristiti. U proteklih nekoliko godina, rad kreativnog dizajnera Michaela Powella, koji stvara rad s obojenim olovkama, postao je popularan.

Krajnji rezultat uvelike ovisi o pravilnom izboru niti za vezenje

Kako bi se koristio jedan od njegovih programa, potrebno je, kao što je već spomenuto, ispravno prihvatiti temu:

 • Debela matirana vlakna koriste se u tamnim područjima, osobito kad je riječ o platnu visoke gustoće;
 • Mercerizirani - imaju specifičan sjaj;
 • Pamučne niti u svakom pogledu su univerzalne, koje se mogu kombinirati s drugim nijansama i vrstama tkanina.

Lijepe sheme boja križa za vezenje (video)

Ispravno odabrana shema boja čak i novajliji omogućuje stvaranje vlastite neobične kompozicije na tkanini. Glavna stvar - privremeno napustiti korištenje previše tamne ili velike u svom području platnu. U ovom slučaju, čak i složena figura u pogledu broja uzoraka i crtanja šavova može se obaviti za nekoliko sati. Osim toga, potrebno je pažljivo pristupiti pitanju odabira niti. To je učinjeno uzimajući u obzir osnovu za vezenje.