Štednjak boilerman: Dostojanstvo nedostataka

Peć boilerman ima dugi vijek trajanja i atraktivan izgled U naše vrijeme, svi proizvodi Buleryan se proizvode u 5 postrojenja. I s takvom proizvodnjom podvrgnuti vrlo strogoj kontroli kvalitete. Svi ti momenti omogućuju peći s visokim toplinskim učinkom. Također, proizvođači su pokušali napraviti vrlo jak slučaj za peći. Ovaj se slučaj sastoji od čeličnog lima debljine četiri milimetra. Zbog korištenja suvremene tehnologije, potrošnja goriva je mala. Kao rezultat toga, takav dizajn je siguran i nije štetan za ljudsko zdravlje.

Kuhinjski štednjak: pozitivne i negativne strane

Takva peć kao kotlovski spremnik ima mnoge prednosti: brzo zagrijava prostorije, velika ogrjevna drva mogu dugo gorjeti, a takva peć je sigurna i ima korisnu učinkovitost od oko osamdeset posto. Dizajn takve pećnice dobro je osmišljen, ali teško je pronaći loše kritike.

Kotlovnica u peći je prikladna za male seoske kuće

Potrošnja peći kotlova:

 1. Visoka potreba za gorivom. Za takvu se pećnicu koristi isključivo gorivo iz ogrjevnog drva ili obrađenog drva kao što su: bakalar, papir, karton, briketi i peleti. A s takvim gorivom trebalo bi biti suho.
 2. Akumulacija kondenzata. Takav oštar kondenzat je vrlo teško ukloniti, jer se ne može izliti po dvorištu ili kući, vrlo je otrovan.
 3. Čađa se vrlo brzo nakuplja u dimovodnoj cijevi i mora se povremeno očistiti. Obrazovanje čađe dolazi od korištenja sirovog drva. iako koristite samo suho gorivo, čišćenje će biti potrebno mnogo rjeđe.

Za ovu hrapavost, to su svi nedostaci. Ako govorimo o nezavisnoj produkciji takve peći, onda s praktične strane to je složen dizajn, koji ima veliki broj zavara i potrebu za njima. A ako nemate iskustva u vođenju zavarivačkih radova. Bolje je kupiti novu pećnicu, a njezina cijena nije jako visoka, u usporedbi s troškovima materijala za vlastitu proizvodnju.

Peć boilerman vlastitim rukama: shema i crteži

Ova pećnica ima izvornu strukturu, u kojoj se sve radi brzo zagrijavanje prostorije i podupiranje daljnje topline.

Tijelo peći je izrađeno od cijevi koje imaju oblik parabole i zavarene cijevi metalnim trakama. Ove cijevi predlažu sve za jednu trećinu njihovog promjera, a ostatak cijevi je u peći peći.

Ovaj sustav je učinkovit izmjenjivač topline i rashladno sredstvo koje djeluje kao zrak. A kada se peć zagrijava do dna cijevi, zrak se usisava, a taj zrak uklanja većinu topline iz zagrijanog metala. Taj je tok vrlo intenzivan. Uz izvrsno izgaranje ugljena za minutu kroz 6 cijevi, prolazi više od četiri kocke zraka, a temperatura tog zraka na izlazu je veća od 120 stupnjeva.

Prije početka rada peći, vrijedno je proučiti njegov dizajn

Aktivno sagorijevanje nije glavni način rada kotlova peći. Uglavnom gorivo tinja. U načinu propadanja zrak koji prolazi kroz cijevi ne gori, a samo šezdeset -sedamdeset stupnjeva, a slučaj gori do pedeset stupnjeva.

Unutarnja peć podijeljena je na 3 dijela:

 • Dno peći je odvojeno rešetkastim šipkama;
 • Gornji dio također je odvojen rešetkom s nazivom: kamera za uranjanje;
 • Peć sama.

Rešetka rešetke mora biti standardno željezo ili čelik, ali čelik ne smije biti manji od 4 mm. Gornji dio barijere ne dopire do vrata. Također, ova pregrada je čvrsta, ali ima otvore, otvori u gornjoj pregradi su potrebni za ulazak zraka iz peći i potporu izgaranju plinova. Na pregradnom području rupe zauzimaju oko sedam posto.

Gornji dio stražnje stijenke ima izlaz za plin. Ima ugrađeni amortizer ili zakretač, zatvarač i ventil imaju manji promjer od promjera dimnjaka za oko deset, petnaest posto. Također, sektor je odsječen u prigušivaču. Takav sektor regulira propuh u peći, a razmaci između brtve i izlaza za plin na bilo kojem položaju ventila ne dopuštaju ulazu ugljičnog monoksida u prostoriju. Prolaz ugljičnog monoksida neće se dogoditi čak i ako su vrata peći otvorena.

Nadalje, u pećima kotlova iz cijevi ne postoji dimnjak koji je usmjeren prema gore, već vodoravni dio cijevi, u toj cijevi lagano izgorjeli plinovi se lagano zagriju. Zatim se dimnjak preklopio. U stvarnim pećnicama, kotlovi u ovom zavoju su vrijedni, ugrađeni ekonomajzer. Ova stranica je jako zagrijana, također služiperiodično izgaranje plina iz ložišta.

Što je potrebno da bi se bojler učinio vlastitim rukama

Za neovisnu proizvodnju peći bit će potreban poseban materijal.

Da biste sami napravili peć na kotao, morate biti dobri u korištenju aparata za zavarivanje

Trebat će vam:

 • Izrezane cijevi promjera cijevi ne manje od 60 mm i nužno cijevi trebaju biti debele stijenke, ako je promjer cijevi manji, tada propusnost zraka neće biti dovoljna;
 • lim u debljini od četiri milimetra;
 • Mali komad cijevi debelih stijenki promjera 350 milimetara, od takvih cijevi presijecaju prstenove za daljnju izradu vrata ili limova za rezanje traka;
 • Dio cijevi za dimnjak je promjer koji mora biti između 100 i 120 mm i mali komad za izradu tijela šasije na vratima;
 • Šarke će biti potrebne za postavljanje vrata;
 • Ručka - brava za vrata i poluga ručke za prigušivač i drugi ventil zatvarača;
 • Kabel od azbesta, koji služi kao brtvilo.

Alat koji vam je potreban: aparat za zavarivanje, elektrode i savijanje cijevi.

Izradite vlastite ruke čudo pećnica buller (bik) koji će raditi na drvu nije lako. Ali ako imate shemu i gledali ste majstorski razred na videu na utiuby (samo ćete morati pogledati fotografiju), možete lako nacrtati crteže i razumjeti cijeli princip kojim će uređaj raditi.

Izrađen je kanadski kotao za kuhanje Buellianvisokokvalitetne materijale, a mnogi predlažu veliku grešku kada je napravljen. Ni u kojem slučaju nije dopuštena upotreba plinske boce. Njezini zidovi ne mogu izdržati vrući zrak, ali ako ga još uvijek uzimate kao osnovu, onda zidovi moraju biti zapečaćeni, kao što možete vidjeti na internetu, gdje ćete pronaći odgovarajuće slike.

Čudotvorna peć na kotlovima na drva: princip rada i uređaj

Djelomično hlađeni plinovi ulaze u izolirani dio cijevi, koji već ima akumuliranu toplinu.

Preporučuje se redovito čišćenje uređaja za čišćenje peći

Ako je temperatura povišena, plinovi se šire, a budući da nemaju gdje ući u cijev, začepljuju dimnjak, formirajući plinski čep. Tada plinovi izgorjeti i ohladiti i obrazovani čep se apsorbira. U početku, hrapavost funkcionira kao i obično sve do trenutka kada se potrebna količina topline ne akumulira u ekonomajzeru, takva akumulacija ovisi o položaju prigušivača i kvaliteti drva za ogrjev.

Kako bi se reguliralo izgaranje goriva u vratima hrapavosti nalazi se prigušnica, prigušnica se preklapa s dodavanjem zraka. Vrata često imaju okrugli oblik i velike veličine, velika veličina vrata omogućuje vam da ogradite u grube velike stupove, velike stupove potrebne za dugo kvarenje. Ali to nije najvažnija stvar. Najvažnija stvar je gusta i čvrsta ugradnja vrata, jer kroz vrata treba propuštati samo proizvode potrebne za izgaranje. Kod ovog brtvljenja također postoji složenost u izradi takve peći.

Ako usporedite pećnicu Weed, Brenner i pećnicuButakova, onda ona ima nekoliko prednosti. Na primjer, njezin buržoaski kvadratni oblik. No, unatoč razlikama u profilu, oni spaljuju drvo i sve se rade za dugotrajno paljenje. Svaki kotao je također dizajniran za aqua rad, jer je njihov sustav konvekcija, tako da se dizajn kotla može dopuniti vodenim krugom.

Buržujka bulerân: recenzije korisnika

Butlerian Oven je zaradio mnogo pozitivnih povratnih informacija. Kupci vole veliku kameru za punjenje goriva. Budući da je kamera je velika u veličini i dubini omogućuje vam da stavite veliku količinu goriva. U mnogim slučajevima drva za ogrjev i ugljen koriste se kao gorivo. Također, peć može raditi na tresetu, kori i bakalaru. No, koristeći takve zapaljive štednjak neće raditi s punim kapacitetom, ali samo 75%. Jedna potpuna oznaka goriva dovoljna je za rad oko osam sati. S takvim svojstvima, gorivo će biti potrebno samo dva puta dnevno. Snaga peći se ručno kontrolira. Regulacija snage je na prikladnom mjestu, a postupak podešavanja je vrlo jednostavan. Također, takve peći su dobile dobre kritike i kompaktnost. Takva pećnica ima sljedeće dimenzije: visina 71cm, širina 49cm i dubina 68cm. Težina ove peći bit će oko 60kg, ne manje važna i da dimnjak ima promjer 120 milimetara, što ga čini jednostavnim za ugradnju.

Hot Master (video)

Općenito gledano, dugotrajni kotlovi Buleryan izvrsnih recenzija nisu donijeli poteškoće. Ali sve, ali je potrebno pre-izračunati sve rizike prije instalacijepeć mjesta. Uostalom, kada se koristi peć na kruta goriva, postoji vrlo visoka opasnost od požara. Kvaliteta izrade je uvijek izvrsna, a jamstvo je dugoročno. Dizajn takvih peći je idealan i prikladan za gotovo svaki interijer. S uslugom peći nema poteškoća, a njihov periodični odabir pepela neće biti previše težak.

Primjeri kotlovskih peći (foto)

)