Tepisi s jednim zidom: bež tepih s niskom hrpom pamučne, žute podne obloge na podu

Trendi u dizajnu prostora postali su monokromatski tepisi. Moderne ideje za dizajn interijera pogodne su za različite stilove dizajna, što te proizvode čini praktično univerzalnom opcijom. Ostaje samo odabrati odgovarajuću boju i odrediti druge karakteristike tepiha.

značajke korištenja

Kvarcni tepisi nisu samo lijepi i mekani dekorni predmeti, oni mogu obavljati određenu funkciju, pomažući u rješavanju projektnih zadataka. Najčešća opcija je upotreba takvih proizvoda za zoniranje za dodjelu dijela prostora. Na primjer, u studijskom stanu, tepih može ležati u prostoru za goste ili za blagovaoničkim stolom.Proizvod može istaknuti neke detalje interijera. Ako želite da gosti obrate pažnju na predivnu sliku ili nišu, u kojoj je kao element dekorirane neke skladbe, vrijedi staviti na kat malu jednobojnu palaču. On će privući pozornost, ali neće se previše isticati.Uloga naglaska u zatvorenom prostoru može se dati i na tepih. Ako je cijela soba uređena u mirnim i suzdržanim tonovima, onda morate nekako promijeniti izgled, tako da interijer ne izgleda dosadno. Svijetli tepih će uštedjeti prostor, narančaste, žute, crvene i druge zasićene nijanse će stati, ovisno o shemi boja u okolišu. Situacija može biti suprotna - ako je soba uređena u svijetle boje, onda tepih tiha boja, na primjer, bež, smeđaili siva, pomoći će uravnotežiti unutrašnjost.
Uz pomoć jednobojnog tepiha možete vizualno prilagoditi nedostatke prostorije. Svjetlosni proizvodi vizualno povećavaju područje, a tamni, naprotiv, smanjuju. Isto vrijedi i za visinu - sa svijetlim stropovima tepiha izgledaju više, a tamni - niži. Ako stavite nekoliko malih tepiha, onda će razbiti sobu na komade i vizualno je smanjiti.Kako odabrati?

Za pogled skladan interijer, morate odabrati tepih koji je pronađen na boju s nijansama podova i zidova

 • Uspješno rješenje bilo bi odabrati jednobojni proizvod ako podna obloga ima bilo koji uzorak.
 • Možete kombinirati svjetlost od svjetlosti obložena tepisima i tamno - mraka, sve dok nijansama različitim od drugih i ne spajaju u jednu točku.
 • Također je zanimljiva igra na kontrastima kada je svjetlo tamno tepih kat i obratno; Kontrast se također može stvoriti kombiniranjem hladnih i toplih boja. Hladno - to je plava, zelena, ljubičasta i njihove nijanse, a topla - narančasta, žuta, crvena, smeđa.
 • S živopisnim tapetama ukrašenim živim uzorkom, lagani tepih dobro će se kombinirati.
 • Ako su zidovi obojeni u pastelnim bojama i meke, njihove tamne ottenyt proizvod na podu.Pa, ako možete ponijeti sa sobom na uzorcima trgovine podova, pozadinu ili drugim materijalima - to ćerazumjeti očigledan primjer, hoće li se s njima kombinirati novi tepih.

obrazac

Ako postoji slika na tepihu, onda je to često pravokutna i kvadratna palača. Za jednobojne proizvode mnogi proizvođači nastoje pružiti raznolikost, koristeći neobične oblike. Napravljeni su ne samo okrugli, već i kovrčavi, na primjer, u obliku srca ili cvijeća. Prilikom odabira oblika tepiha morate razmotriti koji se objekti nalaze u blizini:

 • Okrugli ili ovalni proizvodi dobro se kombiniraju s stolovima za blagovanje i stolovima za kavu u području za rekreaciju;
 • Polukružni tepisi mogu se postaviti blizu zida ili blizu kauča;
 • Kvadratni ili pravokutni jednobojni proizvodi mogu osigurati neki dio prostorije, na primjer, radno mjesto, ili se mogu staviti prije spavanja u spavaćoj sobi;
 • Figurice se mogu kombinirati s drugim dekorima koji imaju slične obrise.
Također, nekoliko malih tepiha može oblikovati kompoziciju ako ih stavite u veliku sobu. Za male prostorije, ovo rješenje neće raditi, jer će prostor izgledati još manje vizualno.

materijali

Pod je izrađen od različitih materijala, prirodnih i umjetnih. Svaka opcija ima svoje prednosti i nedostatke, pa je prije kupnje dobro odmjeriti svoju odluku. Osim toga, važna je i prostorija za koju je kupljen tepih, budući da se neki materijali boje vlage ili traju samo za osjetljivo pročišćavanje:

 • Vuna je jedna od najpopularnijih varijanti. Iz nje izlaze elastični tepisii brzo izravnati ako se savijaju, tako da se ne možete bojati da će proizvod izgubiti oblik. Također, vuneni premaz se dobro podnosi, međutim, suši se dugo vremena. No, u isto vrijeme oni ne daju skupljanje vlage, u ono što je njihov veliki plus. Tepisi izgledaju lijepo i mogu obavljati zvučnu izolaciju, ali ako je moljac oštetio proizvod, može se obraditi posebno.
 • Podne obloge od jute izrađene su od vlakana grmlja, to je prirodni materijal. Oni jeftinije cijene, prilično su jaki i ne zahtijevaju kompliciranu skrb. Međutim, oni se boje vode, a ako je takav tepih potpuno mokar, onda će nakon sušenja doći do skupljanja.


 • Tepisi iz pamuka su traženi jer su dobro očišćeni, ventilirani, održavani toplim i pristupačnim. Ono što je još važnije je da se mogu koristiti i za alergije. Međutim, takvi proizvodi su puzljivi i skloni deformaciji.
 • Lagana, izdržljiva, prozračna viskoza. Oni ne akumuliraju statički elektricitet, praktički ne mrmljaju i ugodni su na dodir. Iako je materijal dobiven umjetno, osnova je prirodna celulozna vlakna. Tepisi od viskoze se boje vlage, pa ih treba koristiti samo za kemijsko čišćenje.
 • Polipropilen - jeftin umjetni materijal iz kojeg se proizvode i tepisi. Oni izlaze izdržljivi, lagani. Proizvodi ne mrmljaju i ne upijaju vlagu. Lako se čiste, mjesta se rješavaju bez problema. Za kupce, što je irelevantno za podrijetlo materijala, ovo je najpovoljnija opcija.


tekstura

Tepisi tepiha razlikuju se po svojoj teksturi. Postoje plišani proizvodi i varijacije s kratkim drijemanjem.

Pri odabiru također je vrijedno razmotriti kako će tepih biti:

 • nije loša, ako se površina proizvoda kombinira s presvlakom namještaja sa svojom teksturom;
 • Ako je na kauču prošiven karirani pokrivač ili pokrivač, onda možete odabrati tepih sa sličnim reljefom;
 • tepisi s dugim i pahuljastim dremcem bit će prikladni za spavaću sobu ili dnevni boravak u dnevnom boravku - oni će stvoriti ozračje udobnosti;
 • tepihe s malim količinama mogu ležati u hodniku ili u kuhinji, samo trebate pokupiti materijal koji je čist i ne boji se vlage.

Teški čisti tepisi su teži, pa ako ne želite trošiti puno vremena na čišćenje ili ne dopuštate uvjete u prostoriji, bolje je odabrati varijantu s kratkim dremanjem.

Korisni savjeti

Bolje je odabrati tepih u specijaliziranom salonu, gdje možete osjetiti proizvod i cijeniti koliko je ugodan na dodir, kao i osigurati njegovu kvalitetu.

Važno je sjetiti se važnih točaka:

 • Potrebno je obratiti pozornost na sastav tepiha, jer o tome ovisi životni vijek. Prirodni materijali mogu trajati dugo vremena, ali zahtijevaju pažljiviju brigu i često se boje vlage. Također, nisu uvijek prikladne za alergije. Sintetika je jeftinija i pogodna je za kuhinje ili kupaonice.
 • Izbor boje ne ovisi samo o dizajnerskim značajkama prostorije. Svjetliji tepih je češće potrebanće očistiti, jer će na njemu biti vidljive bilo kakve oznake.
 • Jednozidni tepisi su univerzalni, prikladni su za različite interijere i stilove, stoga je bolje odabrati kvalitetan i izdržljiv proizvod - može se unijeti u novu situaciju, ako se vlasnik odluči za popravke.One-toned palače će diverzificirati unutrašnjost, pomoći da se pronađe sobu ili istaknuti naglaske. Udobni i mekani proizvodi pružit će udobnost i savršeno se uklopiti u okoliš. Velik broj modela predstavljenih u trgovinama, moguće je lako pokupiti tepih od stranih ili domaćih proizvođača odabirom proizvoda koji odgovara dizajnu prostorije.


Još više slike tepiha u unutrašnjosti naći ćete u sljedećem videu.