Ugradnja mekog krova

Ugradnja mekog krova može se jednostavno obaviti samostalno. Vi samo trebate upoznati sve nijanse i pravila instalacije. Kako bi se osigurao normalan režim temperature i vlažnosti krova, potrebno je razmotriti ugradnju parne brane, izolacije, izolacije i oblaganja i ventilacije.

Izrada podova i vijenaca

Podnožje krova ispod mekog krova mora odgovarati vrlo strogim normama. Krutost, jednakost, trajnost i kontinuirano slaganje su glavni zahtjevi. Baza može biti od iverice, iverice, drvenih ploča ili posebnih štitova. Prilikom ugradnje šperploče i OSS-a zimi je potrebno ostaviti praznine između elemenata ne manje od 3 mm, kako bi se spriječilo deformiranje podova u ljetnim mjesecima. Ploče su učvršćene tako da spojevi padaju na nosače.

Stijene se moraju ojačati. U tu svrhu koriste se čelične šipke od metala koje štite krov u ovoj zoni od mogućeg prodora vlage iznutra. Daske učvršćuju krovne čavle do ruba postolja. Korak između pričvršćivača - 13-15 cm Preduvjet za to je prevjes (4-5 cm) koji se dodatno fiksira noktima svakih 3 cm

Montaža tepiha za oblaganje

Polaganje tepiha je također važno jer trajnost krova ovisi o kvaliteti ugradnje ovog krova. Bez obzira na kosinu, tepih za oblaganje treba postaviti po cijelom području krova. U isto vrijeme u blizini vijenaca i prodavača, samoljepljivi materijal za oblaganje teče kako bi zaštitio slabe točke od propuštanja.

Širina tepiha na vijencimamora biti više za 0,6 m od odlaska vijenca. U tom slučaju donji rub treba biti udaljen 3 cm od vrha štapa za zavjese. Posebnu pozornost zahtijevaju vlasnici. Imaju tepih širine 100 cm, tako da na svakoj strani padine postoje identične strane. Poželjno je da nema zglobova. Ako su neizbježni, nužno morate napraviti 30 cm preklop i pažljivo ga zalijepiti.

Druga površina krova prekrivena je uobičajenim materijalom za oblaganje, stavljajući ga paralelno s vijencima. Rad počinje iz vijenaca i postupno se pomiče prema skakavcu. Ovisno o smjeru, širina preklopa je različita: u poprečnom smjeru - 15 cm, u uzdužnom - 10 cm. Fiksiranje tepiha obloge provodi se pomoću pocinčanih čavala u koraku od 20 cm

.

Kako bi se ojačale težine zabata, potrebno je da se krajevi metala zakvače izravno s podloge (korak između čavala je 15 m, red šaha). Preklapanje - 3-4 cm Osim toga, trake se podmazuju mastikom.

Montaža mekog krova

Da bi se lagano položio mekani krov Shinglasa, potrebno je označiti površinu krova kako bi ispred očiju imao orijentir. Horizontalne linije su označene na udaljenosti od 0,8 m jedna od druge, visina vertikalnih linija treba odgovarati širini običnih običnih pločica ražnja.

Meki krov postaje vrlo plastičan u vrućem vremenu, tako da može hodati po njemu, inače će tragovi, udubljenja i mrlje cipela ostati na površini. Ako postoji potreba da se na krovu, onda morate premjestiti na posebnim vezicama.

Nadalje, tehnologija montaže izgleda ovako:

  1. pakirna paluba . Nijanse slova mogu se neznatno razlikovati ovisno o zabavi, ali to nije kritično. Ako je ova činjenica pomalo neugodna, preporuča se otkriti pakete i miješati elemente u kaotičnom redoslijedu. Mala razlika u nijansama na krovu izgleda prilično skladno i elegantno.
  2. Slaganje početne trake . Tipično, za ovo područje, koristite poseban keramički crijep, koji je položen 1,5 cm iznad zavoja bara vijenca. U ekstremnom slučaju, moguće je u tu svrhu prilagoditi i običnu pločicu s prethodno izrezanim režnjevima. Flapper - 15-20 cm
  3. Postavljanje redova pločica . Profesionalci preporučuju početak polaska sa sredine padine i odstupaju na obje strane. Iz početne trake morate povući 1 cm i popraviti prvi šiljak tako da se zglobovi ne podudaraju. Na mekom krovu nalazi se naputak koji točno određuje kako se treba provesti postupak polaganja. Ovisno o obliku reza, slijed je drugačiji. Slaganje se može kretati u vertikalnim ili dijagonalnim trakama ili u obliku piramide. Ekstremni sprejevi moraju biti trajno podmazani mastikom.
  4. Montaža rampi i skakavaca . Za ove elemente koristite pločice vijenca, podijeljene u tri dijela. Izlazi na rebrima i trava su obrubljeni tako da ostaje razmak od 5 mm. Pločice počinju zatvarati od gornjeg preklopa prema gore (4 cm), fiksirajući ga s 4 čavla (2 komada na svakoj strani).
Mnogi se pitaju postoji li prava kombinacija ravnog krova i mekog krova.Za potpuno ravan krov, ovaj materijal nije prikladan, jer će se vlaga nakupiti i stagnirati u šavovima. Minimalni kut nagiba trebao bi biti 12 stupnjeva, što je dovoljno da se osigura da meki krov Shinglas ispunjava svoje funkcije.

Kako bi se jasno razumio cijeli postupak instalacije, dovoljno je pogledati video. Proces koji vidimo očima mnogo je više percipiran od detaljnog opisa u tekstualnom obliku.