Vrata tambura: ulaz na kat, ulaz, dječje igralište, izrada i ugradnja, fotografija

Vrata nas okružuju svugdje, kod kuće, na poslu iu prijevozu. Njihova kvaliteta se odražava na razinu naših života, tako da, odabirom vrata bubnjeva, ne biste trebali štedjeti.

Što su vrata tambura i zašto su potrebna?

Vrata u privatnom sektoru mogu biti unutarnja ili vanjska. U drugu skupinu spadaju tamburska vrata.

Ugrađuju se u ulaze u stambene zgrade, odvajajući nekoliko stanova od čvrste rešetke ili ograde, ili uređujući opći ulaz u kuću. Takva su vrata izrađena od čeličnog lima, pa je vrlo izdržljiva. Njihova je svrha zaštititi stanovnike od najezde kriminalaca, prekomjerne buke, propuha i prašine. Prilikom odabira tambourine vrata potrebno je obratiti pozornost na broj slojeva željezne oplate (od 1 do 3), pouzdanost spojnih elemenata (petlje, brave), složenost brave. Vrata tambura mogu biti cjelovita ili sastavljena od rešetke. U drugom slučaju, to ne skriva od treće strane oči imovine koja je u općem koridoru stanovnika susjednih stanova, kao i daje priliku za studij izgradnje dvoraca u detalje.

primjena

Vrata tamburaša mogu se kupiti od strane osoba na gradilištu, ako ima dovoljno mjesta i ima udubljenje s prolazom, predviđeno za postavljanje takvih vrata. U tom slučaju, rezultirajući prostor može se koristiti za vlastite svrhe, ostavljajući u općem koridoru sportsku opremu, sezonske stvari. Stanovnici susjednih stanova trebali bi vas podržati u ovoj odluci, jer će njezina instalacija biti za sve, a ukupni proračunće vam omogućiti kupnju trajnijih vrata.


Tamburna rešetka.

Za ulazak u stepenice, u spavaonice, upravne urede, vrata bubnjeva jednostavno su potrebna. Na podu se mogu postaviti vrijedne stvari, u kojem slučaju se može osigurati zaključavanje ili kodni ključ. To je dobar način izoliranja i prostornog uređenja. Unutar zgrade vrata vrata s tamburama mogu biti ne samo integralna, već i omogućiti umetanje stakla i aluminija. Za dekorativne namjene mogu se koristiti ogledala. Vrata tambura na gradilištu dobro će se uklopiti u cjelokupni dizajn. Primjeri fotografija možete vidjeti u našem članku.

Tambournaya rešetka pretpostavlja pouzdana ulazna vrata, jer oni daju više mogućnosti lopovima da uđu u prostorije.

Ako cjelokupna čelična vrata treba razbiti otpadom ili električnim alatom najmanje 7-10 minuta, čak i na najnižoj razini zaštite, šipke rešetke se mogu raspršiti mnogo brže.

suptilnosti izbora

Takva su vrata različita u cijeni, jer jako ovise o glavnim parametrima modela:

  • materijal;
  • stupanj zaštite;
  • Veličina;
  • dizajn;
  • Pribor.

Vrata tambura unutar zgrade trebala bi se razlikovati od onih kupljenih na ulazu, jer je njihov najvažniji zadatak ovdje osigurati sigurnost. Postoje 4 stupnja klasifikacije vrata. Prva uključuje zlo u 5-7 minuta uz pomoć bilješke i privrženosti sili. Drugi zahtijeva rezanje subjekata i posebne vještine za razbijanje.

Glavna je zadaća vrata tambura osigurati sigurnost.

S trećom će se kategorijom rukovati samo iskusni kreker, koji ima na raspolaganju 30-40 minuta i potreban električni alat. Povećana, četvrta kategorija zaštite vrata od šatora omogućit će punu zaštitu, kako od lomljenja tako i od vatrenog oružja.

Materijali i konstrukcija

Vrata u predvorju mogu biti izrađena od različitih materijala - drva i čelika, kao i jeftinije metalne legure.

Nije tajna da samo visokokvalitetni čelik ima visoku otpornost. Također možete kupiti drvena dizajnerska vrata. Tamborska vrata ove vrste prikladna su za ugradnju u javnu ustanovu. Mogu biti ukrašeni furnirom od plemenitog drveta i staklenih umetaka.

Opcija sa staklom.

Obrtnici ih mogu izraditi ručno, ako postoje vještine obrade stabla, potrebni električni alati i crteži. Vi ne morate kupiti tamburine vrata od niske kvalitete metala, jer ćete platiti za vrata, u stvari, ne prima nikakvu pouzdanost i zaštitu.

Izrada vlastitih ruku

Proizvodnja metalnih konstrukcija, posebice tamburskih vrata, u potpunosti je dopuštena za domaću proizvodnju. Naravno, radi se o njegovoj radionici, gdje postoji potrebna oprema i prostor za sličnu vrstu posla.

Ručno izrađena vrata koštat će mnogo manje, parametri se mogu slobodno odabrati, a dekor, iako jednostavan, može se odabrati prema vašem ukusu.

Za ovu vrstu radova, uglovi i profili od metala, čelični limovi, građevinske petlje, sidreni vijci za montažu, ručke,dvorac Za izradu vrata u predvorju potrebno je i oprema - bušilica, oprema za zavarivanje, bugarsko i iskustvo u zavarivanju. Naravno, bit će potrebni i pomoćni materijali - građevna pjena, glineni materijal, grijač.

Standardni parametri vrata u predvorju su visoki 2 metra i široki 90 cm. Za početak, potrebno je napraviti mjerenja. Očekujte da će okvir tamburskih vrata biti nekoliko centimetara manji od ukupne širine. Pukotine se pune pjenom za brtvljenje. Kutija za vrata napravljena je od kutova. Potrebno ih je mjeriti, rezati, presavijati na posebnom stolu, ponovno provjeriti duljinu i tek tada obaviti zavarivačke radove. Zatim se profili vrata zavaruju za platno, kao i šarke.

Furnir za obradu.

Sve faze moraju biti popraćene provjerom mjerenja. Kada je okvir vrata spreman u predvorje, čelični lim se zavaruje odozgo, počevši od strane na kojoj se nalaze petlje. Trebala bi stršiti preko profila trake za 10 mm, zbog nepropusnosti.

Završna faza je umetanje pribora. Brave moraju odabrati veći stupanj zaštite, bolje je ako ih ima više.

Posljednja faza je obloga vrata tambura. Mora biti obojen ili prekriven antikorozivnim slojem. Onda sve ovisi o vašem ukusu i želji, jer ima mnogo ukrasa.

Vrata s tamburama omogućuju primjenu svih tehnologija dizajna u suvremenom pristupu gradnji. Gornji sloj može biti obloga od drveta, furnira, MDF-a, plastike i vinila,kože. Najekonomičnija opcija je premaz cakline ili prskanje.

Postavljanje vlastitih ruku

Nakon izgradnje tako složenog projekta ili njegove nabave u trgovini, došlo je do uvođenja vrata turbine. Ova akcija se također može obaviti samostalno, na temelju foto-uputa i preporuka.

Ugradnja vrata turbine zahtijeva prethodno demontiranje starog projekta i čišćenje zidova od smeća i prašine.

Nakon prethodnog rada u rupi ugrađena je kutija koja izravno pričvršćuje vrata. Glavna stvar je točnost rada.

GOST i zakonska osnova

Ako želite biti sigurni kako se vrata kupuju, kontaktirajte sustav državne certifikacije proizvoda. Postoje parametri koji su zapisani u dokumentima i zatim daju proizvođaču pravo da imenuju svoje proizvode certificirane. Dakle, GOST 30970 2002 opisuje poliviniloridnih profila i tambour vrata ovog tipa. Klasifikacija blokova na vratima koja se nude u publikaciji pojašnjava i njihove tipove i tehničke karakteristike.

Vrata bubnjeva mogu se ugraditi samo uz pristanak svih susjeda.

Vrata s tamburama, postavljena na podu, moraju preuzeti zakonitost ove instalacije. Ako se vaši susjedi dogovore za postavljanje zajedničkih vrata, imate pravo na to. Može doći do pojave sigurnosti od požara, jer prema nekim normama takva vrata mogu poremetiti režim ventilacije. U takvim slučajevima, preporuča se ostaviti ključeve od vrata predvorja do glave ulaza, drugim riječima, upravitelja.kuća.

Savjeti o odabiru

Postavljanje vrata turbine u stambenu zgradu stvorit će dodatni izvor sigurnosti i prostor osobnog prostora. Izrađena vlastitim rukama, takva vrata ne samo da će postati jeftina akvizicija, već mogu dovesti i do nove vrste zarade ili hobija. Upoznavanje s crtežima vrata pomoći će ne samo samostalno izgraditi, već i znati koje kriterije odabrati vrata u trgovini. Prema stilistici, tambour vrata su najlakši način da odaberete primjere instaliranih vrata vođeni fotografijom.

Ako se radi o konvencionalnoj stambenoj kući, jednostavan monotoni dizajn bez obloge dobro će se uklopiti u prostor. Ako je to upravna ustanova, bolje je napraviti oblogu, odabirom neutralnih boja, na primjer, imitacijom drva, plastike, kao i trajnim materijalima. U elitnim kućama, na katu s dizajnerskim planiranjem stanova, bolje je napraviti vrata po narudžbi, pokupiti boje koje su u skladu s bojom hodnika - vani i stana - iznutra. Vrata tamburaša prikupljaju samo pozitivne kritike, pa će njihova instalacija biti prava odluka.