Vrata vlastitim rukama od obloga, dasaka i šperploče, kako zavariti metalne tkanine, video upute

U ovom članku razmotrit ćemo najlakši način kako napraviti unutarnja ili ulazna vrata vlastitim rukama. Ta je potreba često uzrokovana lošom kvalitetom većine modela koji se prodaju u specijaliziranim prodavaonicama ili osobnim zahtjevima za raspored vrata.

Što vam je potrebno za kućna drvena vrata

Upotreba u procesu samostalne izrade unutarnjih drvenih vrata vlastitim rukama kvalitetnih materijala i dobrih alata jamstvo je ispunjenja zadatka. Možemo sa sigurnošću reći da to jamči 50% uspjeha. Drugi dio izravno ovisi o vještinama i vještinama proizvođača vrata.

Iz alata koji su vam potrebni za pripremu:

Ručni glodalica. Takav alat će biti koristan za stvaranje potrebnog profila pojedinih dijelova krila vrata. Međutim, glodalica se koristi za stvaranje žljebljenih čvorova.

Ručna kružna pila. Pomoću ovog alata morat ćete smanjiti većinu korištenih materijala.

Bugarka, opremljena brusnim kotačem na stablu. Općenito, na bušilicu se može ugraditi mlaznica za brušenje, ali kod Bugara ovaj dio radi mnogo produktivnije. Pomoću brusne tkanine bit će potrebno drvene površine dovesti do gotovog stanja.

Bušilica i električni odvijač. Ovi alati su potrebni za montažu krila vrata.

Osim toga,Da biste napravili vrata vlastitim rukama, unaprijed pripremite set različitih ručnih alata. To uključuje mjernu opremu (rulet i kutak), dlijeta, kievanku, čekić, kao i druge sitne alate koji se uvijek koriste pri radu s drvom.

Iz materijala je potrebno pripremiti ploču s presjekom od 40x100 mm ili 40x150 mm. Preporučuje se korištenje suhog stabla sadilice. Na jednom krilu vrata neće ići više od 6 m dasaka. Potrebno je kupiti drvenu dasku s malom zalihom potrebne duljine. Ovi dodatni centimetri će ići na podrezivanje krajeva i tako dalje.
Također je potrebno kupiti list od iverice.

To je sve što je potrebno da se vlastitim rukama naprave drvena vrata. Od dodatnih materijala potrebno je pripremiti ljepilo PVA i kratke rukavima male duljine, kao i lakove, koji će biti ukrašeni vratima.

Kako izraditi unutarnja vrata: proizvodna tehnologija

Proces izrade drvenih vrata vlastitim rukama podijeljen je u nekoliko uzastopnih stadija. Prije svega, morate pripremiti uokvirivanje odbora. U tu svrhu, uz pomoć bugarskog i brusnog kotača, potrebno je pažljivo polirati kupljene ploče. Potrebno je obraditi samo široki dio materijala, a završne površine treba uključiti u postupak glodanja.

Nakon mljevenja, prijeći na mljevenje drva. To će zahtijevati pripremljeni stroj za glodanje i set priključaka. S tim elementima trebate donijeti krajeve stablaestetski izgled. Kada napravite slična vrata iz dasaka, važno je obići sve uglove, ali neznatno, jer će u suprotnom biti potpuno okrugli i proizvod iz vlastitih ruku neće biti estetski. Tada je potrebno promijeniti mlaznicu na stroju i na jednom od uzdužnih krajeva ploče da se izvede širina utora, jednaka debljini lista HDPE. Vrlo je važno precizno odabrati veličinu rezača. U pravilu je 16 mm. Žlijeb je jasno postavljen u sredini kraja, a njegova dubina varira od 15 do 20 mm.

Sljedeći korak je rezanje rubova drvenih dasaka. Najbolji način da se upoznate s načinom izrade drvenih vrata vlastitim rukama je gledanje tematskih videozapisa. Za ovu operaciju ručna kružna pila je odlična. Sve krajeve dasaka treba rezati pod kutom od 45 stupnjeva. Iznimno je važno točno promatrati duljinu stabla i ozbiljnost rezanja. Kako se ne bi pogriješili s kutom, možete koristiti konvencionalni kutomjer. Preporučena duljina ploča je 2000 mm.

Ova veličina je standardna i najčešće se koristi u proizvodnji vrata od bilo kojeg materijala. Dimenzije gornjeg i donjeg umetka ovise o širini krila vrata. Na primjer, ako trebate napraviti vrata širine 700 mm, tada umetci u njihovom najdužem dijelu trebaju biti takve veličine. Vrata vlastitim rukama trebaju biti izrađena s najvećom preciznošću.

U sljedećoj fazi izrada vrata vlastitim rukama zahtijeva rezanje HDPE-a, što se može izbjeći ako unaprijed nabavite materijal podveličina krila vrata. Veličina ove komponente može se izračunati jednostavnom formulom: od širine krila vrata morate uzeti veličinu dvije kuhane ploče i dodati im dubinu brazde koju čine dva. Na primjer, ako krilo vrata ima širinu od 700 mm, izračun će izgledati ovako: 700-140h2 + 20h2 = 460mm. Duljina umetanja bit će 2000-140x2 + 20x2 = 1760mm.

Nakon toga morate napraviti preliminarnu montažu. To je prilično jednostavan i jednostavan proces. LSDP-u se ploče nanose na utor do kraja, a elementi se spajaju nenasilnim udarcima. Nakon toga potrebno je pregledati konstrukciju i, nakon što se uvjerite da nema nedostataka u priključku, osigurati elemente trajne potvrde. Za njihov uređaj, buše se posebne rupe odozdo i od vrha krila vrata. Nakon sastavljanja konstrukcije uz pomoć potvrda potrebno je provjeriti je li sve ispalo ispravno. Ako je tako, vratno krilo se mora rastaviti kako bi prešli na sljedeću fazu rada.

U ovom trenutku, najbolje je napraviti umetanje olovaka, brave i drugih suncobrana. U suprotnom, ovaj postupak morat će se obaviti krpom pokrivenom poklopcem, koja prijeti oštećenjem. U načelu se u ovoj fazi može pretpostaviti da su drvena vrata od šperploče, izrađena vlastitim rukama, spremna. Ostaje joj samo dodavanje estetskog izgleda.

Dekoracija

Vjerojatno najodgovorniji korak u proizvodnji drvenih vrata vlastitim rukama je proces ukrašavanja platna. Naravno, najbolje je potražiti profesionalca za ovaj posaoČarobnjak ili dajte vrata laminatu ili laminatu specijaliziranoj trgovini. Ili se možete prijaviti za usluge slikaru. U svakom slučaju, teško je ukrasiti vrata furnirom ili laminatom samostalno iu kući. Ako je još uvijek odlučio ukrasiti vrata na vlastitu, onda je bolje dati prednost bojanje. Također možete napraviti vrata obloge vlastitim rukama.

Za obradu boje krila vrata morat ćete kupiti ili uzeti za privremeno korištenje kompresora i prskalice. No, prilikom izrade vrata iz obloge s vlastitim rukama morate kupiti lak za pokrivanje gotovog proizvoda. Usput, slijedeći gore navedene upute, možete napraviti i krhotine drvena vrata i konstrukcije sa staklenim umetcima. Za izradu takvih filtara potrebno je izrezati željeni oblik u HDPE, a zatim naručiti staklo pod njegovom veličinom.

Proizvodnja čeličnih vrata

Za izradu metalnih vrata vlastitim rukama trebat će vam cijeli popis alata i materijala. Potrebno je pripremiti stol i aparat za zavarivanje, kutnu brusilicu s metalnom mlaznicom, šurpvrt i bušilicu s svrdlima različitih promjera, mjerni rulet, uvrtne ključeve i odvijače. Od materijala u procesu proizvodnje vrata će zahtijevati metalni kut za izradu kutije za vrata ili čelične cijevi kvadratnog presjeka. Također je potrebno izraditi lim u debljini od 1,5 mm, tepih materijal (šperploča, furnir ili MDF), petlje na vratima, različite spojnice pričvršćene. Elementi za pričvršćivanje(Vijci, vijci itd.)

Mjerenja

Vrata napravio sa svojim rukama u nekoliko faza. Prvi korak je ukloniti veličinu vratima. Nakon primitka podataka treba izvesti iz svake dimenzije 20 mm na svakoj strani. Taj jaz je pojednostaviti instalaciju dizajna vrata, te će prilagoditi položaj okvira. Važno je provesti mjerenja na čvrstim temeljima, poput cigle ili betona. Ni u kojem slučaju ne bi trebao biti u mjerenju otvaranje start od gipsa pokrivanje zidova.

Proizvodnja okvira

Kao prvo, proizvodnja metalnih ulaznih vrata s rukama, morate staviti na stol za zavarivanje odabranog profila i trim veličini prethodno snimljene. Nastali komadi budućem temeljnom okviru i ponovno provjerite veličinu okvira. Važno je napraviti mjerenje kontrole i dijagonale koje će osigurati kut od sve četiri strane. Nakon provjere veličine možete početi za zavarivanje metalnih elemenata kostur okvir. U ovoj fazi, to je poželjno organizirati prorezom okvir nosače ispod mehanizma okidača. Za korištenje ove ruci brusilicu.

Proizvodnja krilo vrata

Da bi se spriječila veličine krila vrata, veličina treba smjestiti na svakoj strani oduzimanje 5 mm. Taj jaz morat će osloboditi zatvaranje i otvaranje vrata. Prema veličini potrebnoj za zavarivanje okvir ploči vrata čeličnih dijelova. IznutraOkviri okvira vrata trebaju biti zavareni na dijelove ugla istim korakom. Ovi dijelovi će služiti kao rebra za gradnju.

Sljedeći korak je rezanje metalnog lima za krilo vrata. Vodič za njegovu veličinu je dužina i širina već izrađenog okvira. Potrebno je dati dozvolu od 10 mm od svakog ruba i 5 mm od strane šarki. Zatim se list pažljivo i točno zavari na okvir krila vrata. Bit će potrebno uz pomoć Bugara ukloniti izbočine i polirati šavove.

Sada možete postaviti drvene tračnice u krilo vrata. S tim elementima će biti fiksne dekorativne obloge. Osim toga, postoji potreba za bravama i rupu ispod promatračkog oka. Zatim su petlje zavarene za okvir krila vrata i kutije. U ovom slučaju, važno je ne brkati koji je dio petlje namijenjen. Vrata su montirana na odgovarajućem dijelu, a na kutiji je element petlje, opremljen zatikom. Da biste saznali kako pravilno i pravilno kuhati ulazna vrata čelika vlastitim rukama, možete gledati tematske videozapise.

U završnoj fazi izrade čeličnih ulaznih vrata vrši se bojanje gotovog proizvoda i ukrašavanje platna s ukrasnim elementima. Usput, stavite unutar bilo kojeg grijača, na primjer, listova pjene ili mineralne vune. Takvo rješenje značajno će povećati toplinska izolacijska svojstva konstrukcije i zaštititi sobu od buke. Na samom kraju možeteUgradite brave i oko ako je to predviđeno konstrukcijom krila vrata. Čelična vrata su spremna vlastitim rukama.

Vrata vlastitim rukama omogućuju vam uštedu mnogo financijskih sredstava, kontrolu kvalitete proizvoda, kao i dobivanje moralnog zadovoljstva od samoizvršenog rada.

Sada postavite ulazna čelična vrata, načinjena rukama u rupi. Cijeli proces od A do Z prikazan je na vrhu videozapisa.