Vrata za tuš kabine: plastika, polikarbonat, harmonika, valjci i pribor

Tuš kabine već dugo postaju naši drugovi, postajući nam uobičajena pojava i kradući popularnost u kupkama. U samom srcu možete brzo isprati ruku, kasno na poslu ili studiju, ili možete snažno progutati svoj kip prije spavanja. Također, ponekad je tuš kabina odabrana zbog veličine kupaonice, kada se kupaonica ne može fizički postaviti. Upravo ona dolazi u pomoć u takvim trenucima, ostavljajući sobu u sobi za perilicu rublja, a dobro odabrana vrata za tuš kabinu mogu uštedjeti prostor.

Ali tuš kabina mora biti u mogućnosti odabrati pravi izbor, tako da se brzina izbora ne pretvara u glavobolju tijekom operacije.

Ugradite tuš kabinu ako:

  • Kupaonica je mala i kupaonica zauzima većinu prostora, ne ostavljajući prostor za perilicu rublja i infrastrukturu u obliku puškarnice za losion i košaru od lana;
  • Kupaonica je dovoljno velika za kupaonicu i kabinu u isto vrijeme, ali vam je draže brzo ispiranje pod tušem, umjesto pola sata "Opustite se" u vodi;
  • U apartmanu ili kući ima nekoliko kupaonica, au jednoj od njih odlučili ste opremiti kabinu s tuš-vratima kao bržu opciju za pranje.

Također, može se odabrati i tuš kada želite uštedjeti novac, jer ovakav higijenski postupak smanjuje potrošnju vode, što znači da smanjuje plaćanje komunalnih usluga za oko pet puta. Uzimajući u obzir njihove potrebe i novac, potrebno je odabrati veličinu, punjenjei izgled kabine. No, da biste pronašli pravi proizvod nije jednostavan zadatak, samo slijedite upute u nastavku.

Tko zaslužuje pozornost?

Kada planirate unutrašnjost kupaonice, morate razmisliti o tome kako odabrati tuš kabinu tako da ona dugo radi, a njezine funkcije nisu odbačene odmah nakon uporabe. 10 godina - to je prosječno trajanje, nakon čega unutrašnjost postaje zastarjela i potrebno je planirati nove popravke. Da biste povećali ovaj pojam, obratite pozornost na proizvođače tuš kabina i njihovu ocjenu.

Oprema klase tuša.

Lideri u ocjeni su Villeroy Boch, Laufen, jacuzzi, a slijede predstavnici srednjeg segmenta - Roca, Hatria, Geberit i obične tvrtke s prilično niskim cijenama - IDO, Cersanit, Ravak.

Koji je dizajn bolji

Tuš kabine su podijeljene u dvije klase - otvorene i zatvorene. Zatvorene kabine su skuplje i postoji holistička hidromasažna kutija s posebnim pouzdanim vratima za tuš kabine, i jeftinija.

otvorena kabina

Tuš kabina otvorenog tipa dio je poda kupaonice, opremljena paletom, tuš-vratima i, in situ, pregradama. Voda se poslužuje u otvorenoj tuš kabini s tušem i hidromasažnim mlaznicama, ako ih ima. Najjednostavniji od mogućih - uobičajeni tuš kutak, zidovi koji su zidovi sobe, a vrata za tuš može biti awn ili pretinac.

Ako kupaonica ima veliko područje, može se odmah postaviti i kadu i kabinu. Ova opcija podliježe kupnji proračunaopcije će biti oko 15 tisuća rubalja. Ali napraviti tuš još jeftinije je moguće bez kupnje palete, i polaganje ga vlastitim rukama iz pločica s anti-slip efekt, a mi ćemo samo morati kupiti vrata za tuš kabinu. Ali može se zamijeniti slijepim vodootpornim tkaninama, a svi troškovi bit će samo za kupnju miksera i lijevaka.

Zatvorena kabina

Zatvoreni tuševi prihvaćaju jedinstvo svih elemenata - zidova, paleta, hermetičkih vrata tuša i poklopca odozgo. Ova vrsta kabine je izolirani prostor i naziva se kutija za tuširanje. Zatvorena tuš kabina će koštati 30-40 tisuća rubalja, a za boks može se dati 70 tisuća. Cijena raste s povećanjem broja funkcija koje mogu biti:

  • Tropski tuš, ugradnja hidromasaže;
  • Tuš-kaskada, tuš Sharko;
  • generator pare, posuda za aromatske smjese;
  • Ozonacija, kupka i sauna, osvjetljenje kabine;
  • Radio prijemnik, telefonski priključak, sjedalo za sjedenje.

Također, kutija se razlikuje od uobičajene pokretljivosti kabine, tj. Može se premjestiti u drugu prostoriju za vrijeme popravka ili biti prevezena u novi stan. No, u slučaju normalne duše, također je moguće rastavljanje, iako će snage morati potrošiti više tako što će ukloniti zidove, pladnjeve i vrata za tuširanje.

Postoji trik koji vam omogućuje da malo uštedite dok instalirate kutiju - samo trebate položiti jeftinu pločicu mjesta u kojem će se štand držati za zidove i pod. Najpovoljniji je ovaj pristup u trenucima kada se uzima i glavna pločicarazličiti elementi dekor, s jednom cijenom, izgledaju sjajno na fotografiji.

odabrati paletu

Za pravi izbor paleta potrebno je odrediti potrebne veličine. Često se orijentir mora uzeti na najvećem članu obitelji, tako da zaštitni elementi nisu, primjerice, ispod njegovog oca. Testovi se mogu provoditi izravno u trgovini: idite do separea, uspravite se, sjednite, raširite ruke, savijte, ispitajte vrata tuša radi praktičnosti i kvalitete.

Paleta mora biti dovoljno duboka da se može koristiti kao mala kupka.

To je osobito istinito u prisutnosti djeteta ili kućnih ljubimaca u obitelji, koje se ne raspire u svojoj duši. Ako postoje stari ljudi u obitelji, onda je potrebno za njih odabrati kabinu s malom paletom i sjedalo, tako da kada umorni možete sjesti, i tražiti klizna vrata za tuš, tako da ulazak tamo ne uzrokuje poteškoće.

Oblik i dimenzije palete

Često se u trgovinama mogu vidjeti pravokutne ili kvadratne palete. Postoje varijante u obliku kruga, ovala, poliedra, pa čak i kornjače. Kabine s jednakim linijama paleta koštat će manje, jer zahtijevaju ugradnju običnih ravnih vrata, a za zakrivljenu paletu potrebna su skuplja vrata za tuš kabinu, koja imaju polukružne oblike.

Kako bi se provjerila optimalna veličina kabine, potrebno je izmjeriti samu sobu, uzeti u obzir udaljenost mogućeg tuširanja od zidova i najbližih objekata, kako bi se Gerasimchuk vratio na test opreza.Ako je kupaonica dovoljno mala, tada će se idealno uklopiti u dizajn sa zaobljenim vratima tipa "coupe", koja nije ekskluzivna soba u sobi. Za male kupaonice idealne su tuš kabine od 70 cm, koje ne zahtijevaju puno prostora kada se otvore.

materijal

Osim veličine, na cijenu kabine uglavnom utječe materijal iz kojeg se izrađuje paleta. To bi trebalo biti prilično kruto, jer osoba u kadi leži, raspoređuje teret preko površine, a pod tušem vrijedi gurati za istu parcelu. Nekoliko drugih svojstava imaju vrata za tuširanje od polikarbonata - s plastičnim materijalom, lako se savijaju, za razliku od krhkog stakla.

Najjače palete izrađene su od lijevanog željeza, čelika, mramora i keramike. Prva dva materijala su sada odbačena, zbog razine buke koja se javlja kada voda udari u željezo. Keramika je skuplja od željeza, a težina keramičke palete je dovoljno velika da je instalacija jednostavna.

Keramička paleta.

Najbolja opcija proračuna je akrilna paleta, koja je posebno ojačana zbog krutosti i ima pet prilagođenih nožica. Peta noga je potrebna za postavljanje u sredinu palete i preuzima glavno opterećenje ljudske težine.

Pri odabiru palete obratite pozornost na njezino dno. To bi trebalo biti grubo kako bi se spriječilo klizanje i spriječilo osobu da padne i razbije vrata tuša.

akril

Akrilni vodovod sada je na vrhuncu popularnosti potrošača zahvaljujući svojoj praktičnosti, niskoj cijeni,dobri pokazatelji očuvanja topline. Najkvalitetniji akrilni materijal patentiran je od strane tvrtke Villeroy Boch s nazivom quaril, mješavinom akrila i kvarcnog pijeska. Takav spoj daje tvrdoću palete, krutost i smanjuje buku vode.

Svađa je materijal za teške uvjete.

fasina

Keramičke palete su vodeći prodajni lideri već dugi niz godina, zahvaljujući ekološki prihvatljivom i "bogatom" tipu.

Pri obradi kupaonice u klasičnom stilu, keramički uzorak će izgledati prirodnije od akrila, ali je ipak taj materijal krhak i lako se može prekriti pukotinama.

Proizvodi ovog materijala zahtijevaju pažljivu brigu, brzo zamrače i postaju žuti od prljavštine. Također, ova vrsta premaza ne može se propustiti.

mramor

Ovo je prilično novi materijal koji se koristi za proizvodnju paleta, ali ipak održava toplinu dobro, ne proizvodi puno buke pod pritiskom vode i ne zahtijeva pažljivu brigu.

pokupite vrata

Vrata za tuširanje mogu biti avenije ili klizna vrata. U slučaju odabira obradivog modela, vrata se učvršćuju pomoću šarki na zidove prostorije ili tuš kabine. Tip kliznih vrata zahtijeva prisutnost vodilica, što vratima daje mogućnost kretanja u određenom smjeru. Usmjerena vrata pomiču valjke posebno dizajnirane za tuševe, a izrađuju se uzimajući u obzir učestalu uporabu i uvjete brtvljenja. Za ograničeni proračun, vrata se otvaraju profitabilnije, ali sa stajališta uštede prostora povoljnije su klizne varijante tuševa.vrata

Vrata od mat plastike.

Materijal izrade vrata znači puno za konačnu cijenu proizvoda. Materijal od kojeg su izrađeni okovi također je važan, jer služi kao oslonac za vrata tuša. Obično su vrata sama od kaljenog stakla, debljine 5-8 cm ili plastike slične debljine. Staklena vrata za tuširanje bit će skuplja, ali istodobno pokazuju visoku pouzdanost i atraktivniji dizajn od plastike. Ali ako je proračun ograničen, odaberite vrata na mat plastične tuš, briga za to malo lakše nego potpuno transparentan.

prednja vrata

U tuš kabini s takvim sustavom otvaranja vrata tuša nalazi se jedno ili dva takva vrata. Prije zaustavljanja otvarača vrata obratite pozornost na šarke. Kineski proizvođači proizvode labavo napravljene brze žice za metalnu lom, a ako vam je potrebna dugovječnost, odaberite čvrste metalne petlje od europskih proizvođača, a zatim će vam plastična vrata za tuširanje na takvim petljama poslužiti dugo vremena.

Uređaj je otvorena vrata.

Klizna vrata

Izbor ovog sustava je da posveti maksimalnu pozornost, jer diktira korištenje tuša. Vrata s kliznim mehanizmom, kao i složena vrata za tuširanje koja su ugrađena u nišu, dizajnirana su za uštedu prostora i dodavanje dizajna vrhunca. Princip kliznih vrata je isti kao u kliznim vratima: s vrha i s dna se nalaze vodilice koje se kotrljaju, pričvršćene na vrata od plastike ili stakla.Vrata su uvijek opremljena magnetima i brtvama od gume za brtvljenje kabine. Klizna vrata, poput harmonike, koja se koristi kao ograda za tuširanje, često nemaju visoku razinu brtvljenja i samo skrivaju osobu od čudnih očiju.

Najkrupnije mjesto kliznih vrata za dušu može se nazvati valjkom koji se lako može odvojiti od učvršćenja. Povlačenje valjka iz vodilice može dovesti do zatezanja vrata i nepogodnosti pričvršćenja.

Vodilice za tuširanje mogu biti izrađene od metala različitih vrsta ili plastike. Plastična verzija je vrlo brza, a njezina zamjena će koštati pola nove kabine, jer to je ono što plaćamo za kupnju kliznih vrata.

Zato će najbolje biti metalni vodiči, koji koštaju malo više, ali služe duže.