Zagrijavajte zabat svojim rukama

Izgradnja privatne kuće s toplim potkrovljem - težak zadatak. No, u masi građevinskih i završnih radova mogu se naći oni koji se mogu obaviti sami. Na primjer, toplinska izolacija modularnog zabata drvene kuće iznutra. No, u ovom broju postoje mnoga pitanja koja treba riješiti - što je bolje koristiti materijale u radu, gdje se obavljaju radovi: s ulice ili iznutra. Pokušajmo riješiti sva ova pitanja u ovom članku.

Toplinska izolacija opeke i drvenog zabata u kući ne podnosi detalje, pogotovo ako se odlučite opremiti sobu za djecu. Za početak, razmotrite tehnologiju rada, materijale za toplinsku izolaciju i razmislite o ventilaciji životnog prostora. Korištenjem dokazanih materijala nikada nećete pogriješiti. Ali što je bolje izolirati prednju stranu kuće tako da unutar sobe nema kondenzacije?

Što izolirati prednji dio privatne kuće

Uz svu važnost zagrijavanja potkrovlja s minivatom, ne zaboravite na potrebu ugradnje visokokvalitetnih plastičnih prozora koje je potrebno dodatno izolirati, kao i hidroizolacije splavnog sustava. U prvom slučaju, možete smanjiti gubitak topline u kući kroz krov, u drugom - značajno ćete povećati život cijelog krova u privatnoj kući, štiteći drvo od gljivica i plijesni.

Izolacija zabata pjenom polistirena

Pjena nije u skladu s trenutačnim standardima za zaštitu od požara i šteti ljudskom zdravlju, ali je navedeni materijal najjeftiniji i najpogodniji za rad.Što se tiče ekstrudiranog pjenastog polistirena, URSA XPS ili Technoplex je izvrstan grijač za mokre prostorije. Ploče od pjenastog polistirena mogu se lako polagati na bilo koju površinu izvana ili iznutra.

Kao i kako izolirati prednji dio privatne kuće izvana

Izolacija zabata kuće minivitetom

Mineralni grijači smatraju se dobrom opcijom za zabat. Minvata je bezopasna, ima prekrasnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Sklowt danas nije izgubio svoju važnost, URSA PureOne se odlikuje zapaljivošću, lakoćom upotrebe i niskom toplinskom vodljivošću. Mogu se koristiti svi moderni grijači. Najvažnije je to što će vam biti lakše i pogodnije raditi.

Kako izolirati prednji dio kuće vlastitim rukama

Zagrijavanje je uvijek bolje od vanjske, posebno ako je kuća zabatna od opeke. Činjenica je da su pri obavljanju radova unutar zidova od opeke izloženi negativnim temperaturama, između polaganja i izolacije postoji točka rosišta. Kod izolacije od ulice - svi nacrti se pouzdano štite od smrzavanja, a točka rosišta u zidu se prebacuje na grijač.

Hidroizolacija i izolacija krova vlastitim rukama

Kako izolirati prednju stranu zgrade s vanjske strane

Ploče toplinske izolacije pričvršćuju se s ulice na ljepilo za pjenasti polistiren ili na tiple između šipki predfabriciranog okvira. Kada self-iscjeljivanje zabat zamjenjuje preliminarne bušotine rupe, koje su fiksne vertikalne šipke potrebne debljine. Pri tome stupanj stupaca ovisi o tomeširina panela toplinske izolacije. Zatim je zabat prekriven izolacijom valjaka.

Kako bi se stvorio otvor za odušak između parne brane i obloge, trake debljine najmanje 20 mm nanose se na vertikalne šipke. Tada je prednja strana obložena vinil stranicama. Za izolaciju je bolje koristiti staklena vlakna ili kamenu vunu Paroc - materijal savršeno štedi toplinu, ne raspada se, ne mijenja svoje parametre pri visokim temperaturama na ulici.

Kako izolirati prednji dio zgrade iznutra

Često se događa da se na vanjskoj strani ne može izvesti izolacija - dekorativna obloga ili grijač će biti previše jak da bi izašao. U tom slučaju bit će potrebno zagrijati prednji dio zgrade iznutra - jer se ta toplinska izolacija zatvara između greda drvenog okvira. Za mansardu postavljenu u ognjištu bit će potrebno dodatno izgraditi okvir grede.

Zabat drvene kuće, izolacija vlastitim rukama

Za početak, sve drvene grede treba obraditi s antiseptikom, a cijela konstrukcija je pokrivena hidroizolacijom valjaka. Idealno kada je okvir zabata fiksator za bazaltni grijač. To jest, grijač se postavlja blizu drvenog okvira, poželjno je postaviti ploče u dva sloja, kako bi se izbjegli mostovi hladnoće u dizajnu.

Pjenasta olovka objedinjuje refleksiju i apsorpciju toplinske energije, što smanjuje gubitak topline u zgradi zimi.

Kao posljedica promjene udjela vlage toplog zraka, materijal se povećavatoplinska vodljivost. Stoga, bazaltna izolacija mora biti zaštićena od pare iz tople prostorije. Osim toga, možete pokriti prednju stranu drvene kuće s pjenom od pjenastog folije, koja može odraziti do 90% toplinskog zračenja natrag u stambeni prostor u potkrovlju.