Značajke ugradnje skrivenih šarki za unutarnja vrata

Petlje su sastavni dio svake nadstrešnice. Uz njihovu pomoć osigurana su otvaranje i zatvaranje vrata. Oni su ležajni mehanizam, bez kojeg vrata neće moći obavljati svoju funkciju. Do danas postoji mnogo različitih šarki, ali najatraktivnije su vanjski skrivene šarke za unutarnja vrata. Nevidljive su oku, a grilje se otvaraju za 180 stupnjeva.

sadržaj

 • Osobine dizajna skrivenih petlji
 • Prednosti skrivene petlje
 • Primjena i ugradnja skrivene petlje

Značajke dizajna skrivenih petlji

U skladu sa standardima, šarke vrata koje ispunjavaju zahtjeve:

 • osigurati pokretljivost vrata, tj. Slobodno otvaranje i zatvaranje;
 • biti pouzdani tijekom cijelog trajanja operacije;
 • za isključivanje rasklopnog zatvarača;
 • fiksirati ekstremne dijelove krila vrata, te u posebnim slučajevima i međuprostora;
 • mora raditi glatko tijekom jamstvenog razdoblja.

Specijalizirana je za proizvodnju okova i vrata od poznatih tvrtki koje se bave proizvodnjom visokokvalitetnih skrivenih šarki. Unutarnja vrata s takvim modelimana njima mogu izdržati dugi ciklus otvaranja /zatvaranja . Ako dajete brojke, onda je taj broj 200 tisuća puta.

Materijal izrade skrivene petlje postao je kralj - legura koja se sastoji od četiri metala: sadrže magnezij, aluminij, bakar i cink. onima različite karakteristike , koje se sastoje od snage,glatka površina, izvanredna svojstva lijevanja pri niskoj temperaturi taljenja, neškodljivost za osobu.

U završnoj fazi proizvodnje prekriveni su kromom, mjedom i niklom, a taj izgled postaje sjajni ili tupi.

Konstrukcija skrivene petlje sastoji se od šarke koja je maskirana metalnim tijelom, a krilo vrata povezano je pomoću poluge. S druge strane, poluga se sastoji od dva dijela, pričvršćena vijkom. Prilikom zatvaranja vrata, poluga se skriva u dubini i nije vidljiva.

Ako trebate kupiti skrivenu petlju, posebnu pozornost treba posvetiti otvaranju vrata jer se mogu lijevo, desno i univerzalno postaviti na obje strane vrata.

pribor za cestu nevidljivmože biti opremljen propisom , ali bez njega se izdaju jeftiniji analozi.

Prednosti skrivene petlje

Ovi su proizvodi stekli popularnost svojim neporecivim prednostima:

 • mogućnost podešavanja na ugrađenim vratima bez demontaže u nekoliko smjerova;
 • ravnomjerno postavljanje vrata na kutiju vrata i pružanje istog razmaka preko četiri kraja;
 • diskontinuitet konstrukcije omogućuje da se pokažu visoki zahtjevi u pogledu dizajna i estetike unutarnjih vrata;
 • veliki kut otvaranja omogućuje prolazak kroz vrata velikih objekata;
 • dodatna zaštita je posljedica činjenice danije mogućeStisnite ili na bilo koji način pribavite skrivenu petljuda biste uklonili platno;
 • posebna konstrukcija osigurava visoku pouzdanost;
 • zahvaljujući pouzdanoj i kvalitetnoj ugradnji teška unutrašnjost vrata ne može se smiriti.

Primjena i ugradnja skrivene petlje

Da bi se ispravno odabrala odgovarajuća opcija, prije svega je potrebno imati ideju o masi krila vrata, jer jedan model može izdržati samo 40 kg, a drugi 200 kg.

Treba napomenuti da ćepouzdan i trajan proizvod koštati više , tako da ako se planira ugradnja svjetlosnih vrata, onda će se donijeti logična odluka o kupnji odgovarajućeg pribora bez preplacivanja nepotrebne masivne konstrukcije. Svaki pojedini slučaj će pronaći svoje rješenje.

Instalacija se provodi u lažnim i nefaltsovannim strukturama vrata. Ako želite sakriti vrata od očiju treće strane, spojiti ih sa zidom, onda će nevidljivi modeli stati što je manje moguće. Njihova instalacija čini platno nevidljivim.

Za kutiju i tkaninu trebaju biti odabrani materijali: drvo, aluminij ili čelik.

Ugradnja skrivenih šarki izvodi se na prednjoj strani vrata na bočnoj strani premosnika, kao iu samoj kutiji pomoću rezanja i pričvršćivanja vijcima. Instalacija radi s posebnom preciznošću, pri zatvaranju tkanine treba izbjeći pukotinu. Obično dizajn zatvarača interijera pružaju tri skrivene petlje. To dovodi do dodatne pouzdanosti i produženja njegova vijeka trajanja.

Nakonvješanje platna na kutiju, potrebno je izvršiti njegovu regulaciju pomoću heksadecimalnog ključa:

 • vodoravno. Poravnajte vrata s vijkom za podešavanje u odnosu na kratkospojnik vrata koji se nalazi na površini petlje;
 • okomito. Popravite razmake između vrata i poda ili između poprečnog presjeka kutije i vrha mrežepomicanjem vijka , koji je vertikalno postavljen;
 • na isječku. Pomoću ekscentra za podešavanje prilagodite jednoličnost steznih vrata kutiji.

Ne zaboravite da su samo modeli koji imaju tu značajku podložni propisima.

Prema tome, skrivena petlja za vrata od jednostavnog je drugačija po tome što je može učiniti nevidljivim. Ti modeli iz opće ravnine nisu dodijeljeni i to je njihova glavna značajka. Izbor je ogroman, a što kupiti ovisi o odredištu, lokaciji, težini vrata ili diktiranoj cjelokupnom dizajnu sobe, ili preferencijama vlasnika.