Hidroizolacija kanalizacijskih bunara iznutra i izvana

Kako vlastitim rukama napraviti hidroizolaciju bunara kanalizacijskog sustava, to je pitanje vlasnika privatnih kuća bez centralnog kanalizacijskog sustava. Hidroizolacija kanalizacijskih bunara štitit će gradilište od prodora kanalizacije, a građevina od prijevremenog uništenja. Razmotrimo kako samostalno voditi hidroizolaciju betonske bušotine kanalizacije, a također ćemo pokazati video uputu za izvođenje tih radova vlastitim rukama.

Voda iz tla u kanalizacijski sustav može propuštati kroz spojeve armiranobetonskih prstenova i na mjestu gdje cjevovod ulazi u tlo. Da biste uklonili protok vlage u šupljinu jame iz tla trebat će vam vodonepropusna mješavina penetrone, vodonepropusna kompozicija PENECREET, četka s gvozdenom hrpom, obrva s dijamantnim diskom, četka za tekuću hidroizolaciju, kanta za miješanje skladišta i gladilica.

Trebam li hidroizolaciju bunara kanalizacije

Hidroizolacija kanalizacijskih bušotina sprječava prodor podzemnih voda kroz šavove armiranobetonskih prstena. Hidroizolacija betonskih prstenova bušotine u tlu i mjesto uvođenja komunikacija provodi se uz pomoć mastima Technokinol ili drugih materijala za impregnaciju. Izolacija je potrebna kako bi se smanjio utjecaj podzemnih voda na građevinu.


Hidroizolacija bunara iznutra

Hidroizolacija bušotina u tlu može biti vanjska i unutarnja. Ako se unutarnja i vanjska obrada prstenova provodi istodobno, tj. Sposobnost zaštite bunara na kvalitativan i dugoročan način.Preporučljivo je obaviti sve radove u fazi montaže prstena. Ako završite obradu kasnije, onda će biti potrebno provesti iskop, tako da je moguće doći do zidova bunara.

Hidroizolacija kanalizacijske bušotine izvana

Samočišćenje bušotina započinje čišćenjem i pripremom površine. Prije nanošenja hidroizolacije vaše ruke trebaju ukloniti prljavštinu i labavu podlogu pomoću metalne četke. Često se za vanjsku izolaciju koriste materijali za valjanje i podmazivanje, a to su materijali koje ćemo razmotriti: hidroizolacija kanalizacije iz betonskih prstenova od mastiksa i Penetrona.


Vanjska izolacija kanalizacijske bušotine

Hidroizolacija bušotine mastikom

Za početak, beton betonirati s betonom kako bi se dobilo dobro prianjanje za vodonepropusne materijale. Kada se temeljni premaz osuši, potrebno je započeti polaganje velikih pukotina i naliti cementni mort i ponovno obraditi površinu s temeljnim premazom. Nakon sušenja temeljnog premaza na površinu se nanosi bitumenski mastiks, koji treba položiti u 3-4 sloja ruberoida.

Hidroizolacija bušotine penetrone

Prije nanošenja impregnacije, površina bunara je hidratizirana, što je učinjeno radi dubljeg prodiranja čestica smjese. Nakon toga se betonska površina ispire dubokim prodiranjem. U procesu sušenja pripravak treba ovlažiti nekoliko dana i ne dopustiti oštećenje. Dalje, oko bunara, treba napuniti glinu kako bi se stvorila glinadvorac

Hidroizolacija bunara kanalizacije iznutra

Za početak se provodi priprema površine: uklanjaju se slabe točke i naslage blata, koristi se temeljni premaz. Ploče i rupe treba obraditi cementnom mješavinom kako bi se dobila ravna površina. Kada se cement pomakne, vodonepropusnost kanalizacijske jame Penetron izvodi se vlastitim rukama. U tu svrhu nanosi se navlažena smjesa koja prodire u četkicu u nekoliko slojeva.

Mastika Rječnik je bitumensko-polimerni sastav sastava paste crne paste. Nakon sušenja, vodonepropusnost stvara tanak sloj membrane nalik gumi na površini.

Brtvljenje dna bunara

Za ispravno izoliranje dna, prije postavljanja prvog prstena bušotine, mora se postaviti vodonepropusna žica duž oboda dna za brtvljenje dna i prvog prstena. Sama površina betonskog dna treba očistiti od prašine, pokriti bituminoznim mastiksom, glosar i ljepljeni krovni materijal. Ako se pridržavate tehnologije, možete samostalno napraviti hidroizolacijsku rupu.

Video. Hidroizolacija bunara kanalizacije