Interijer kuhinje u stilu moderne klasike: 50 fotografija dizajnerskih ideja.

Što učiniti ako ste obožavatelj tradicija, ali vidite utjehu samo u tehnološkom interijeru? Postoji izlaz koji će pomoći kombinirati kontradiktoran na prvi pogled trend. To je moderna klasika: neutralna paleta, simetrija, sklad suzdržanih linija, aristokracija u svakom detalju i samopoštovanje.

Takve su osobine tipične za tradicionalnu kuhinju u klasičnom stilu. Jesu li obilježja moderne interpretacije? suvremeni. Ali sada postoji kontrast, više emocija i energije, dekor nestaje zbog dekoracije.

Sam naziv ažuriranog smjera sugerira prisutnost kontrasta na pozadini visoke jednostavnosti i relativne ozbiljnosti oblika i linija.

Što je ona - kuhinja u modernom klasičnom stilu

Odabir modernog dizajna za klasičnu sobu, ne može se zanemariti ne samo tendencije izgleda, već i tradicije kvalitete:

 • za namještaj birajte niz drva;
 • Završni materijali trebaju biti samo premium klase;
 • paleta mora biti skladna i udobna;
 • kuhinja treba biti prilično prostrana tako da se može kombinirati s dnevnim boravkom ili blagovaonicom.

Podne obloge

Podovi u takvoj sobi obično su izrađeni od prirodnog ili umjetnog kamena. Alternativa je keramička pločica, koja može biti i tradicionalna i nestandardna. Takva površina često oponaša površinu prirodnog materijala, bilo da se radi o kamenu ili nizu.

zidovi

Tradicionalna kuhinjaklasični stil pozadine u modernom interijera može pretvoriti u: sada je prikladno i gips, i boje, ali samo mat. Zidovi mogu biti savršeno glatki, ali ni na koji način ne sjajni ili teksturirani.

Ako se dizajn temelji na pozadini, onda bi trebali odabrati materijale s uzorkom:

 • u mali ili veliki cvijet;
 • u traci;
 • s velikim elementima čipke;
 • prikaz ptica.

Homogeni premazi prikladni su u kombinaciji s jednom od gore navedenih mogućnosti.

Kombinirane tapete obično se biraju za kombinirane prostore: zidovi dnevnog boravka su zalijepljeni materijalom s ukrasom, a radni prostor često je obojen u jednom tonu.

Strop

Tradicionalna strop je bijela, bijela ili ožbukana površina. U klasičnom stilu mogu se nalaziti drvene grede. Tada bi trebao biti prisutan niz istih nijansi iu obradi drugih dijelova.

U novije vrijeme aktualni raspored kuhinje i dnevnog boravka postao je napetost s mat površinom. Ovo rješenje će vam omogućiti da popravite ili obradite prostorije brzo i kvalitativno.

Klasična paleta u modernom stilu

Suvremeni dizajn ne isključuje uporabu tradicionalnih shema boja u unutrašnjosti:

 • Bijela i zlatna kombinacija doista je klasičan duo. Obično se ovdje gotovo sve površine izrađuju u bijeloj boji, a zlato (patina) obrađuje detalje: letvice, štukature, ukras stupova, ako su prisutni u prostoriji, obloge. Naravno, u modernoj interpretaciji takvihdekor će biti manji, ali dizajn ne isključuje njegovu uporabu. Kombinacija različitih kombinacija u kuhinji i dnevnom boravku također čini sobu eklektičnom, ali dopušta samo dio boje u tradicionalnoj ljestvici, obavljajući drugu zonu u svjetlijim i izvanrednim tonovima.

 • Bež odjeća s čokoladnim trimom - druga verzija dizajna, koja se danas često koristi u suvremenom interijeru drugih područja. U takvoj kombinaciji bit će prikladna slušalica s fasadama od masivnog drva. Iako je dopušteno koristiti skupi kuhinjski namještaj izrađen od visokokvalitetnog MDF-a. Može postojati lak i sjajna površina, koja je u klasičnom stilu prikladna samo za lakirane performanse.

 • Elegantno izgleda kao bijela i crna paleta u klasičnom stilu. Ovaj dizajn obično koristi elegantne nijanse, što čini kontrast mekšim. Bijela boja može biti prigušena - krema ili slonovača. No, crna ima još više varijacija: od mat crne do tamno sive s kamenom strukturom. Upravo se ti premazi obično odabiru za završnu obradu poda i pregače. Siva može biti namještaj u dnevnom boravku, ali samo sa skupim presvlakama - velur ili baršun. Slušalice su obično odabrane bijele - sa svjetlosnim fasadama.

Manje ograničene nijanse svih boja duge mogu se također koristiti u dizajnu klasične kuhinje, zajedno s dnevnim boravkom i blagovaonicom s modernim značajkama. Ali oni neće biti previše energični ili živopisni, koriste se isključivo ovdjesuzdržani tonovi, a zasićenost i svjetlina u dizajnu doprinose njihovoj kombinaciji.

Tipičan za suvremeni stil, koji je često odvojen od modernih klasika kao takvog, tu je kombinacija čistog bijelog s prirodnim drvenim obrubom, obično svijetlih boja, kao i tamno sive boje. Soba u takvom triju ispada prostrana, svijetla i vrlo dinamična.

Suvremeno kao suvremena interpretacija klasika

Očigledno je da suvremeni dizajn koristi prirodne i skladne nijanse: crnu s nježnijim varijacijama, bijelo i prirodno drvo. Svaka od njih u početku ima prilično jasnu svrhu:

 • Pod je taman. To može biti kamen, pločica ili drvo neobičnih sorti. Često podna obloga ima račun od kamena ili niza, čak i ako se koriste umjetni ili keramički materijali.
 • Zidovi i strop su izuzetno bijeli. Takav interijer će biti prostran, jer bijele nijanse vizualno gurati zidove. Dakle, ovaj dizajn je prikladan iu malim sobama - iz dnevnog boravka i blagovaonice ili bez njih.

 • Niz drva koristi se za okvire namještaja, izradu stolica, završnu obradu slušalica: može biti set s drvenim fasadama ili pultovima. U klasičnom stilu, kao iu suvremenom, polje je podvrgnuto minimalnoj obradi - zadržava prirodni uzorak, bez boje i laka.

Zanimljiva eklektika u modernom klasičnom stilu

Moderna interpretacija kuhinje u klasičnom stilu dopušta uporabukontrasti i živopisne odluke na pozadini plemenitog, suzdržanog liječenja.

 • Jednostavne slušalice s fasadama bez ukrasne obrade mogu se nadopuniti vitražnim prozorima na pregačama, u luku između radnog prostora i dnevnog boravka. Ovaj dizajn rupe učinit će i najjednostavniji interijer svijetlim i dinamičnim. Prilikom ponavljanja vitraža u stropnom dijelu - s pozadinskim osvjetljenjem na višeslojnom dizajnu - kompozicija će biti dovršena i elegantna.

 • Prirodno drvo u modernoj prostoriji može se nadopuniti plastičnim konstrukcijama i staklom. Tehnološka rješenja koriste se za praktičnost i jednostavnost situacije. Na primjer, u ograničenom prostoru, transparentni detalji će biti praktički nevidljivi, čak iu prilično tamnim bojama.

 • Lijepi aperitivni ukrasi kamina ili portala u blizini poklopca mogu se dopuniti jednostavnim anatomskim foteljama ili stolicama, koje mogu imati graciozne zakrivljene noge i naslone za ruke.

U takvom interijeru, osobito u kombinaciji s kuhinjom u dnevnom boravku? uvijek postoji mjesto za maštu, za individualnost i eksperimentiranje.