Izolacija zidova od blokova pjene izvana i iznutra

Kako pravilno izolirati zidove od blokova pjene - iznutra ili izvana pod sporednim kolosijekom? Što je bolje zagrijati zidove kuće pjenastim blokovima vlastitim rukama? Recimo u ovom materijalu, o neovisnoj izolaciji FOAM zidova mineralnom vunom, pjenom i ekstrudiranim pjenastim polistirenom. Videozapis na kraju članka pokazat će detaljnu uputu o unutarnjoj i vanjskoj izolaciji zidova, osobito toplinskoj izolaciji privatnih kuća od pjenastog betona.

Mnogi ne znaju da karakteristike bloka pjene na toplinskoj vodljivosti premašuju ostale konstrukcijske materijale koji se koriste za eroziju zida. Sam pjenasti beton je izvrstan grijač, jer sadrži veliki broj mjehurića zraka. Razmotrimo u članku - je li potrebna dodatna toplinska izolacija zidova od pjenastog betona i što je bolje.

Trebam li izolirati zidove blokova od pjene

Mala debljina zidova zgrade od pjenastog betona zahtijeva njihovu dodatnu izolaciju izvana ugradnjom ventilirane fasade s mineralnom vunom. Vanjska izolacija je skuplja jer zahtijeva dodatnu oplatu fasade. U konstrukciji postoji zakon da se različiti slojevi u zidu zgrade trebaju nalaziti u smjeru iznutra prema van kada se smanjuju svojstva isparavanja.

Rad na izolaciji privatne kuće radi u suhom i toplom vremenu, da se svi radovi osuše prije rada. Ako su zidovi zgrade prekriveni kondenzacijom u kutovima, jednostavno ih je potrebno izolirati. U tom slučaju, ako je fasada zgrade izvana već prekrivena sporednim kolosijekom iližbukanje, bit će potrebno obavljati radove iznutra. Najbolji način da se zidovi doma namještaja izoliraju je pogledati videozapis na kraju članka.

Usporedba toplinskih izolatora toplinskom vodljivošću

Bolje je izolirati zidove blokova od pjene

Ispravna izolacija je visokokvalitetna parna izolacija mineralnog grijača, au kući mora biti osiguran dobar ventilacijski sustav. Vanjska toplinska izolacija zaštitit će zidove od smrzavanja i povećati vijek trajanja njihovih usluga. Inače ćete imati negativan učinak i suočit ćete se s problemom smanjenja vijeka trajanja pjenastog betona zbog sezonskih varijacija temperature.

Što treba izolirati zid od pjenastog bloka izvana

U više navrata govorili smo kako se fasada kuće mora izolirati od strane minivatara ispred sporednog kolosijeka. No, fasada može biti zaštićen od smrzavanja i drugih materijala - ekstrudirana pjena polistiren URSA XPS ili pjena. Peći se mogu pričvrstiti na fasadu uz pomoć ljepila i pločica. Za promjenu pričvršćivanja potrebno je na okvir fasade postaviti barove ili metalni profil.

Zagrijavanje zida pjenastih blokova izvan izmjene ispod sporednog kolosijeka

Što izolirati zid od bloka pjene iznutra

Prilikom obavljanja radova u toploj prostoriji treba osigurati dobru ventilaciju i osigurati visokokvalitetnu izolaciju od parne brane bazaltne izolacije. Za unutarnji rad je bolje ne koristiti vlaknaste materijale koji upijaju vlagu iz zraka u toploj prostoriji. U izolacijskom sloju izbjegavajte zglobove koji će preskakati hladnoću i raditi kao mostovihladno ".

Kako izolirati zid od pjenastih blokova izvana

kamena vunaće zahtijevati uporabu okvira od drva na fasadi. Ploče miniva s time se uklapaju između vodilica. Najbolji način je da se mineralna toplinska izolacija stavi u dva sloja, kao što je prikazano na slici ispod. Drugi sloj mineralne vune tako preklapa okvir i šavove između grijača prvog sloja. Na podu je cijela konstrukcija prekrivena parnom barijerom i pokrivena je sporednim kolosijekom.

Izolacija fasade zgrade bez hladnih mostova

pjenasti polistirentakođer se može upotrijebiti za izolaciju zidova od pjenastih blokova izvana sa sporednim kolosijekom. U tu svrhu, ploče od pjene ili ekstruzije se lijepe za fasadu na ljepilo za polistirensku pjenu i dodatno učvršćuju s utikačima u kutovima. Na vrhu je izolacija boja mreže, a na vrhu je fasada žbuke. Više informacija o ovoj tehnologiji potražite u sljedećem videozapisu.

poliuretanska pjena(PPU) stvara vodenu barijeru na površini i povećava toplinsku izolaciju zidova. Hladnoća i vlaga neće prodrijeti unutar pjenastog betona, a kondenzat će se formirati u kutovima kuće. Međutim, primjena prskane toplinske izolacije zahtijeva prisutnost posebne opreme, a nakon završetka radova potrebna je završna obrada fasade. Stoga ova metoda ne odgovara svima.

Kako izolirati zid od blokova pjene iznutra

Ako je vaša kuća već pokrivena sporednim kolosijekom, teško je obavljati radove s ulice. Isto vrijedi i za slučaj kada je potrebno izolirati zid od bloka pjene iznutrajednu sobu ili u podrumu. Izolacija zidova od pjenastog betona iz unutrašnjosti može se proizvesti kao grijač ploča (pjenasti polistiren) i kao bazaltna izolacija u obliku duktilne mineralne vune Isooroc.

Primjena polimernog ljepila na pjenasti polistiren

S jedne strane, ploče od pjenastog polistirena imaju ravne rubove i mogu se jednostavno pletiti zajedno, a uz prisustvo šavova moguće je upotrijebiti propenil. U tom slučaju, "kradu" minimalni stambeni prostor, za razliku od uporabe mineralne vune za uštedu topline u kući. Činjenica da minvati zahtijeva više pouzdanu montažu uz korištenje okvira i naknadnog uokvirivanja zida s gipsanim pločama ili OSB pločama.

Unutarnja izolacija zidova zgrade dovodi do zaštite zidova od mraza. Između grijača i zida počinje se nakupljati kondenzacija, što može dovesti do pojave gljivica i plijesni. Kao rezultat toga, izbor je uvijek za vas. Na videu možemo samo pokazati kako pravilno zagrijati zidove pjenastih blokova izvana i iznutra, a izbor samo za vas, na temelju stvarnih uvjeta.

Videozapis. Izolacija zidova blokova od pjene