Kako očistiti dobro vlastitim rukama, kako očistiti zdenac

Imate li bunar ili bunar? Ali obratiti se profesionalcu nema mogućnosti? Ne brinite, čišćenje vaših bunara rukama nije najteža lekcija, tako da je možete podnijeti. Radi se o ovome i raspravljat će se u ovom članku. Ali odmah se pripremite, jer taj proces traje puno vremena i morat ćete potrošiti mnogo truda. Struktura se mora očistiti od bilo kakve kontaminacije, tj. Morat ćete se riješiti pijeska, gline i mulja.

Obratite pozornost!Prije čišćenja bunara vlastitim rukama, morate provjeriti akumulaciju plina. Donosi veliku štetu ljudskom zdravlju.

Kako provjeriti ima li plina u bušotini

1. Zamotajte svijeću na konopac, upalite je i spustite na dizajn. Ako ispadne, onda je u bunaru plin, nakupio se na dnu i tamo se nemoguće spustiti.

2. Mora se očistiti posebnim usisivačem. Zatim ponovno provjerite plin.

3. Možete koristiti buržoaziju, vjerojatnije je spasiti bunar od plina. Morate uzeti cijev i spustiti je s jednog kraja na površinu vode. Drugi kraj je pričvršćen za potopljeni. Sada je vrijeme za poplavu peći. Plin će početi rasti.

Obratite pozornost!Potrebno je temeljito poznavati sigurnosnu opremu, pogotovo važno je kada ste u rudniku (duboko). Vodite računa o svom zdravlju čim se osjetite slabo - samo se popnite na kat. Glavni uvjet jeprisustvo partnera prilikom čišćenja.

Kako očistiti bunar ili bunar

Čišćenje bušotine sastoji se od nekoliko faza:

1. Lagano se povucite u rudnik , ponesite sa sobom metalnu rešetku. Uzmi joj svu prljavštinu koja se nakupila. Obratite posebnu pozornost na sluz koja prelijeva sve površine. Isperite očišćena područja nekoliko puta vodom.

2. Uklonite smeće s dna,pomoću male metalne mreže. Ako postoji filtar, treba ga očistiti, ako je potrebno, zamijeniti ga.

3. Dezinfekcija.Da biste dovršili ovaj korak, morate znati njegov volumen. Sva voda treba crpiti, površinu obraditi otopinom (1 l vode +30 grama izbjeljivača). Za čišćenje vode u bunaru upotrijebite otopinu druge konzistencije: 1 l vode + 250 mg klornog vapna. Treba ga zaštititi i izlijevati u drugi spremnik bez opsade. Zatim ga ulijte u vodu dobro, a dizajn sama zatvorena s poklopcem, tako da bijeljeni vapno ne počinje isparavati. Tako i nekoliko dana. Tek tada se voda može ispumpati do potpunog nestanka mirisa klora. U 14 dana voda se ne može napiti. Tada će trebati kuhati.

Ako se bunar dugo nije koristio, voda u njoj je stagnirala i nemoguće je piti. Kako ne bi stagnirala duboko u bunar, propustila bi ventilacijsku cijev promjera oko 25 centimetara. Jedan kraj cijevi treba biti iznad površine vode za 20 cm, a drugi - preko bušotine od 1-1,5 metara. Gornji dio cijevi treba biti pokrivendebele mreže i pričvrstite poseban konus kako biste ga zaštitili od atmosferskih utjecaja.