Kako priložiti pećnicu od metalne opeke u kadi

Sauna se ne može izbjeći bez grubosti. Vlasnici kupki često preferiraju metalne peći, to nije čudno. Metalne peći izgledaju lijepo, relativno jeftino, isplativo i ima visoku toplinsku snagu. No, u procesu eksploatacije, vlasnici počinju uznemiravati činjenicu da se takva pećnica vrlo brzo hladi. Prilikom točenja drva za ogrjev, u toplini saune, čim se zaustavila da se utopi, temperatura u prostoriji odmah pada. Osim toga, nenamjerni nemaran dodir željezne peći može završiti s teškim opeklinama. Stoga, mnogi razmišljaju o tome kako priložiti pećnicu od metalne opeke u kadi i kako to učiniti kako treba.

Peć od opeke se dugo zagrijava i ne ispušta jaku vruću peku. Toplina je intenzivna, ali ugodna. Ali grijanje takve peći dugo traje, ali svima se to ne sviđa.

Stoga je najbolja opcija konvencionalna peć od metalne opeke. Izgleda dekorativno, nagomilano u toplinu i kombinira pozitivne aspekte ogrjevnih i metalnih uređaja za grijanje.

potrebni materijali

Prvo morate kupiti potrebne materijale. Pa, ako imate priliku kupiti materijale odmah u potrebnom iznosu. Ali u kućanstvu ništa ne bi trebalo nestati, pa vlasnici kupki pokušavaju iskoristiti sve improvizirane materijale. Stoga je za mnoge ljude zanimljivo staviti peć u kadu. Najčešće se pita na koju se ciglu stavlja metalna peć:

  1. Odmah moram reći da silikatna opeka nije prikladnaza oblaganje peći, budući da nije prilagođena za tako široku temperaturnu amplitudu, koja je dizajnirana da izdrži materijal za pečenje.
  2. Ako postoje ostaci kamena šamota, može se sigurno koristiti kao materijal za zid od opeke. Ali nije potrebno posebno kupovati, jer dekorativni izgled i izgled čine da mnogi žele najbolje.
  3. Standardna opcija je puna ili crveno. Potonja vrsta neće moći održavati željenu temperaturu tako dugo dok je sama po sebi puna cigla, ali u nedostatku bolje je sasvim prikladno za uporabu. Crvena crvena cigla se ne koristi za slične svrhe.

Osim opeke, mogu se koristiti i alternativne sirovine, ali je malo vjerojatno da će takvi materijali pasti u džep za većinu stanovništva. Mramorne i granitne ploče savršeno podnose grijanje i izgledaju vrlo dekorativno. No, u instalaciji su mnogo složeniji od obične cigle. Dakle, crvena puna opeka ostaje najprikladnija opcija u većini slučajeva.

priprema otopine

Da biste kvalitativno pokrili peć od željeza od crvene opeke, morate znati pojedinosti pripreme otopine. Puno opcija, od uobičajenog rješenja na bazi cementa i pijeska do mješavine ljepila za keramičke pločice. No, stručnjaci savjetuju da se zaustavi njihov izbor na glinenom rješenju koje je stoljećima testirano. Glina se može akumulirati samostalno, ali je bolje kupiti u zgradi.Jedan dio gline miješa se s jednim dijelom malog prosijanog pijeska. Zatim dodajte vodu kako bi otopina bila gusta. U tom slučaju, smjesa treba slobodno kliziti iz alata bez zaostajanja na njoj.

Korisni savjeti

Prije postavljanja peći za kupanje, morate se pobrinuti za dodatno jačanje temelja. Potrebno je iskopati jamu duž perimetra (dubina 25-30 cm), ulijte u njega debeli sloj drobljenog kamena i prelijte s betona. Ali ako gruba ima minijaturnu veličinu, a sam pod je jak, onda to možete učiniti bez jačanja temelja. U ovom slučaju, nužno stog na podu azbest odbora i krovnog čelika.

Ne bi se smjelo pojaviti nikakva poteškoća u procesu opremanja peći. Zidovi se izvode kao i obično, ne zaboravljajući na preljev u pola cigle. Ali morate zapamtiti da je pećnica sa zidovima sobe nije vrijedno toga. Debljina šava treba biti 50 mm. Da bi pećnica dobro funkcionirala, morate se pridržavati sljedećih pravila:

  1. Neophodno je ostaviti razmak (ne manje od 4-5 cm) između zidova i zidova same peći.
  2. Ventilacijski otvori moraju biti na vrhu i na dnu. Prvi koji ulazi u sobu je vrući zrak, drugi - ulazak u hladnu zračnu masu. Nije potrebno napraviti puno rupa, jer će to oštetiti funkcije termalnog zaslona.
  3. Zidovi bi trebali biti jednaki, tako da neće biti moguće bez razine. Nagib će također pomoći da zidovi budu maksimalno jednaki.
  4. Na zidovima ne bi trebalo ostati višak otopine, oni trebajuuklonite maksimum.

Kada se polaganje obavlja, površina peći može biti ukrašena pločicama ili pločicama po vlastitom nahođenju.

Često zainteresirani za polaganje opeke u kadi. Princip djelovanja isti je kao kod običnog zidanja, samo su opeke raspoređene. Mora se pamtiti i udaljenost između cigle i grube. U ostalom se sve radi na isti način.

Peć u peći za kupanje često je dostupna u posudi, a sam spremnik se pere ili pari. Ali u ovom slučaju sve je na jednom mjestu, jer sama metalna peć ima male parametre.

Na temelju naprijed navedenog, razumljivo je pitanje je li potrebno postaviti ciglarsku peć. To će dugo štedjeti toplinu bez posebnog napora.