Kislia: 78 fotografija Savjeti i upute o tome kako se brinuti za različite djeteline

Kiselina spada u skupinu zeljastih biljaka, a može biti i jednogodišnja ili višegodišnja. Cvijet je došao iz Južne Afrike. Ime biljke zvuči ovako, jer listovi imaju kiselkast okus. U prirodi trenutno ima oko 800 sorti (divlje i kultivirane).

Vjerojatno je svatko vidio fotografije meda na internetu i čuli su da se u Rusiji, na drugačiji način, biljka naziva "med s kupusom".

Unutarnja kiselost brzo je stekla popularnost među vrtovima, pogotovo zato što su njezine dekorativne kvalitete visoke, a odlazak ne zahtijeva mnogo truda.

svojstva

Cvijet hibiskusa ima klasifikaciju vrsta, uključujući vršnjake i višegodišnje biljke, kao i gomoljaste vrste i gomolje.

Medeno lišće ima trostruki preklop s oštricom koja se sklapa do večeri, ali već je otkrivena ujutro. To je posebnost ove biljke. Tu je i reakcija lišća medljike na jaku svjetlost i mehanička djelovanja.

Ovisno o tim čimbenicima, listovi mogu steći različite nijanse: od svijetlozelenih do ljubičastih i tamnocrvenih tonova. Početna kiselina ima male cvjetove, koji su najčešće bijele, žute ili ružičaste nijanse.

Poput letaka, cvatovi imaju sposobnost zatvaranja noću iu lošim vremenskim uvjetima. Primjerice, prije kiše ili tuširanja.

Sjemenke biljaka sazrijevaju u ljusci koja može lako eksplodirati ako i prijedodirnite ga kad sazrijete.

Kiselina u domu je obično dvije vrste - četverostruka biljka i trokutasta biljka.


Govori se da kiselo obično služi kao popularan dar za novogodišnje drvce u Europi, jer ta cvijeća donose radost životu, toplini i novcu.

njega

Husky biljka koja raste kod kuće, ne zahtijeva posebnu brigu. Rasvjeta za cvijet treba umjerenu, potrebno je obvezno zaštititi od izravnog sunčevog svjetla.

Ljeti je idealna temperatura za med od + 19 do +26 stupnjeva. Međutim - ovo je uobičajena ljetna temperatura kuće.

Naravno, preporučljivo je zimi smanjiti temperaturu na +15 ili čak na +12 stupnjeva.

Ako temperaturni režim ne odgovara tim mjerama, biljka može nestati ili jednostavno prestati cvjetati.Navodnjavanje biljke trebalo bi biti u izobilju tijekom ljeta, ali ne bi smjelo dopustiti nakupljanje vode na tlu. No, zimi, zalijevanje se čak može zaustaviti, samo trebate rijetko navlažiti tlo. Prskanje lišća i stabljika preporučuje se ljeti, ali ne zimi.

Što se tiče gnojidbe, potrebna su i gnojiva. Sveobuhvatna gnojiva će stati, kao i za ostala domaća cvijeća.

Poželjno je uvesti gnojiva tijekom razdoblja cvjetanja biljke, kao iu razdoblju aktivnog rasta. Preporuča se smanjitikoncentracija prejakih rješenja.


  • Exeter - kako se brinuti za zatvorene sukulentne biljke? Zalijevanje i osobitosti odabira tla (55 fotografija + video)

  • Ecma: biljka je ukrasna soba. Dotjerivanje i uzgoj (54 fotografije)

  • Cyperus - zahtjevi za temperaturu, vlagu i tlo za brzi rast. 51 fotografija biljke

Mogući štetnici biljaka

Kao da je uporna kiselost posljedica svih bolesti i mogućih štetnika, ali ako biljka nije dobila pristojnu njegu, posljedice naravno mogu biti žalosne.Ključni štetnici su grinje ili pahulje.

Ako su pronađeni crveni krpelji pauka, onda je potrebno odmah obraditi cijelu biljku actecillom. Uništena je na lakši način: biljku možete prskati otopinom dvije čaše čiste vode uz dodatak nekoliko žlica tekućeg sapuna.


]

Ako ima puno parazita, prvo ih uklonite rukama. Terapijske aktivnosti se ponavljaju nekoliko puta tjedno kako bi se pojačao učinak.

Imajte na umu da sve te manipulacije ne treba obavljati kod kuće, ne u zatvorenom prostoru, nego na ulici.

fotografije meda


  • Epipremnum: uzgoj, vrste, skrb, bolesti i štetnici (52 fotografije)

  • Nepentes - biljne vrste, hranjenje i navodnjavanje. 69 fotografija potrebne njege

  • Yukka: kako posaditiLonac i gledati kako raste. 76 fotografija uzgoja biljke


  • Fittonia - 66 fotografija brige o biljci kod kuće

  • Ciklama - kako rasti iz sjemenki i lukovica? Pravila za brigu o kući (50 fotografija)

  • Dendrobium: upute korak po korak za brigu o luksuznom zatvorenom cvijetu (82 fotografije + video)