LED poklopci na kotačima: princip rada, sorte

Dodajte individualnost automobilu, biciklu ili motociklu, ostavite dojam i omogućite prolaznicima da se brinete samo za nekoliko minuta, sami i za malo novca. Pitam se kako je to moguće?

Jednostavno objašnjenje je ugradnja LED poklopaca na bradavicu, koja kod vožnje impresionira LED svjetlima na kotačima. Osim spektakularnog izgleda, takvo osvjetljenje osigurava pasivnu sigurnost, uključujući i pozornost drugih sudionika u kretanju prema vozilu.

Kako djeluju

Na metalnom kućištu svake LED kapice nalazi se navoj na koji je dovoljno navrtati bradavicu umjesto uobičajenog. Čim se kotač počne okretati, LED će zasvijetliti, formirajući svijetli krug u kotaču, posebno impresivan u mraku. Kada se zaustavi, svjetlo se gasi, produžuje vijek trajanja kapice.

Karakteristike i svojstva kape na bradavici.

LED poklopci su prvenstveno dizajnirani kako bi privukli pozornost na vaše vozilo, odvajajući ga od protoka. Da su sve LED kapice iste, prestale bi obavljati svoju funkciju, zbog čega proizvođači za njih stalno izmišljaju nove oblike i tipove.

sorte

LED poklopci su dva tipa:

  1. Jednostavno - postavite na bradavicu i radite samo na okretanju kotača.
  2. S upravljačkom jedinicom (to je RGB kontroler trake)- , omogućuje vam daljinsko podešavanje postavki boje (). osimUgradnja poklopca na kotače, ipak je potrebno instalirati upravljačku jedinicu u unutrašnjost automobila ili motocikla.


Izvana na kotaču bicikla

U pravilu se za postavljanje koristi ploča s nizom boja. Od daljinskog radio signala ulazi se u upravljačku jedinicu, raspodjeljuje snagu između nekoliko LED-a kako bi postigla različite nijanse. U nekim slučajevima u poklopac se može ugraditi posebna svjetleća dioda koja mijenja boju ovisno o jačini struje.

Boja sjaja može se odabrati prema vašem ukusu:

  • plava;
  • Crvena;
  • žuta;
  • zeleno;
  • bijela;
  • Raznobojno (naizmjenično trepćući u nekoliko boja).

Izgled

Oblici LED kape također su raznovrsni, osim klasičnih, mogu biti u obliku: križa, zvijezda, lubanja, snježnih pahuljica, jele.

LED poklopci na bradavici ne zahtijevaju posebnu njegu - LED diode su zaštićene od vlage i prašine hermetičnom polikarbonatnom kutijom koja omogućuje jednostavnu uporabu u svim vremenskim uvjetima.

Za rad su potrebne 3 baterije tipa AG10. Punjenje baterije traje oko 100 sati neprekidnog rada.

Video jasno pokazuje princip rada LED kape s upravljačkom jedinicom: prebacivanje boja se izvodi jednostavno i brzo, ne utječe na sigurnost kretanja, a ova vrsta osvjetljenja izgleda vrlo impresivno.

zaključak

Važno je napomenuti da je cijena LED kape vrlo mala - samo 300 500 rubalja poMeđutim, s obzirom na proizvedeni učinak, oni ni na koji način nisu inferiorni u odnosu na skuplje i složenije ugađanje. U ovoj instalaciji, to traje doslovno nekoliko minuta i ne zahtijeva pristup servisu. Pažnja prolaznika i drugih vozača je zajamčena, proračun je cjelina, raspoloženje je izvrsno - što je još potrebno za dobar izlet?