Materijali za izolaciju fasade privatne kuće

Danas na građevinskom tržištu postoji ogromna količina toplinski izolacijskih materijala. Mnogi proizvođači grijača namijenjeni su za fasade kuća i zidova. Programeri za ove svrhe koriste pjenu, ekstrudirani pjenasti polistiren, fasadne sustave od kamene vune itd. Razmislite o suvremenim i tradicionalnim materijalima za fasade kuća, recite nam koju bi marku grijača trebalo preferirati, kako izračunati iznos.

Neovisna izolacija fasade kuće minivatima ili drugim materijalima, povećava razinu zaštite vanjskih zidova od smrzavanja, povećavajući vijek trajanja građevina, stvarajući zdravu mikroklimu u kući. Toplinska izolacija je obrada fasada od ulice materijalima za izolaciju, a zatim je fasada ukrašena materijalima kako bi se stvorio atraktivan izgled zgrade.

koja koristi materijale za izolaciju fasade

Za izolaciju koriste se ploče (pjena, kamena vuna) i valjani materijali (parna brana Technocycle, pjenasti polietilen). Za zagrijavanje fasade privatne kuće iz opeke ili trupca potrebno je odabrati odgovarajući izolacijski materijal i izračunati njegovu količinu. Da biste to učinili, razmotrite glavne vrste modernih materijala: trošak, potrošnja električne energije i minimalni sloj izolacije.

Mineralna vuna, staklena vlakna


Montaža okvira na fasadu i polaganje ploča od mineralne vune

Koristiti košare bazaltnog pamuka bilo kojeg proizvođačau kombinaciji s visokokvalitetnom barijerom vodene pare. Činjenica je da izolacija vlakana apsorbira vodu, dok materijal gubi izolacijska svojstva. Za izolaciju pročelja privatnih kuća s ulice treba koristiti materijale, impregnirane posebnim aditivima i kompozicijama koje smanjuju upijanje vode u materijalu.

Staklena i mineralna vuna - univerzalni grijač pogodan za vanjsku i unutarnju toplinsku izolaciju konstrukcija. Za horizontalne ravnine bolje je odabrati valjkasti grijač. Za vertikalne površine potrebno je odabrati ploče visoke gustoće, a na zidu je potrebno konstruirati okvir od drvenih šipki ili metalne vodilice za polaganje između njih izmijenjenih.

Pjena, ekspandirani polistiren pjena


Zagrijavanje podnožja kuće s Finoplexom

Ploče od pjenastog polistirena - to je jeftin i jednostavan za korištenje grijač, koji ima nisku toplinsku provodljivost. Pjena je daleko najpopularnija. Polistiren od ekstrudirane pjene zajedno s visokim karakteristikama toplinske izolacije, otporan na vlagu i izdržljiv materijal. Ekstrudiranje praktički ne apsorbira vodu, pa se koristi pri izolaciji temelja trake.

Svi grijači od pjenastog polistirena su male težine, ploče se mogu lako izrezati u željenu veličinu i staviti na pjenasti polistirenski ljepilo na bilo koju površinu. Za ugradnju pjene ne trebate dodatni okvir od grede, a sloj toplinske izolacije ne samo da može biti prekriven sporednim kolosijekom, već i pokriti fasadni žbuka, što značajno smanjuje ukupne troškoveizvođenje radova na izolaciji fasade.

Grijač tekućine i raspršivača


Izolacija temeljne trake izvan PPU-a

Poliuretanska pjena Ecotermix je najbolja toplinska izolacija u smislu čvrstoće, otpornosti na vlagu i odsutnosti mostova hladnoće. No, u isto vrijeme to će vas koštati više, jer pjenasti poliuretan (PPU) zahtijeva uporabu posebne opreme. Materijal se široko koristi za izolaciju konstrukcija koje se nalaze u vlažnoj okolini, osiguravajući čvrsti izolacijski sloj na površini.

Pinzel se koristi za popunjavanje šupljina u zidovima privatne kuće. Prednosti punjenja ili prskanja toplinske izolacije uključuju nedostatak mostova hladnoće u premazu. Pri raspršivanju PPU-a nema potrebe za dodatnom hidroizolacijom konstrukcije. Ovi materijali omogućuju obradu velikih površina u minimalnom vremenu, uključujući metalne i betonske konstrukcije.

Suvremena izolacija fasada zgrada

Toplinske ploče za izolaciju fasada


Toplinska izolacija fasade ciglene kuće termopanelima

Toplinska izolacija fasade zgrade toplinskim panelima može se izvesti na okviru ili izravno na zidovima, ako su kvalitativno poravnati. Za ugradnju toplinskih panela na zidove zgrade bez okvira koristi se ljepilo za pjenu, jer su paneli lagani i jednostavni za ugradnju. Trup se treba koristiti kod izolacije kuće od trupca ili kada je potrebno poravnati zidove privatne kuće vertikalno.

Hidroizolacija fasade mora bitinapravite prvi sloj ili mješavinu dubokog prodiranja, na primjer, hidro-izolaciju.

Tijekom rada termopanel ne zahtijevaju dodatnu njegu, materijal je vrlo izdržljiv i izdržljiv. Termalni paneli mogu se zagrijati i istovremeno okrenuti prema fasadi - od Keramzitobloka, bloka od pjene, plinskog silikata, opeke itd. Danas je moguće fasade privatnih kuća izolirati drugim materijalima, koji su moderni višeslojni sustavi za fasade.

Višeslojni sustavi izolacije fasada


Zagrijavanje fasade i padina prozora mineralnom vunom

Mnogi danas obraćaju pozornost na višeslojne izolacijske sustave za fasade (WDVS) - to je moderna tehnologija izolacije fasada zgrada i privatnih kuća. WDVS predstavlja složenu višeslojnu konstrukciju od nekoliko elemenata: ljepilo za ugradnju grijača, toplinske izolacije, stakloplastike, kitove i fasadne žbuke. Jedan od lidera u ovom području je tvrtka Caparol.

Čak i mala debljina izolacijskog sloja koji proizvodi Caparol pod markom Capatect, osigurat će zdravu mikroklimu u životnom prostoru i udobnim uvjetima. Kao što možete vidjeti, izbor materijala za vanjske zidove danas je prilično velik, pa je vrijedno obratiti pozornost pri kupnji ne samo svojstava, nego i troškova toplinske izolacije i tehnologije njezine ugradnje na zid.