Dimnica iz kantice vlastitim rukama: crtež, shema, foto i video upute

Da ne govorimo pristalice zdravog načina života, osim vegetarijanaca, pušili smo sve kao i sve. Ako se meso, riba, masnoća ili piletina kuhaju ispravno i ne suše, za takav proizvod nema cijena. Pikantni okus, nježno meso, ugodan okus - koji može biti ljepši kada vikend provodite u prirodi ili odlučite otići s prijateljima na selu? Možete kupiti tvornički dim, možete ga kuhati od metala, kako kažu stoljećima. Mi ćemo reći, što je dim iz kanta s vlastitim rukama, kako se lako može učiniti i od kojih materijala. Također, dati vodič za kuhanje u takvom domaćem dizajnu.

 • Preporuke za pušenje
 • proizvodni proces

  Za pušače ćemo trebati najosnovniju emajliranu kantu. Također je prikladan nehrđajući čelik. Moći će uroniti gotovo svako jelo.

  Zabranjeno je proizvoditi dim iz pocinčane kantice. Prilikom zagrijavanja takve kantice požara, cink počinje proizvoditi oksid, što ima vrlo negativan učinak na ljudsko zdravlje. Samo emajlirani ili nehrđajući čelik.

  shema pušenja

  Potrebni alati i materijali:

  • vedro s poklopcem;
  • 2 rešetke velikih otvora u promjeru žlice;
  • 6-8 drvenih bitve;
  • stalak za dim;
  • lim od nehrđajućeg čelika;
  • kliješta;
  • rezači;
  • čekić.

  Opcija 1

  Izrada rešetki za jedinicu može se nazvati najtežim dijelom, iako će ićine više od pola sata Broj rešetki ovisi o željenoj količini dima. Dakle, na 1 rešetki će stati 2-3 ribe, ovisno o veličini ili 3-4 komada piletine. Ako su rešetke dvije, tada se volumen udvostručuje. Budući da pušenje može potrajati do 3 sata, neprikladno je kuhati tako malo čak i za jednu obitelj.

  Predstava može biti namotana ili izrađena od čeličnog lima.

  Za tkanje, uzmite čeličnu žicu promjera 2-3 mm, izrežite je na nekoliko šipki i nježno ih isprepletajte. U idealnom slučaju, igra bi se trebala zavarivati ​​u krug tako da je prikladno umetnuti u kantu ili je dobiti. Ako ne radi, krajevi su savijeni, a promjer rešetke je odabran tako da se čvrsto prione uz zidove.

  Manje neugodan način (u slučaju da imate škare na metalu) - uzmite list od nehrđajućeg čelika ili čelika, izrežite krug i izbušite u njemu mnogo rupa promjera 1,5-2 cm u koracima od po 1-2 cm. ]

  Umetnite obje rešetke u kantu. Jedan je na udaljenosti od 1/3 od dna, drugi je 2/3.

  Kako napraviti dim iz kantice - video:

  Donja rešetka postavljena je tako da proizvodi na njoj nisu spaljeni, a gornja - tako da ne dodiruju poklopac. Udaljenost između šipki mora biti dovoljna da proizvodi puše i puše u isto vrijeme.

  Ako je "prirodni" poklopac u kante odsutan, može se napraviti od istog metala. Izrežite krug promjera 2-2,5 cm većeg od promjera žlice i savijte rub tako da suknja stigne. To će omogućiti što je više moguće zadržavanje dima u dimustvoriti stvarno okusan dimljeno meso, pod uvjetom. Ako se tijekom postupka pečenja dodatno opterećuje sam poklopac

  Pričvrstite ručku na poklopac koji je sam izradio, tako da je prikladan za rukovanje tijekom postupka kuhanja.

  Kako pušiti u pravu

  1. Na dnu kantice se ulijeva komad voćaka i nekoliko grančica smreke (ako su prisutne). Ovaj miris će dodati malo začina i začina.

  1. Na bakalar, ugradite metalnu ploču za sakupljanje masti i isparite tekućine. Ovaj element je obavezan, jer će padanje u vatru kapi masti izazvati paljenje, a ne pokvariti okus gotovog dimljenog mesa.
  2. Postavite prvu rešetku, stavite ribu, meso ili mast (po mogućnosti odvojeno), tako da se podudaraju u promjeru s pločom.
  3. Postavite drugu rešetku i također naučite meso ili ribu na njoj.
  4. Čvrsto zatvorite poklopac i postavite teret odozgo.
  5. Stavite kantu na vatru, za koju koristite ili samostalnu podlogu ili ciglu, i pričekajte kad bude spremna.

  Pušenje se ne preporučuje odmah nakon kuhanja. Pustite je da se ohladi pola sata tako da, s jedne strane, ne povrijedite lice i ruke vrućom parom, as druge - dajte dimljenu "pljuvačku".

  opcija 2

  Ova je metoda prikladna za varijante izvedbe, kada nema metalnih limova, čeličnih šipki ili metalnih škare. U blizini je samo kanta, žica i šuma.

  Načelo stvaranja takvogultra-jednostavna dima identična je gore spomenutoj s jedinom razlikom što će se umjesto čelika koristiti drvo.

  Nađite fleksibilne dovoljno velike čvorove, po mogućnosti isti promjer. Držite ih zajedno i postavite sjecište žicom. Bolje je kuhati samo 2 rešetke većih i manjih promjera, koje se ubacuju s jednakim uklanjanjem iz rubova i jedna od druge u vedro.

  Kako pušiti bez zagrljaja - video:

  Onda učinite sve kako je naznačeno - na dnu bakalara, smreke, grana johe ili vrbe, na vrhu tanjura da skupite masnoću, a zatim se na njoj igra riba ili meso, ponovno se igra, proizvodi i pokriju svi poklopci.

  Ne na okus dimljenog mesa, niti na duljinu kuhanja, prisutnost drvenih šipki umjesto metala ne utječe na.

  Ovo je doista najlakši i najbrži način namakanja mesa bez potrebnih materijala na dohvat ruke.

  Preporuke za pušače

  1. Kako bi razbio koru, mora se prije kuhanja natopiti u čistu, čistu vodu. Nikako se u samoj kanti ne može spriječiti izgaranje. Treba samo bijeli dim, koji je, s jedne strane, bezopasan za zdravlje, s druge strane, pruža karakterističan dimljeni miris.
  2. Nekoliko sati prije pušenja treba pripremiti proizvode. To uključuje čišćenje, pranje i soljenje. Ako se radi o mesu ili masti, možete jednostavno zaspati s velikom soli u debelom sloju i ostaviti 2-3 sata, isto vrijedi i za male ribe. Ako se radi o velikim ribama, onda bi to trebalo bitipotopiti u bakar (koncentrirana otopina soli) po stopi od 270-380 grama soli po litri vode, i potopiti 2 sata. Zatim se proizvodi peru, suše i stavljaju u roštilj.
  3. Vrijeme pušenja ovisi o veličini samog pušenja, veličini trupova ribe ili komada mesa, kao io intenzitetu požara. U prosjeku, ovo vrijeme je oko sat vremena, pod uvjetom da nećete podići poklopac. Ako je pokupljen za provjeru, +10 minuta.
  4. U dimu se zabranjuje stavljanje smreke, bora i drugih crnogoričnih vrsta, u kojima tijekom truljenja smole otpušta veliki broj karcinogena.
  5. Svaka vrsta voćaka, lipe, johe, vrbe, topole i drugih listopadnih pasmina savršena je za pušenje.