Monolitni krov vlastitim rukama

Krov s jednim nagibom smatra se jednim od najjednostavnijih vrsta krova. Takav krov ima određenu pristranost u odnosu na ravnu verziju. U ovom slučaju, slobodni prostor ispod krova koristi se kao potkrovlje ili potkrovlje. Takav krov može biti prekriven monolitnim polikarbonatom, koji se dokazao na najboljoj strani kao krovni pokrivač.

Prednosti krova od polikarbonata

Monolitni polikarbonat je polimerni lim bez šupljina i ćelija, koji ima određenu sličnost sa silikatnim staklom. Polikarbonat zadržava sva svoja svojstva u širokom rasponu temperatura: od 40 stupnjeva mraza do 120 stupnjeva iznad nule. Ovaj materijal karakteriziraju sljedeće prednosti:

 • visoki indeksi mehaničkih oštećenja;
 • mala težina;
 • nevjerojatno širok raspon dizajna;
 • izvorni dizajn;
 • jednostavnost instalacije;
 • sposobnost prolaska sunčeve svjetlosti;
 • otpornost na vlagu, hrđu, temperaturne promjene;
 • pristojan život (10-20 godina).

Monolitni polikarbonatni krov može se rasporediti tako da izgleda kao da lebdi u zraku. Monolitni polikarbonat je skup, pa mnogi preferiraju stanični materijal.

Ali treba uzeti u obzir nedostatke ovog krovnog pokrivača. Činjenica je da kada oštećenje zaštitnog sloja polikarbonata postane nestabilno na ultraljubičaste zrake. Stoga se zaštitni film mora ukloniti tek nakon završetka svih instalacijskih radova. Još jedna nijansa na kojojpotrebno je obratiti pažnju - to je značajan koeficijent ekspanzije pri visokoj temperaturi. Stoga, ugradnja takvog premaza se provodi pomoću posebno dizajniranih vijaka za to, s rupama moraju imati promjer malo veći od vijaka. Ako to nije predviđeno, materijal se tijekom rada može ozbiljno deformirati.

Za krovove najčešće se koristi monolitni polikarbonat. Dovoljno je jak da izdrži opterećenje snijegom i oštre udare vjetra. Na prodaju je monolitni polikarbonat za krov debljine od 1 do 3,2 cm. Monolitni krov od polikarbonata s jednom površinom, maksimalne debljine, bez ikakvih posljedica, izdržat će čak i bušiti čekićem.

raspored okvira

Krov s jednim nagibom vrlo je voljen činjenicom da ne zahtijeva velika ulaganja i jednostavan je za ugradnju, čak i ako osoba ima minimalne građevinske vještine. Takav se krov može koristiti za stambene i stambene zgrade.

Za okvir krova ispod elemenata od polikarbonatnog čelika ili sustava rogova koriste se drvene grede. Nagib krova na jednom brežuljku kreće se od 18 do 35 stupnjeva. Ako je kuća izgrađena u području s visokim padalinama, onda se nagib treba dati više, u suhim područjima - nešto manje. Donji dio krova idealno bi se trebao nalaziti na zavjetrini.

Potrebno je minimum alata:

 • čekić;
 • nož s malim zubima;
 • oštar nož;
 • spajalica i spajalice;
 • sjekiru;
 • vrpca i olovka.

Grede se montiraju na udaljenosti od 70 cm jedna od druge do baze mauerlat ili seizmopoja. Treba imati na umu da spoj između listova karbonata treba biti smješten u sredini rogova. To je lako, budući da je standardna širina polikarbonata 2,1 m. Broj splavara izračunava se prema broju greda. Rezultat rada trebao bi biti pravokutni trokut, čija je jedna strana okomita grabljica, a druga je greda. Zatim morate ugraditi koso postavljene grede koje učvršćuju sidra za betonski pojas. U slučaju mauerlat korišteni su čavli (100).

Ako želite napraviti krov potpuno transparentan, bolje je koristiti polikarbonatne profile koji će stvoriti jedan sloj s krovom. Videozapis se može vidjeti detaljnije:

daljnji rad

Sljedeća faza je montaža završnih dijelova i profila za povezivanje. Nakon toga potrebno je pričvrstiti zakovice zakovicama, koje se povlače 20 mm od ruba profila. Polikarbonatne ploče se fiksiraju posebnim profilima ili metodom točaka (udaljenost je oko 30 cm). Ako želite izrezati polikarbonatnu ploču, najbolje je to učiniti pomoću električnog alata ili kružne pile. Prilikom rezanja nemojte dopustiti vibracije materijala, inače polikarbonata puknut. Brzina rezanja trebala bi biti prosječna, ako se Float može izrezati velikom brzinom, čipovi se mogu formirati na maloj brzini.

Šavovi su zabrtvljeni posebnim mastiksom. Nakon toga trebateučvrstite poklopce profila i ugradite umetak.

Treba imati na umu da se za održavanje polikarbonata koji emitira svjetlost treba oprati svakih 6 mjeseci. U ovom slučaju, ne možete koristiti abrazivne tvari ili agresivne agense, dovoljno je sapunske vode. Oštri predmeti za čišćenje su zabranjeni.