Pravilna ugradnja metalnih ulaznih vrata vlastitim rukama

Pouzdanost ulaznih vrata izravno ovisi ne samo o njegovim karakteristikama dizajna, već io dobroj instalaciji. Obično se tim operacijama vjeruju stručnjaci. Međutim, ponekad vlasnici stana ili kuće, kako bi uštedjeli novac, sami ugradili ulazna vrata od čelika. Tehnološki, postupak nije osobito kompliciran, ali treba slijediti neka pravila instalacije.

sadržaj

 • Kako odabrati vrata
  • Što trebate znati
 • faze ugradnje
  • Kako rastaviti stara vrata vlastitim rukama
  • priprema rupa
  • Ugradnja novih vrata
  • Obrada tehnološke praznine
  • Ugradnja obloga i okova
  • obrada kosina

Kako odabrati vrata

Pri odabiru ulaznih metalnih vrata treba uzeti u obzir nekoliko čimbenika:

 • Modeli, opremljeni s najmanje dvije brave, smatraju se pouzdanim .
 • Debljina čeličnog platna i okvirane smije biti manja od 1,5-2 mm .
 • Kao grijač treba koristitimineralnu vunu ili, u ekstremnom slučaju, pjenasti polistiren . Valoviti karton ne štiti rupu od prodora u stan ili kuću hladnom ili stranom bukom. Da biste provjerili kvalitetu u ovom planu, samo trebate kucati na platno. "Skroman", kao prazan bubanj, ne bi trebao biti.
 • Svakako pogledajte marku proizvođača. Razmatraju se najpouzdanija vrata u srednjoj cjenovnoj kategorijiruski, poljski i bjeloruski . Kineski modeli zapravo ne kupujupreporučeno. Takvi su dizajni obično izrađeni od vrlo tankog čelika 1-0,6 mm i mogu se razbiti čak i konvencionalnim otvaračem za konzerve (na primjer, rezanje brave).
 • Šarke trebaju bitiopremljene potpornim kuglicama . Ako to neće biti, platno može kasnije prosijati.
 • U kompletu s vratima nužnomoraju ići pragovi . Inače će se ubuduće lako izvući iz rupe, odrezati pred-petlje. Posebno su važni pragovi kada se dizajn u kući u seoskoj kući već duže vrijeme ostavlja bez nadzora.

Što trebate znati

Neki proizvođači daju jamstvo za popravak ulaznih vrata samo ako ih je instalirao ovlašteni stručnjak. Drugi pretpostavljaju, uključujući i postavljanje vlastitih ruku. Potrebno je saznati hoće li se nakon montaže vlastitim rukama moći unaprijed popraviti struktura vrata na trošak proizvođača.

Prije kupnje vrata u trgovini, nužno je izmjeriti rupu. Izbor bi trebao biti izveden tako da u budućnosti oko okvira oko perimetraostane tehnološka praznina od najmanje 1,5 cm u širini . Ako vrata odgovarajućih veličina ne mogu biti pronađena, morat će, naprotiv, podesiti rupu. Proširujući ga s bugarskim s dijamantnim krugom za beton. Već je moguće napraviti rupu pomoću čeličnog kanala ili cementnog morta na armaturi, začepljen na kraju zida.

Izmjerite rupu ne samo po duljini i širini. Svakako provjeritedebljinuzid je veći od 150 mm . Nije moguće ugraditi metalna vrata u rupe niže dubine u skladu sa standardima. Pouzdano zaštititi unutarnji prostor u ovom slučaju neće uspjeti. Previše tanki zidovi prije postavljanja vrata morat će se zgusnuti. U tu svrhu se obično koristi cementni mort.

Za zidove od opeke ili položene blokove od pjenastog betona, izravno se ne preporučuje pričvršćivanje vrata. Utezi čeličnog lima i okvira jednostavno ne mogu stajati. U tom slučaju betonska petlja se obično uliva u otvor. U ovom slučaju, također su bili obveznizačepljeni ventili . Kod kuća od opeke i blokova, također se preporučuje izmjeriti nosač prije montaže vrata. Njegova duljina bi trebala biti veća od širine okvira najmanje 4 cm, inače će vrata na otvoru biti nepouzdana.

faze ugradnje

Ugradnja ulaznih metalnih vrata vlastitim rukama obuhvaća sljedeće korake:

 • rastavljanje starih vrata;
 • priprema rupa;
 • postavljanje novih vrata;
 • obrada tehnoloških proreza;
 • ugradnja ploča i pribora;
 • ugradnja kosina.

Naravno, svi potrebni alati i materijali trebaju biti pripremljeni prije ugradnje. Domaćica će trebati čekić, sidrene vijke, možda stroj za zavarivanje, drvene klinove, teški čekić, pjenu, građevinsku razinu.

Kako rastaviti stara vrata vlastitim rukama

Naravno, prije ugradnje ulazne konstrukcije metalnih vrata treba bitiuklonite stare okvire i posteljinu. Ova operacija se ne provodi samo ako se rupa mora uvećati. Istodobnozidovi su izrezani od strane bugarskog markera , a zatim se vrata jednostavno izvode iz njihovih nepotrebnih dijelova duž perimetra.

Način demontaže starih ulaznih vrata vlastitim rukama ovisi o tome od kojeg je materijala izrađen. Drvena konstrukcija se uklanja na sljedeći način:

 • Izvucite platno s dna kutije zatvarača s lopaticom.
 • Pokazati sudar.
 • Uklonite pričvrsne vijke po obodu kutije i očistite ih. Ako je okvir pričvršćen za zid na nokte, oni obično djeluju na nešto drugačiji način: poprskajte okomite police u dva dijela i izvadite ih svaki s limuzinom.

Metalna vrata s vlastitim rukama rastavljena kako slijedi:

 • Također uklanja tkaninu iz šarki u slučaju da se ne mogu odvojiti. Rastavljen jednostavno rastavljen.
 • Šipke za fiksiranje vijaka za rezanje.
 • Izvadite kutiju iz rupe.
 • Cementnim mortom na krajevima otvora položite prevelike brazde. Nije potrebno izjednačiti kraj. U procesu instaliranja vrata u njih će se i dalje pojavljivati ​​s vremena na vrijeme.

priprema rupa

Nakon što se vrata očiste, beton, ostaci stare izolacije, itd., Se uklanjaju s otvora, a takođerprovjerite stanje podagdje će se vrata u budućnosti instalirati. Budući da je dizajn prilično težak, po potrebi zamjenjuju lage i grede, instaliraju nove ploče itd.

Ugradnja novih vrata

Ova operacijanajčešće se provodi na jednoj od dvije uobičajene tehnologije:na ušima ili izravno na okvirudo krajeva rupe. U prvom slučaju, postupak instalacije svojim vlastitim rukama uključuje sljedeće korake:

 • Iz okvira novih vratauklanja se čista tkanina.
 • Okvir je ugrađen u rupu , pažljivo poravnat s razinom u svim ravninama i fiksiran drvenim klinovima u tom položaju. Clines mora biti dobro izoštren. Njihova debljina treba biti nešto veća od širine tehnološkog otvora. Ubijaju se u parovima, jedan nasuprot drugome. Štapić nakon pričvršćivanja okvira u otvor mora biti čvrsto pritisnut uz vanjsku stranu zida.
 • Kroz rupe u ušimau zidnim svrdlom gnijezda ispod sidra. Njihova dubina mora biti najmanje 15 cm, a po mogućnosti - 20 cm.
 • Kutija se ponovno provjeravana razini i, ako je potrebno, nivelira. Nadalje, s druge strane okvira, na kojem se nalaze petlje, prvi sidreni vijak je obrnut. Ovi montažni elementi obično dolaze zajedno s vratima. Ponekad i oni sami moraju kupiti. U potonjem slučaju treba imati na umu da njihova debljina ne smije biti manja od 12 mm. Na okvir modernih čeličnih vrata obično zavaruje tri uha na svakoj strani. Prema tome, bit će potrebno najmanje 6 sidara.
 • Nakon što je jedna strana okvira pričvršćenana zid, opet se mora poravnati s razinom.
 • Prije učvršćivanja pretvorenih nosača okvira , vrata bi trebalo provjeriti radi praktičnostikorištenje. Da biste to učinili, tkanina se već objesila na petlju. Zatim je zaključavanje označeno. Ako je potrebno, pritegnite sve vijke. Prečke moraju otvoriti bravu kad otvaraju /zatvaraju autocestu. Rad platna se provjerava. Nemojte ulaziti ili ići napeti.
 • Ako je sve u redu, provodi se fiksiranje pretvorenih regala . Zatim se ponovno provjeravaju učinkovitost vrata. Ako je tkanina zaglavljena ili loše zatvorena, strukturu treba prilagoditi stezanjem /otpuštanjem sidra ušiju ili šarki. Prilikom instaliranja jeftinih vrata, ponekad je potrebno prilagoditi veličinu sinusa kutije, jer prečke utječu na njihove rubove.

Montaža ulaznih metalnih vrata izravno u rupu vlastitim rukama provodi se otprilike jednako. Nešto drugačiji način je fiksiranje okvira na zid. Otvori za sidrenje u regalima modernih vrata obično se isporučuju od proizvođača. Ako to ne učine, morat će se bušiti. Treba imati na umu da okvir mora biti pričvršćen na najmanje tri sidra na svakoj strani. Također je poželjno da se pričvrsti u otvor s vrha i dna (pomoću dva sidra).

Nakon bušenja rupa, okvir se umetne u rupu i učvrsti na sidro s izravnavajućom razinom. Također ga možete pričvrstiti na šipke. U tom slučaju, na krajevima zida pred-bušite gnijezda. zatimkroz otvore u okviru u njima začepljene šipke . Jedan kraj prethodnog treba pogoršati, a drugi se izravnati. Jednom kad su štapovi umetnutiU gnijezdu su zavareni od vanjske strane okvira kroz bočne otvore. Nemoguće je proizvesti iz unutarnjeg učvršćenja, jer u ovom slučaju platno će prestati teći kroz dotok.

Obrada tehnološke praznine

Nakon što su vrata montirana i regulirana, započnite s obradom kruga. tehnološki razmakmože se zatvoriti s montažnom pjenom . Upotrijebite najbolje s najslabijim i prikladnim za unutarnju uporabu.

Dan nakon punjenja, pjena se odsiječe nožem za montažu.

Kako bi vrata bila što toplija, tehnološki jaz prije upotrebe pjene treba ocjenjivati ​​komadima mineralne vune. Također, za obradu kontura vrata možete koristiti otopinu cementa i žbuke. U ovom slučaju, tretman će se pokazati trajnijim i trajnijim.

Ugradnja ormara i okova

Nakon polaganja tehnološkog razmaka s pjenom ili mortom, moguće je nastaviti s postavljanjem ploče. Za drvene kutije, obično supričvršćene vijcima s produbljivanjem šeširai naknadnim punjenjem gnijezda. Na metalne okvire granice su pričvršćene na vijke s ukrasnim kapicama ili zakovicama.

U završnoj fazi, ručka ulaznih metalnih vrata mora biti zategnuta. Nadalje, vrijedi provjeriti ponovno platno i bravu radi lakšeg otvaranja /zatvaranja, nakon čega se vrata mogu pokrenuti.

obrada kosina

Prilikom rastavljanja starog i ugradnje novogmaterijal za ulaznu metalnu ploču je vjerojatno oštećen. Dakako, da bi grupa koja dolazi na tržište estetski izgledala, morat će proći restauratorske radove. Nagibi ovisno o dizajnu hodnika mogu bitiukrašeni dekorativnom žbukom, tapetama, panelima , itd. Ranije su često poravnati s GKL ili običnim cementnim žbukom.

Kao što možete vidjeti, tehnologija ugradnje metalnih vrata u rupu vlastitim rukama je relativno jednostavna. Najvažnije je spriječiti izobličenje okvira i sigurno ga popraviti. U tom slučaju, korištenje vrata će biti prikladno. Pa, naravno, prilikom izvođenja instalacije postupak bi trebao biti što točniji. Postavljanje oštećenja (ogrebotina i čipsa) na modernim vratima - postupak je kompliciran i estetski neučinkovit.