Šarke od staklenih vrata: namještaj, običaji, iznad glave bez bušenja u sauni

Kada su petlje za staklena vrata istrošene, problem njihove zamjene postaje hitan. Postupku odabira novih dijelova treba pristupiti odgovorno jer će zadržati veliku težinu. A ako mislite da su staklena vrata malo odmjerena - u krivu ste, uobičajeni prosječni proizvod ove vrste može težiti oko 20 kilograma.

Zato bi odabir elemenata za pričvršćivanje za takvu zaštitnu konstrukciju trebalo pažljivo i promišljeno. Dobra kvaliteta okova jamči dugi vijek trajanja vrata i njihovu pouzdanost.

Što su petlje

Šarke za vješanje staklenih vrata u većini slučajeva izrađene su od sljedećih materijala - nehrđajući čelik, aluminij, silumin, mjed i mnogi drugi. Najpopularniji su čelični zatvarači.

Aluminijska kutija.

Proizvodi ovog metala mogu izdržati veliku težinu i lako se pomiču čak i nakon dugog razdoblja rada.

Kako bi se vezni moduli ne odvojili od opće slike, smanjivanjem dizajnerske izrade, kupac može odabrati nekoliko opcija za njihov lijepi dizajn.

Skrivene šarke sa staklenim vratima, koje postaju čest izbor, neće biti vidljive golim okom, a osoba jednostavno neće obratiti pozornost na njih. A to će vam omogućiti da vrata napravite onako kako želite.

Staklene šarke vrata možete postaviti na dva načina: štap i ravan.

Šarke od staklenih vrata bez bušenja jednako su čestefenomena, kao i načina ugradnje s bušenjem, te izbor specifičnog načina instalacije ovisi o potrebama i značajkama vrata.

Šarke se razlikuju po vrsti uređaja i su kako slijedi:

  • Spojevi ovog tipa najčešće se koriste za pričvršćivanje sklopivih ili tendi. Ti čvorovi mogu biti skriveni ili pola tuceta;
  • Četiri-šarka - dizajn takvih jedinica omogućuje njihovo postavljanje u tri dimenzije. Takvi zatvarači mogu osjetiti znatno opterećenje bez vidljivih oštećenja, pa čak i otvoriti vrata pod kutom od 165 stupnjeva. Za montažu mogu se nalaziti prečke, na pola puta, unutarnje, a svaka od njih može biti najbolje rješenje za staklena vrata;
  • Vrtuljak (običaji) - ove jedinice imaju aksijalni središnji štap koji omogućuje okretanje vrata. Ovi zatvarači se koriste za staklena vrata tende pomoću uređaja za zatvaranje. Ali nisu sve tkanine prikladne za takve petlje, jer je maksimalno opterećenje oko 30 kg;
  • Navodi se da svaka od ovih šarki staklenih vrata može izdržati više od 20 kg, a vrata se mogu zatvoriti samo u jednom smjeru. Takvi se detalji najčešće koriste s radosnim vrstama prepreka za ulazak. Sam dokaz je napravljen na posljednjim centimetrima kako bi se spriječilo oštećenje krila vrata;
  • Preklapanje šarki - takve se armature stavljaju u saune, kupaonice ili tuševe. Ulaz se otvara pod kutom od 180 stupnjeva, često se taj mehanizam koristi za zakrivljeneuzorci koji dobro izgledaju na fotografiji;
  • Univerzalno - ovaj tip omogućuje montažu krila vrata s obje strane. Slične šarke za staklena vrata često se ugrađuju u saunu jer je praktičnost iznad svega;
  • Vertikalno - mogu se otvoriti u horizontalnoj i vertikalnoj ravnini, a čak će i takve šarke na staklu izgledati dobro na fotografiji.

šarke

Najčešće korištene šarke za staklena vrata sa šarkama bez bušenja su za ugradnju. Takav pribor može se lako instalirati i, uz pravi izbor, dugo će služiti. Ovi predmeti izrađeni su od petlje i brtve koja osigurava dobru zaštitu stakla od mehaničkih oštećenja i produljuje vijek trajanja mreže.

Najmanji broj šarki za tip staklenih vrata tipa fakture je taj da su projektirane tako da imaju malu težinu, najviše 20 kg. Instalacija počinje od stavljanja naljepnice na platno u odnosu na kutiju, ovaj korak će vam pomoći da maksimalno ispravite i ravnomjerno objesite staklo. Šarke za staklena vrata pričvršćuju se na šarku, nakon čega se staklo iznutra čvrsto pritisne na šarku, a izvana se pritisne plastičnim držačem.

Radi lakšeg otvaranja i zatvaranja tkanine, poravnajte ga s posebnim klinovima, koji se obično postavljaju ispod stezaljke. Za veću pouzdanost, petlja za staklena vrata se podmazuje posebnim ljepilom prije ugradnje.

Carinski službenici (vrtuljci)

Krpe koje se otvaraju u bilo kojem smjeru su fiksiranešarke za carinjenje, koje imaju štapove za staklena vrata.

Šarke vrata se mogu okretati oko svoje osi umetanjem šarki u strop i pod.

Kako bi se ograničio radijus zaštite doma, on je opremljen uređajem za zatvaranje, koji može biti na zalihi, ali se češće prodaje odvojeno kao pribor. Prilikom ugradnje treba imati na umu da se pričvršćenje i tkanina trebaju izraditi pod istim zaštitnim znakom.

Sustav za montiranje zakretnih vrata.

Ovaj pristup učinit će zbirku jednostavnom stvari. Važno je napomenuti da su najbolji proizvođači takvih proizvoda u Europi ili Japanu. No, ne treba prezirati sve ostale, jer čak iu Rusiji i Kini postoje tvrtke koje po omjeru cijena /kvaliteta nisu gori od eminentnih kolega, a ponekad čak i najbolje.

Pričvršćivanje staklene vage s velikom težinom

Ako trebate ugraditi platno težine 20 kg, vrijedno je obratiti pozornost na specifične armirane stezne petlje. Od običnih, takve šarke namještaja za staklena vrata karakteriziraju četiri opruge umjesto dvije obične, a mogu se učvrstiti i uz pomoć bušilice i bez bušenja. Često nedostaju dvije petlje za ugradnju teških platna bez bušenja, moraju se koristiti najmanje četiri.

Sa stajališta pouzdanosti, najcjenjenije jedinice za pričvršćivanje s anodiziranim raspršivanjem. Takvi uzorci su prilično otporni na habanje i mogu zadržati dvostruku opstrukciju stakla težine preko 50 kg.

Učvrstiti šarke bušenjem

Instalacija počinjeoznačavanje radnog materijala. Petlje se postavljaju na vrata s dna i prema gore s istim korakom. Tada olovka označava točke za pričvršćivanje i uz pomoć dlijeta izrađuju se utori. Zatim su bušilice izbušene pod petljama namještaja, za to se koristi tanko staklo.

Staklo je prilično krhak materijal i najbolje je naručiti rupu na nosaču u posebnoj kabini, jer postoji oprema s kojom je rizik oštećenja stakla minimalan. Nakon toga se tkanina umetne u otvor na vratima i uz pomoć olovke navežite mjesta za pričvršćivanje, na kojima se montiraju šarke za staklena vrata. Možemo samo umetnuti staklo i pričvrstiti ga na ubrane otvore pomoću vijaka, vijaka.