Tehničke karakteristike termobasala

Termalni bazalt je posljednja generacija bazaltnih vlakana. Različite marke ove toplinske izolacije imaju svojstva toplinske vodljivosti i trajnosti, što će ovisiti o njihovoj glavnoj namjeni. Razmotrite u ovom članku razne marke termalnog bazalta od bazaltnog pamuka i njihovog imenovanja s neovisnom toplinom, zvučnom izolacijom privatnih kuća i apartmana. Na kraju članka predstavit ćemo video upute za samostalnu ugradnju ploča za toplinsku izolaciju na zidove.

Prednosti ThermoBasal toplinskog izolatora

Ploče ove toplinske izolacije sastoje se od 90% bazaltnih vlakana, što im daje veću čvrstoću. Materijal ne sadrži vlagu i može izdržati temperature od 1000 stupnjeva Celzija. Karakteristike provođenja topline omogućuju kvalitativnu izolaciju fasade minuvata s minimalnom debljinom toplinske izolacije. I životni vijek promjene, prema proizvođaču, je prilično dugačak.

Toplotna izolacijska svojstva

Provesti ThermoBasal toplinski izolator u gradu Sudogda, Volodymyrska oblast. Kupi grijač može biti preko posrednika, i izravno od proizvođača. Razmotrite kako položiti grijač na horizontalne i vertikalne površine. Analizirat ćemo glavna obilježja materijala (čvrstoću, toplinsku vodljivost i propusnost pare).


Tehničke karakteristike ThermoBasal PR-80 (ventili), PR-100 (ventili +)

Montaža mijenja termobasalt vlastitim rukama

Bazaltna vata, za razliku od pjene, ne emitira štetne tvari na suncu, ima visoku stabilnostna visoke temperature. Zbog toga je bolje koristiti mineralni grijač (staklena vlakna ili mineralna vuna) za izolaciju stambenih prostorija. Termo-bazalt ima nisku cijenu u usporedbi s inozemnim analozima, posjeduje visoku zvučnu izolaciju, ekološki je bezopasan.

Toplinske karakteristike izolacije od bazalta

Bazaltna toplinska izolacija savršena je za toplinsku izolaciju zidova od opeke i drvenih zidova. Prilikom tretiranja mineralne vune od trupca ili grede, zidovi kuće ne prestaju "disati", za razliku od izolacije s pjenastim polistirenom. Pjenasta vlakna, poput ekstrudiranog pjenastog polistirena, imaju nultu paropropusnost, što dovodi do pojave efekta staklenika i visoke vlažnosti u privatnom domu.


Minvata termo-bazaltni PL-35 svjetlo, PL-50, karakteristike

Termo bazalt PL 30

Koristi se kao toplinska i zvučna izolacija krova, uokvirenih zidova, unutarnjih pregrada, horizontalnih struktura (podovi između katova, podovi u prizemlju), zidovi sa sporednim kolosijekom. Termobazalt PL 30 ima minimalnu gustoću (brojka u oznaci pokazuje gustoću materijala). No, zbog otpornosti na požar može se koristiti za izolaciju opreme i cjevovoda.

Termo bazalt PL 35

Termo-bazaltni PL-35 svjetlo i termo-bazaltni PL-35 Ultra Light imaju nešto veću gustoću. Koristi se kao toplinska izolacija za krov, stropove između podova, zidove sa sporednim kolosijekom, sa zagrijavajućim tavanima za zimu, zidove u izgradnji okvira i ciglenih kuća. Upijanje vodekada je uronjen u vodu, ne više od 2%, toplinska vodljivost ne veća od 0,033 W /(mK).

Termo bazalt PL 50

Termo-bazaltna šupljina i termo-bazaltni PL-50 imaju gustoću od 50 kg /m3, toplinsku vodljivost ne veću od 0,034 W /(mK) i upijanje vode ne više od 2% kada se uroni u vodu. Ploče se koriste za toplinsku i zvučnu izolaciju stropova između podova, unutarnjih pregrada, kosih krovova, potkrovlja, zidova s ​​oblogama ispod sporednog kolosijeka, kao prosječni toplinski izolacijski sloj u bušotinama od opeke i blokova.

Termo bazalt PR 80

Thermobasal PR-100 i PR-80 imaju najveću čvrstoću i karakteristike toplinske vodljivosti ne više od 0,033 W /(mK). Oni se koriste za toplinsku izolaciju fasada s ventiliranim jazom, zidove pod konstrukcijom okvira i za izolaciju bunara za zimu u bunarima od opeke. Pogledajte donji videozapis o tome kako se bazaltni grijači koriste pri polaganju na zidove i fasade privatne kuće.