Varijante nagiba vrata, kratke karakteristike

Bilo koja, čak i najljepša i modernija vrata izgledat će potpuno nereprezentativna ako ne bude uokvirena pristojnom kosinom. U naše se vrijeme izrađuju na različitim tehnologijama i iz različitih materijala. Od onoga što i kako će se raspravljati u nastavku.

sadržaj

 • Načini izvršavanja od vrata do vrata
 • Značajke samo-montaže
  • Rottband žbuka
 • razni materijali
  • Vrata suhozida
  • Klizna vrata MDF-a, laminata

Metode izvršavanja od vrata do vrata

Uređaj za nagib je neobičanzavršni stupanj ugradnje vrata . Danas možete pronaći mnogo fotografija koje prikazuju različite veličine, teksture i složenosti padina. Unatoč toj raznolikosti, osnovni principi postavljanja ovih dekorativnih elemenata uvijek ostaju isti.

Nagib vrata - ukrasni ukras koji prvenstveno igra estetsku funkciju. Moguće je uočiti i još jednu značajku nagiba - to je zagrijavanje vrata. Na fotografijama ova značajka elementa nije dobro vidljiva, međutim, s praktične strane se osjeća odmah.

Nagibi vrata izvedeni su u dva stupnja:

 • nacrt rada;
 • ukrasni radovi.

Na temelju različitih materijala koji će se koristiti u procesu razlikovati različite vrste elemenata.

Postoji nekoliko vrsta materijala:

 • plastične ploče;
 • drva;
 • gipsane ploče;
 • laminata;
 • iz MDF-a.

Na početku radapolažemo s posebnom otopinom , tek tada obložimo površinu.

Značajke erekcije

Kao iu mnogim završnim radovima, pri konstruiranju ovog elementa razlikuju se sljedeće tehnologije:

 • uz upotrebu okvira;
 • bez okvira.

Što se tiče dobre zvučne izolacije, rješenje je najprikladnije rješenje. Zahvaljujući njemu, padina neće imati nikakvu prazninu, neće postati vrlo fleksibilna tijekom vremena. Fotografije pokazuju da takve stvari izgledaju prilično dobro. Tako je postignuta cjelovita slika cijelih vrata.

žbuka Rottband

Mnogim se stručnjacima savjetuje da koriste suhu žbukuovog proizvođača za rukovanje nagibima vrata . Naravno, važno je prvo obraditi padine montažnom pjenom, pažljivo zatvoriti sve pukotine.

Za posao, morate imati pri ruci samo razinu, lopaticu sa širokim vrhom i kutom. To će biti potrebno za početne radove. Potrebno je nanositi žbuku u dva sloja, jer je prvi put potrebno to učiniti prilično duboko, a po drugi put je dovoljno tanak nanos, jer će taj sloj maksimalno poravnati površinu.

Tek nakon završetka grube obrade možete nastaviti na ciljnu liniju. Da biste to učinili, pričekajte da se površina potpuno osuši, zatim poravnajte i nanesite završni kit. U tom slučaju, ako postoji još jedanbrusni sloj , rad se može smatrati stvarno kvalitativnim. Tada možete imati bilo koju fotografijupazite da tijekom rada nisu dopuštene pukotine ili praznine.

razni materijali

Što se tiče kvalitete elementa vrata, možete reći puno ako znate iz kojeg materijala je napravljen. Danas postoji mnogo dostupnih opcija.

Vrata suhozida

Ovo je izvrsna opcija ako nećete potrošiti previše novca i želite raditi s malo napora. U slučaju nedostatka vremena odabrati element vrata potrebno je za suhozidom. Takvi dijelovi trebaju biti postavljeni na posebno konstruirani okvir. Prvo morate pripremiti izratke, a zatim izrezati elemente. Ukupno će ih biti tri.

Kako se ne bi stvarale dodatne pukotine, najbolje je rezati cijele detalje, a ne dijelove. Nakon toga, svaki će dio biti pričvršćen za okvir. U idealnom slučaju, ako ostavite barem mali razmak između rezanja i ravnih padina. Mora biti dovršen.

S fotografijama sličnih radova na internetu možete odrediti tko je dobro pogodio shemu boja i tko je malo propustio. Ove informacije će također biti relevantne u slučajevima kada se nagib izvodi od drugih materijala, kao što je plastika, MDF ili laminat.

Nagibi vrata MDF-a, laminata

Na isti način kao u prethodnom slučaju, MDF nagib materijalase montira na okvir . Mora se prikupiti unaprijed. Pričvršćivanje elemenata je potrebno uz maksimalnu točnost.

U ovom slučaju može biti potrebnotekući nokti To će biti relevantno ako ne želite vidjeti postove za montažu. To može biti korisno i trake.

Ako usporedite slajdove iz različitih materijala, jasno će se vidjeti da svi izgledaju vrlo različito. Dakle, padine od laminata izgledaju skuplje i prezentabilnije. Osobitost u ovom slučaju je da se mogu spojiti kaou okomitom položaju, au horizontalnoms krajeva otvora vrata.

Ako želite da vam vrata izgledaju stvarno elegantno, a na fotografijama izgledaju kao srednjovjekovni dvorac, ima smisla odabrati kamen kao materijal. Važno je zapamtiti da u svakom slučaju postoje značajke za montažu i daljnju eksploataciju takvog nagiba.

Dekoracija nagiba vrata