Zašto mi je potrebna parna brana, kada sam izolirana mineralnom vunom?

Izgradnja stambene zgrade ili njezina popravka - dugoročan rad, čiji rezultat treba biti kvaliteta. Parna brana - film koji zajedno s drugim objektima konstrukcije stupa u interakciju, zaustavljajući stvaranje kondenzata. Obično ga ljudi troše tijekom velikih popravaka. Hidro-parna brana pomaže povećati vijek trajanja usluge, jer sprečava prodiranje vlage unutar izoliranog sloja.

U zimi, parna brana je posebno važna, jer su sobna temperatura i ulica vrlo različite - to dovodi do stvaranja pare u kući, koja bi bez ikakvih prepreka trebala napustiti sobu. Podrumima, tavanima, prizemlju, međuetažnim katovima najviše treba izolacija pare.

Zidovi zapravo ne trebaju ako su izolirani izvana. Naznaka toga može biti da površina ne prolazi zrakom:

 • površina pokrivena poroznim omotačem;
 • nanosi se debeli, čvrsti sloj hidroizolacije;
 • zid od opeke.

Postoje i druge situacije u kojima nema potrebe za parnom izolacijom. Iz svega navedenog može se zaključiti da zidovi, podovi i stropovi, izolirani mineralnom vunom, ne zahtijevaju nužno zaštitu od kondenzacije. Parna brana je potrebna samo u slučajevima kada postoji stalni sudar tople struje zraka s površinom u prostoriji.

Hidro-parna brana - jedan od najvažnijih čimbenika u izolaciji stambene kuće u minivnosti.Ova će vam ograda pomoći u prevladavanjuVlaga zidova, podova ili stropova kondenzatom (prijelaz tvari iz plinovitog u tekuće stanje) u slučaju dodira toplog zraka s površinom.

Jedna od glavnih prednosti parne brane je da se može provoditi sama, bez posebnih sposobnosti i vještina. Ali što je mineralna vuna? U ovom članku, ovaj materijal će se smatrati, dizajniran za zagrijavanje prostorije, razlog za potrebu za parnom izolacijom iznutra i izvana.

Mineralna vuna i njezina svojstva

Glavni pokazatelj kvalitete grijača je koeficijent toplinske vodljivosti materijala. Minvata je vlaknasti izolacijski materijal. U takvoj izolaciji toplinska izolacija ovisi o specifičnom sadržaju vode u materijalu (sadržaj vlage).

U dodiru s bilo kojom tekućinom, mineralna vuna ga sama apsorbira i istisne zrak.S povećanjem količine vlage, toplinska izolacijska svojstva padaju. Glavni nedostatak je u tome što je unutarnji dio tekućine u njega ušao, teško ga je ukloniti iz materijala. Mineralna vuna može od svoje težine dobiti 2/3 tekućine, ali to pogoršava karakteristike.

No unatoč prekomjernoj akumulaciji vode, mineralna vuna je postala raširena. U prostorijama u kojima nema stalnog kontakta s vodom preporučuje se uporaba ovog grijača.

Prije izolacije ovog materijala, važno je pokriti površinu tih područja posebnim filmom koji ga štiti od bilo kakve vlage, ali u isto vrijemeprolazi zračni tok:

 • opeke, okvirne zidove;
 • vanjsku stranu zidova od drva;
 • pod;
 • međukatne etaže;
 • gornji element zgrade (krov).

Mineralna vuna može biti izrađena od različitih sirovina: stakla, kamena ili šljake. Do danas, minvata uživa veliku popularnost u graditeljstvu, uključujući i zagrijavanje prostora. Posebno zagrijava zidove i stropove. Također, mineralna vuna se koristi za izoliranje peći, cjevovoda koji imaju visoku temperaturu, jer je taj materijal nezapaljiv. Osim toga, minvata ima zvučno izolirana svojstva.

Mineralna vuna može predstavljati potencijalnu opasnost za ljudsko tijelo. Ali u stvarnosti sadrži vlakna koja su dopuštena za zdravlje. Najbolje je koristiti ga na mjestu koje se redovito emitira ili koristi hobotnicu. Ecowoola se sastoji od ekološki prihvatljivih materijala.

parna brana

Toplinska izolacija "kolač" mora proći zrakom tako da soba "diše". Stoga strujanje vrućeg zraka ide vrlo sporo kroz izolacijska vlakna. Uz pravilnu ugradnju grijača, ta se sposobnost treba povećati iz sobe u ulicu.

Pod dekorativnom obradom zidova i stropova treba predvidjeti interval ventilacije od dva centimetra. Mineralna vuna je pričvršćena na pobjedničke kule.

Na početku je potrebno napraviti polaganje vjetrom i vodonepropusnom barijerom, koja će štititi od oborina isnažan vjetar.

Pregrade između prostorija i interijera moraju se zagrijati na drugi način, jer vlaga može impregnirati minivate ili ovale s različitih strana, tako da toplinske i tehničke značajke zahtijevaju parnu barijeru s obje strane. U ovom slučaju, vlaga ostaje kroz ventilacijski otvor koji se nalazi ispod fasade.

Postoje situacije u kojima izolacija vodene pare s izolacijom od mineralne vune ili EQUATIC-om uopće neće biti potrebna.

Što se tiče hidroizolacije, kao i za parne brane, važno je provesti niz pripremnih radova:

 • čišćenje premaza od različitih nečistoća i prašine;
 • punjenje. To je potrebno za začepljenje površinskih praznina;
 • sušenje premaza.

vrste parnih brana

Parna brana je podijeljena u dvije vrste:

 • Okrenite. Rolne su razbacane od dna stavke do vrha. Zatim su učvršćene tračnicama, izrađene od drveta, u vodoravnom položaju. Ventilacijski razmak nalazi se između unutarnjeg omotača i para zaštitnog sloja. Ova rupa treba biti oko pet centimetara. Nakon postupka provjerite je li sve čvrsto osigurano.
 • Pismo. Za rad s materijalom na početku morate ugraditi okvir iz profila. U tom okviru trebate ugraditi listove. Pričvršćivanjem slova pomoći će vam vijci ili čavli. Dijelovi zglobova treba prekriti polivinil kloridom (PVC folijom). Ploča slojeva parne braneunutarnje područje do mjesta koje želite zagrijati.

Pravila za pričvršćivanje sloja parne brane

Pouzdanost nosača ovisi o vijcima ili čavlima. Neovisno o prostoru, hidro-parna brana se uspostavlja općim načelima.

Za cjelovitost zaštitnog sloja za parne brane važno je nanositi sloj s kontinuiranim slojem kako bi se izbjegli otvori ili pukotine. Poželjno je pričvrstiti list s klamericom za namještaj. Pomoću ovog konstrukcijskog alata, nepropusni film se pričvršćuje na površinu izoliranih zidova i određeni strop u neposrednoj blizini.

Slaganje sloja parne brane odvija se na preklopu pojedinačnih valjaka ili listova (ovisno o tipu parne brane) u 10-12 centimetara.Na mjestima s otvorima vrata i prozora listove treba rezati, to se može učiniti uz pomoć posebno dizajniranog za ovu situaciju, ljepljive trake.Međutim, nije potrebno usko pričvrstiti filmove za sprječavanje isparavanja, jer inače zbog naglih promjena temperature zraka neće biti u mogućnosti održati svoj integritet. Pričvršćena je zalihama od tri centimetra.

Hidro-parna brana stropa koja je izolirana mineralnom vunom ili ECO-WOOD također se izvodi u rolama ili listovima. Da bi zaštitili strop od pare i vlage, vodonepropusni slojevi parne brane moraju pokriti unutrašnjost i vanjski izgled sobe.

Vanjski dio zgrade trebao bi se sastojati od tri sloja:

 • para-izolacija;
 • toplinsko izoliranje;
 • ponovljena parna brana.

Zbog toga,produžite život i uklonite vjerojatnost kondenzacije u svojoj sobi.

Za preklapanja od armiranog betona posebno je potrebna zaštita od pare i vlage. Inače će nagle promjene temperature zraka dovesti do pojave pare koja može uzrokovati gljivice ili plijesan na stropu.

sažetak

Parna brana je važan element koji će donijeti udobnost i udobnost u vašem domu. Obično se parna brana postavlja zajedno s hidroizolacijom i toplinskom izolacijom. Kada radite samostalno s materijalom, morate se pridržavati nekoliko pravila i nijansi. Izbor ostaje za vas. Ovaj članak je bio u mogućnosti odgovoriti na pitanje: je li potrebno zagrijavati parnu izolaciju promjenom?