Hidroizolacija krova garaže vlastitim rukama

Hidroizolacija krova garaže je jednostavno potrebna, jer je ova konstrukcija, prije svega, namijenjena zaštiti prostora od bilo kakvih oborina. Pravilna hidroizolacija betonskog krova garaže vlastitim rukama jamči trajnost cjelokupne konstrukcije i udobnost kada se nađe u ovoj sobi. Pročitajte o tome kako napraviti pravi i jeftin posao koristeći popularne vrste izolacije, a na kraju članka, pogledajte detaljni video upute za ovu temu.

Danas, na građevinskom tržištu, veliki broj proizvođača hidroizolacija i materijala. Svaka vrsta izolacije namijenjena je za obradu različitih površina: neovisna hidroizolacija temelja garaže, promatranje i jame s povrćem, zidovi itd. Materijali za krov moraju zadovoljavati sve moderne zahtjeve građevinskih propisa i imati sljedeće važne karakteristike.

Materijali za hidroizolaciju krova garaže

Otpornost na vlaguje najvažnija karakteristika zbog koje se koristi tekuća i valjana hidroizolacija. Voda i para ne bi smjeli propuštati kroz nanošeni sloj vodonepropusnog premaza na betonski krov.

elastičnost materijalaspriječit će uništenje cjelovitosti premaza kroz deformaciju strukture. Elastičnost štiti krov od vlage, čak i kada je opterećenje na izolacijskom sloju i površini krova značajno.

čvrstoćavodonepropusnog sloja krova također je važna jer je struktura često podvrgnuta opterećenju različite prirode. kvalitativanmaterijal je u stanju izdržati različite procese deformacije u radu.

Što učiniti s hidroizolacijom krova garaže


Hidroizolacija otporna na vlagu TechnoNICOL

Trenutno su najpopularniji hidroizolacijski materijali valjana i tekuća hidroizolacija. Roll materijali su prikladni za rad, imaju nisku cijenu i često se koriste kada vam je potrebna hidroizolacija krova garaže ispod valovitog kartona. Polimerni kitovi i tekuća guma, najčešće se koriste u obradi vertikalnih struktura različitih struktura.

Vrlo često stručnjaci kombiniraju različite vrste hidroizolacija. Na primjer, ravan krov garaže se prvo ugradi s ruberoidom, a na spojevima površina se obrađuje mastiksom. Mastiks se lako nanosi na bilo koju površinu, pruža pouzdanu zaštitu od vlage i održava takav mokri izolacijski sloj na veličinama duljim od jednostavnih analognih bitumena ili rola.

Visokokvalitetna unutarnja i vanjska vodootporna krovna krovna garaža ruberoid s rukama ili lijevkom osigurat će zaštitu prostora od vlage i vlage. To će uštedjeti automobil u garaži od neželjenih korozivnih procesa. Razmotrite u sljedećem odjeljku kako pravilno vodootporiti krov garaže vlastitim rukama, koristeći u radu ruberoid, mastiks i tekuću gumu.

Kako napraviti hidroizolaciju krova garaže

Razmotrite za početak mogućnost izolacije krova pomoću ruberoida. Koji god materijal ste koristili, prvo morate pripremiti osnovu za početak,uklanjanjem starog pokrivača. Cijelu površinu krova treba provjeriti na prisutnost pukotina i pukotina, po potrebi ih poravnati s cementno-pjeskovitom otopinom. Sva prašina i krhotine s površine treba zamijeniti metlom ili četkom.

Hidroizolacijski krov garažnog ruberoida


Fotografija. Hidroizolacija betonskog krova ruberoidne garaže

Na čistoj površini postavljen je cementni estrih s nagibom do 4 stupnja tako da se taloži ne nakupljaju na krovu u lokvi i teku dolje. Nakon pričvršćivanja estriha, površina ravnog krova prekrivena je slojem bitumenske emulzije. U završnoj fazi rada izrađuje se polaganje ruberoida, dok iskusni graditelji preporučuju da se postavi najmanje tri sloja krovnog materijala.

Proširenje valjka na krov, potrebno je zagrijati obrnutu stranu krovnog materijala s kerozinskim plamenikom, tako da je izolacija sigurno pričvršćena na površinu. Slojeve slova treba zamijeniti 10-15 mm, a trake sljedećeg sloja krovnog materijala trebaju u potpunosti prekriti spojeve donjeg sloja. Samo u tom slučaju voda neće proći do betonske ploče zbog postavljene izolacije.

Hidroizolacija krova garaže s lijevkom


Fotografija. Hidroizolacija betonskog krova s ​​lijevkom Tekhnonikol

Polimerni mastiks ima visoku elastičnost i savršeno se nosi sa svojim zadacima pri niskim i visokim temperaturama. Film na krovu garaže može se oduprijeti utjecaju atmosferskih oborina i sunčeve svjetlosti. Međutim, tijekom rada važno je isključiti utjecaj na polimerne mastike takvih kemikalija kao što jekerozin, benzin, lužine, kiseline i motorna ulja.

Hidroizolacija krova garaže s lijevkom vlastitim rukama načinjena je u dva sloja, čime se eliminira mogućnost pojave netretiranih površina na površini. Za primjenu tekućih kompozicija, potrebna je četka ili valjak za bojenje, kao i benzin ili otapalo u slučaju potrebe razrjeđivanja mastike u tekuće stanje. Vulkanizacija maske odvija se pod utjecajem atmosferskog zraka.

Hidroizolacija krova garaže tekuće gume


Hidroizolacija betonske garaže tekućom gumom

Tekuća guma (bitumen-lateks emulzija) ima visoku adheziju na bilo koji materijal i može prskati materijal na bilo kojoj površini, pa čak i provoditi hidroizolaciju metalnog krova garaže. Nakon nanošenja tekuće gume, ona se čvrsto drži, stvarajući čvrstu, elastičnu i bešavnu hidroizolacijsku prevlaku na garaži od opeke koja služi desetljećima bez curenja.

Prije raspršivanja tekuće gume treba pripremiti krov garaže: ukloniti stari premaz, građevinski otpad i očistiti površinu. Nanesite materijal prskanjem pomoću uređaja bez zraka i ručno pomoću valjka ili četke. Sprej može povećati brzinu rada i smanjiti troškove mastiksa, ali značajno povećava troškove rada.

Hidroizolacija ventilacijske cijevi na krovu garaže


Shema prirodne ventilacije u garaži

Potrebno je planirati i razmisliti o ventilaciji u kutiji u fazi izgradnje. Prirodna ventilacija garaže je jednostavnija metoda. Ona je vrlosamo učini Potrebno je na jednom zidu zgrade napraviti dvije rupe na razini od 20-30 cm od poda za dotok zraka s ulice. Na suprotnoj strani kutije treba napraviti rupu ili povući cijev na krov garaže.

Preporučuje se da cijevi i otvori za ventilaciju budu opremljeni metalnom mrežom kako bi se spriječila infiltracija glodavaca. Donji dio ispušne cijevi mora biti postavljen 20-30 cm do preklapanja. Hidroizolacija cijevi na krovu garaže nužna je za zaštitu od korozije, jer će biti izložena atmosferskim padavinama i utjecaju vlažnog zraka iz unutrašnjosti prostorije.

Videozapisi. Hidroizolacija krova garaže tekućom gumom