Primanje kartona: korist za osobu i korist za svijet

Prema statistikama, najveći udio krutog otpada je papir i karton, preko kojih se može obaviti brojna obrada, čime se štiti od zelene berbe. Sada praktično u svim naseljima u našoj zemlji postoji posao koji prihvaća karton, au budućnosti obavlja preradu na posebnoj opremi za primanje prihoda.

Do donošenja zakona koji bi regulirao obradu otpada i zabranio odlaganje krutog otpada i smeća koje su predmet ponovne prerade. Ostaje se oslanjati samo na svijest stanovništva i interes poslovanja.

Gdje mogu dobiti sirovine?

Ranije je iz školske lave usađen oprezan odnos prema sekundarnim izvorima. Svako dijete je znalo da kilogram starog papira može spasiti život stabla, te stalnu sekundarnu obradu i uopće spasiti okoliš.

Nitko nije bio iznenađen učenicima koji su uredno skladištili smeće. Između predavanja su se održavala natjecanja - koja bi većina skupljala papirni otpad, a pitanje gdje uzeti otpadni papir, nitko se nije pojavio.

Tradicija je postupno zaboravljena, a danas se mogu naći samo privatni umirovljenici koji dolaze na kartonsku točku i dobivaju mršavi mirovinski bonus. Otkup otpada odvija se na različite načine - od fizičkih osoba i veleprodaje do poslovnog klastera.

Za one koji ne vide svrsishodnost uzimanja smeća za novac, ali koji su zabrinuti zbog čistoće okoliša i očuvanja resursa, postoji i mogućnost da se njihov malidoprinos zaštiti okoliša.

Sirovine možete iznajmiti na jedan od sljedećih načina:

  • Smeće iz papira možete sami odnijeti do najbliže točke gdje se nalazi karton i papir. Takve organizacije u pravilu nastoje oglašavati svoje aktivnosti na sve načine - najave gdje se kupuje, mogu se naći u lokalnim novinama i na internetu. Prije toga, trebali biste pitati koje sirovine možete iznajmiti.
  • Dogovor o izvozu recikliranih materijala. To je moguće u organizacijama gdje se akumuliraju velike količine valovitog kartona. Čak i ako se uzmu u obzir troškovi prijevoza kupca, uzimanje kartona u takvim uvjetima koristit će poduzeću koje prodaje otpad.
  • Osigurajte odvojeni sklop. Ako se u dvorištu instaliraju posebni kontejneri, onda je raspodjela smeća odgovarajućem kapacitetu jednostavan zadatak. Ako ova inovacija još nije predviđena, možete jednostavno ostaviti paket ili spoj prikupljenog papira u blizini kante za smeće. Budite sigurni da ste zainteresirani koji dostavljaju papir na recepciji.

Recikliranje otpada je profitabilan postupak.

Kriteriji za primanje otpadaka

Prijem papira za preradu provodi se prema kategoriji sirovina. Svaki tip ima svoj kôd. Da biste proslijedili otpad s najvećom koristi, morate znati koju vrstu papira možete iznajmiti i na kojim se načelima može sortirati:

  • Kod A uključuje bijeli uredski papir i papirnate vrećice.
  • Šifra "B" je otpad iz kućanstva i smeće, koji uključuje knjige, valoviti karton, časopise.
  • Kôd "S" uključuje sirovine najniže kvalitete, koje uključuju novine, papirne proizvode koji koriste impregnaciju i posebne premaze.

Prihvatilišta imaju određene zahtjeve za sirovine koje su namijenjene za preradu. Treba ga razvrstati u valoviti karton, proizvode za novine i časopise i uredski papir. To je učinjeno kako bi se obrada opreme brže obavila. Postoji mnogo točaka gdje možete uzeti sirovine u nesortiranom obliku. U tom se slučaju smeće smatra niskim stupnjem, a bezvrijedno papir ima minimalnu cijenu po kg. Poslovanje u preradi otpada može donijeti stabilan prihod u prisutnosti potrebne opreme.

U gotovo svim prijemnim točkama postoje pravila koja objašnjavaju što se papir može predati i kako ga pripremiti:

  • Ostaci papira ne smiju imati strane predmete: plastične datoteke, bilježnice, spajalice, jer to može rezultirati obradom opreme na opremi.
  • Pri prijemu valovitog kartona i papira dopušten je samo čist suhi materijal.
  • Pladnjevi za jaja, sjajni časopisi, smeće, onečišćeni kemikalijama, bojama i uljima, gumom i proizvodi od papira za vlagu ne prihvaćaju većinu predmeta, jer ih oprema neće moći razvrstati.

trošak

Ovisno o kategoriji u koju se kategoriju sirovina prodaje, cijena po kg može imati značajnu razliku. Što je veća kvaliteta i veća količina otpada, više možete zaraditi na vrijednim re-sirovinama. Cijena ovisi o regiji iiz čijeg se transporta roba izvozi. Do početka jeseni ove godine, lider u najvišim cijenama je Moskva i Moskva regiji, gdje je za 1 kg otpadnog papira možete dobiti do 7 - 9 rubalja.

Najniže cijene na nesortiranom i nepotrošenom otpadu. Bijeli papir za slova, koji pripada kategoriji "A", kao i kartona, može se prodati po cijeni od 3,5 do 9 tisuća rubalja po toni. Što je veća količina robe, to je profitabilnije moguće riješiti materijala koji se mogu reciklirati.Mnoge tvrtke, čija je specijalizacija kupnja papirnog otpada, ne prihvaćaju otpad u malom iznosu.U isto vrijeme, sada ima puno bodova koji rade s malom količinom otpada i sretno kupuju otpad od papira, iako cijene mogu ponuditi skromnije - od 1 rublja po kilogramu proizvoda, dok ih sortira po pojedinim kategorije nisu potrebne.

Ruska industrija celuloze ne suočava se s količinama proizvoda koji su potrebni za zadovoljavanje potražnje potrošača. Dio papira kupuje se u inozemstvu. Izvoz uključuje uredski papir, valoviti karton za hranu (keks), ambalažu od valovitog kartona i sirovine, što je potrebno za proizvodnju valovitog pakiranja. Korištenje papirnog otpada nije izlaz iz situacije, može se izgraditi dobar posao.